Boekenplank:
Kies

Boeken van Eva Wagendorfer

Eva Wagendorfer is een pseudoniem van de schrijfster Sophie Oliver (dat overigens ook een pseudoniem is). Onder de naam Oliver verscheen in 2016 haar debuutroman en sindsdien worden aan de lopende band boeken van haar uitgebracht.

Meer over Eva Wagendorfer

Genres: Historisch, Roman

Geboorteland: Duitsland

Website: Eva Wagendorfer


De radiozussen / Die Radioschwestern

  1. Het geluid van een nieuwe tijd - Klänge einer neuen Zeit
  2. De melodie van een nieuwe wereld - Melodien einer neuen Welt

gedetailleerd overzicht

De radiozussen / Die RadioschwesternHet geluid van een nieuwe tijd

Frankfurt, 1927. Gesa Westhof, Inge Jacobs en Margot Mikola zijn net begonnen bij Radio Frankfurt en hopen dat dit het begin zal zijn van een schitterende carrière. Gesa wil graag stemactrice worden, de ambitieuze Inge droomt van een leven als zangeres en celliste Margot wil niets liever dan erkenning in het door mannen gedomineerde radio-orkest.

Hoewel er creativiteit en optimisme in de lucht hangt, moeten de drie vriendinnen noodgedwongen strijden tegen maatschappelijke conventies. Kunnen zij hun dromen waarmaken?

Schrijver: Eva Wagendorfer
Oorspronkelijke titel: Klänge einer neuen Zeit
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789021031453
Ebook: 9789021031460
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De melodie van een nieuwe wereld

Voor de vriendinnen Gesa, Inge en Margot staat alles in het teken van een nieuw begin. Na het einde van de oorlog moeten ze zowel privé als professioneel proberen om weer op de been te komen en hun passie voor radio te herontdekken. Radio Frankfurt staat nu onder Amerikaanse controle - een echte kans voor de drie vrouwen om eindelijk hun droom van een geweldige carrière waar te maken!

Maar de nieuwe generatie dringt ook de entertainmentindustrie binnen en betwist hun positie. Samen strijden de radiozussen voor hun toekomst, liefde en geluk.

Schrijver: Eva Wagendorfer
Oorspronkelijke titel: Melodien einer neuen Welt
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789021031477
Ebook: 9789021031484
Uitgever: Luitingh-Sijthoff