Boekenplank:
Kies

Boeken van Randall Wallace

Meer over Randall Wallace

Genre: Roman

Geboren: 1949

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Randall Wallace


Overzicht

  • De gave - The touch
  • In de gunst van de tsarina - Love and honor
  • Pearl Harbor - Pearl Harbor

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe gave

Andrew Jones is een chirurg met een uitzonderlijke gave: hij kan als geen ander precisiewerk verrichten. Maar sinds hij het leven van zijn geliefde niet kon redden, heeft hij geen operatie meer uitgevoerd.

Lara Blair ontwikkelt instrumenten voor de medische wereld. Ze werkt aan een apparaat dat de handen van een chirurg moet vervangen tijdens een hersenoperatie. De beste chirurgen hebben het apparaat getest, maar allen faalden. Als een collega Lara de prachtige, minuscule kunstwerken toont die Andrew Jones heeft gemaakt met behulp van chirurgische instrumenten, probeert ze hem over te halen om met haar samen te werken. Maar ze kan Andrew niet ompraten en hun eerste ontmoeting loopt uit in een aanvaring.

Lara realiseert zich dat ze hem niet kan overtuigen met inhoudelijke argumenten - ze zal haar eigen ziel voor hem bloot moeten leggen.

Schrijver: Randall Wallace
Oorspronkelijke titel: The touch
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789029712088
Ebook: 9789029712132
Uitgever: Voorhoeve
In de gunst van de tsarina
Het is de winter van 1774. In het ijskoude noorden van het barre Russische land weet een jonge Amerikaan ternauwernood te ontkomen aan een troep bloeddorstige wolven. Dit is het eerste - en beslist niet het laatste - avontuur dat de jonge Amerikaanse cavalerist Kieran Selkirk in het onmetelijke rijk van tsarina Catharina de Grote zal beleven...

Kieran Selkirk is met een belangrijke missie naar Rusland gestuurd. In een geheime ontmoeting eerder dat jaar heeft niemand minder dan de Amerikaanse president Benjamin Franklin hem opgedragen om zijn diensten aan de tsarina aan te bieden.

In hun strijd om onafhankelijkheid zijn de Amerikanen namelijk in opstand gekomen tegen de Britse overheersers. En deze hebben op hun beurt de hulp ingeroepen van hun Russische bondgenoot: ze hebben Catharina de Grote gevraagd om een troepenmacht van niet minder dan twintigduizend soldaten te sturen om de Amerikaanse opstand de kop in te drukken. Bij zo'n overmacht zal natuurlijk elke hoop op onafhankelijkheid voorgoed vervliegen…

Kierans missie is duidelijk, maar met geen mogelijkheid eenvoudig te noemen: hij zal, als Britse huurling, zijn diensten aan de tsarina moeten aanbieden en zo in de gunst moeten komen bij Catharina. De tsarina aller Russen, die bekendstaat om haar wreedheid en wellustige voorliefdes...
Schrijver: Randall Wallace
Oorspronkelijke titel: Love and honor
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789061122531
Uitgever: Karakter
Pearl Harbor
7 December 1941, de dag dat Japanse bommenwerpers de Amerikaanse militaire basis Pearl Harbor vernietigden, was ontegenzeggelijk een van de meest beslissende dagen van de Tweede Wereldoorlog.

De jonge piloten Rafe McCawley en Danny Walker zijn als broers opgegroeid op het Amerikaanse platteland, waar ze in een eenvoudig sproeivliegtuigje de kunst van het vliegen onder de knie hebben gekregen.

Als de oorlog in Europa uitbreekt, meldt Rafe zich aan bij het Eagle Squadron, om samen met de Engelsen tegen de nazi's te vechten. En terwijl hij zijn leven waagt in heftige luchtgevechten boven het Kanaal, worden Danny en Rafe's vriendin Evelyn overgeplaatst naar de idyllische legerbasis Pearl Harbor op Hawaï.

Maar wanneer hen het verschrikkelijke nieuws bereikt dat Rafe in de strijd is omgekomen, verandert hun paradijs in een hel. Het verdriet drijft hen in elkaars armen en langzaam maar zeker groeit er een liefde tussen hen, die hun beiden troost biedt. Totdat er iets gebeurt dat de wereld in één klap voorgoed zal veranderen...
Pearl Harbor - 2001
Regisseur: Michael Bay
Cast: Ben Affleck, Josh Hartnett, Kate Beckinsale, e.a.
Schrijver: Randall Wallace
Oorspronkelijke titel: Pearl Harbor
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789061121213
Uitgever: Karakter