Boekenplank:
Kies
  • Home
  • W
  • Robert James Waller

Boeken van Robert James Waller

Meer over Robert James Waller

Genre: Roman

Geboren: 1939 / Overleden: 2017

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

  • Langzame wals - Slow waltz in Cedar Bend
  • Vlucht uit Puerto Vallarta - Puerto Vallarta squeeze
  • Zwerfmuziek - Border music

Madison County

  1. De bruggen van Madison County - The bridges of Madison County
  2. Terugkeer naar Madison County - A thousand country roads

gedetailleerd overzicht

OverzichtLangzame wals
Een jaar nadat Michael Tillman de vrouw van zijn collega op de universiteit heeft ontmoet, is hij onderweg naar de vreemde, exotische wereld van zijdelijk India om haar te zoeken. Haar naam is Jellie Braden, en Michael Tillman is verliefd op haar sinds hij haar voor het eerst op een feestje ontmoette. ‘Zij is het,’ zegt een stem in zijn hoofd sindsdien onophoudelijk. En Jellie Braden heeft die stem gehoord.

Het is liefde op het eerste gezicht tussen de oudere, eenkennige hoogleraar en de in zichzelf gekeerde veertigjarige vrouw. Een liefde die twee mensen dwingt een wending aan hun bestaan te geven die ze zich nooit hadden kunnen voorstellen. Maar de magie tussen hen beiden brengt ook pijnlijke keuzes en verlies met zich mee.

Jellie is gebonden aan een huwelijk en aan een verleden dat ze voor iedereen heeft verzwegen. En Michael Tillman heeft niet meer de leeftijd om zich onbezonnen in avontuurtjes te storten. Hij weet wat hij wil.

Wanneer Jellie Braden op een dag verdwijnt, is hij bereid de hele wereld af te reizen om haar te vinden en haar geheim te doorgronden...
Schrijver: Robert James Waller
Oorspronkelijke titel: Slow waltz in Cedar Bend
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 9789027441287
Uitgever: Spectrum
Vlucht uit Puerto Vallarta
De Amerikaanse schrijver Danny Pastor is gek op Mexico. Op de cantinas, de begerenswaardige Luz María en het algehele dolce far niente. Maar hij moet schrijven voor het eten en er komt niets uit zijn pen.

Ineens is hij getuige van de moord op een Amerikaanse officier. Danny wil er een groot verhaal over schrijven. Maar dan benadert de moordenaar hem en vraagt of hij hem met zijn auto over de grens van de Verenigde Staten wil brengen.

Danny stemt toe. Hij brengt de raadselachtige vreemdeling naar de grens. Hun reis voert hen naar plekken waarvan hij het bestaan nooit had bevroed en zij raken verzeild in onverwachte situaties.
Puerto Vallarta Squeeze - 2004
Regisseur: Arthur Allan Seidelman
Cast: Craig Wasson, Scott Glenn, Harvey Keitel, e.a.
Schrijver: Robert James Waller
Oorspronkelijke titel: Puerto Vallarta squeeze
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 9789027451859
Uitgever: Spectrum
Zwerfmuziek
Jack Carmine heeft iets van de eeuwige 'loner'. Hij is onafhankelijk, begeerlijk, levenswijs en altijd aardig tegen iedereen. Maar als hij zich in zichzelf keert om te vechten tegen zijn verleden, blijkt hij onbereikbaar, zelfs voor zijn beste vrienden.

Linda Lobo valt voor Jack als hij haar, in de stripteasebar waar ze werkt, redt uit de klauwen van haar ex-baas. Ze beginnen een lange tocht per auto door Amerika, vrij als vogels en levend van dag tot dag. Jack neemt Linda mee naar zijn ranch in Alpine, Texas, waar zij samen een bestaan proberen op te bouwen.

Het wordt een hard leven voor Linda, met een vaak afwezige man en de bedreigingen van de natuur voortdurend in haar nabijheid. Jacks worstelingen met het verleden vallen hem steeds zwaarder. Zelfs zijn beste vriend en slapie, de succesvolle countryzanger Bobby McGregor, raakt langzamerhand van hem vervreemd. En Jacks oom, Vaughn Rhomer, die als gesettelde burger een diepe bewondering voor zijn avontuurlijke neef koestert, komt letterlijk te laat als hij voor het eerst in zijn leven zijn vrijheidsideaal durft na te jagen en Jack komt opzoeken.

En hoe vergaat het Linda? Kiest zij voor haar held Jack of verlaat zij hem, om te zoeken naar een zekere toekomst voor haar dochtertje?
Schrijver: Robert James Waller
Oorspronkelijke titel: Border music
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 9789027445001
Uitgever: Spectrum

Madison CountyDe bruggen van Madison County
In de zomer van 1965 rijdt Robert Kincaid door de hitte en het stof van Iowa. Als fotograaf voor National Geographic is hij op zoek naar de bijzondere, oude bruggen van Madison County.

Bij Francesca Johnsons boerderij stopt hij om de weg te vragen. Francesca laat hem zien hoe hij moet rijden en dit is het begin van hun romance. Een romance waar na vier dagen abrupt een einde aan komt, maar die een onuitwisbare indruk achterlaat en bepalend blijkt te zijn voor de rest van hun leven...
The Bridges of Madison County - 1995
Regisseur: Clint Eastwood
Cast: Clint Eastwood, Meryl Streep, Annie Corley, e.a.
Schrijver: Robert James Waller
Oorspronkelijke titel: The bridges of Madison County
Eerste uitgave: 1992
ISBN/EAN: 9789022986622
Uitgever: Bruna
Terugkeer naar Madison County
Terugkeer van Madison County laat zien hoe de levens van Robert en Francesca zijn beïnvloed door hun kortstondige, maar heftige romance. Zo blijkt Francesca voor Robert in al die jaren, die hij grotendeels reizend doorbracht, het lichtpuntje in zijn eenzame dagen geweest te zijn. En heeft Francesca dezelfde dierbare herinneringen aan Robert.

Na de dood van haar man is Francesca eenzaam achtergebleven en denkt zij vaak terug aan het samenzijn met Robert. Zij koestert de herinnering aan die mysterieuze vreemdeling en besluit naar hem op zoek te gaan.
Schrijver: Robert James Waller
Oorspronkelijke titel: A thousand country roads
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789022986608
Uitgever: Bruna