Boekenplank:
Kies

Boeken van Sue Walker

Meer over Sue Walker

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1960

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Sue Walker


Overzicht

  • De dag van de waarheid - The reckoning
  • De laatste uren - The dead pool
  • De nacht van de leugens - The reunion

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe dag van de waarheid
Drie dode meisjes... Een moordenaar... De schokkende waarheid...

In 1973 worden op het Schotse eiland Fidra de lichamen van drie jonge meisjes opgegraven. De vader van de elfjarige Miller McAllister wordt opgepakt en voor de moorden veroordeeld. Douglas McAllister houdt tot zijn dood vol dat hij onschuldig is. Overtuigd van het tegendeel koestert Miller een diepe haat en wrok jegens zijn vader, die voortduurt tot diens dood 32 jaar later.

Dan brengen een brief van Douglas en het archief van de rechtszaak Miller aan het twijfelen. Was zijn vader soms toch onschuldig? En als zijn vader de meisjes niet vermoord heeft, wie dan wel?

Samen met een jeugdvriendin keert Miller terug naar Fidra, waar hij de waarheid hoopt te ontdekken. Maar zijn zoektocht haalt meer boven water dan hem lief is...
Schrijver: Sue Walker
Oorspronkelijke titel: The reckoning
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789024557349
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De laatste uren
Drie lijken... Twee minnaars... Een gevaarlijke rivier...

Met gemengde gevoelens keert Kirstin Rutherford terug naar Edinburgh. Vijf maanden geleden is haar geliefde schoonvader Jamie overleden. Verdronken in het diepe water van de Leith. Zelfmoord? Een tragisch ongeluk? Moord?

Kirstin zoekt contact met de raadselachtige Morag Ramsay. Zij was lange tijd verdacht van de moord op haar vriend en zijn minnares, maar bij gebrek aan bewijs weer vrijgelaten. De moorden vonden plaats op de plek waar Jamie is gevonden. Toeval?

Kirstin is vastbesloten het raadsel te ontrafelen. Al snel wordt duidelijk dat ze niemand meer kan geloven of vertrouwen...
Schrijver: Sue Walker
Oorspronkelijke titel: The dead pool
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789021007854
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De nacht van de leugens
'Innes? Innes, dit is Isabella. Isabella Velasco... Bel me alsjeblieft zo snel mogelijk terug.'

Als Innes Haldane op een dag thuiskomt van haar werk, staat er op haar antwoordapparaat een stem uit het verleden. Een verleden dat ze maar al te graag wil vergeten.

Bijna dertig jaar geleden zaten Innes en Isabella samen in de Eenheid, een experimentele kliniek voor hoogbegaafde, ontspoorde tieners. Sindsdien hebben ze geen contact meer gehad. Wat wil Isabella nu opeens van haar?

Voordat Innes daarachter kan komen, pleegt Isabella zelfmoord. En ze is niet de enige ex-patiënt die de dood vindt. Een lang geleden begraven geheim verbindt hen. Om haar demonen te verjagen, zal Innes de confrontatie met het verleden aan moeten gaan.
Schrijver: Sue Walker
Oorspronkelijke titel: The reunion
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789024549481
Uitgever: Luitingh-Sijthoff