Boekenplank:
Kies
 • Home
 • W
 • Mel Wallis de Vries

Boeken van Mel Wallis de Vries

Mel Wallis de Vries studeerde biologie en journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen. Haar jeugdthrillers hebben al meerdere prijzen in de wacht gesleept. Wallis de Vries woont met haar gezin in Weesp.

Meer over Mel Wallis de Vries

Genres: Mysterie / Spanning / Thriller, Young Adult

Geboren: 1973

Geboorteland: Nederland

Website: Mel Wallis de Vries


Overzicht

 • Buiten zinnen
 • Exit
 • Fout
 • Haat
 • Kansloos
 • Kil
 • Klem
 • Pijn
 • Shock
 • Schuld
 • Toxic
 • Uitgespeeld
 • Verblind
 • Verstrikt
 • Vlucht
 • Waanzin
 • Wild
 • Wreed
 • Zwijg

De Ardennen

 1. Vals
 2. Vervloekt

gedetailleerd overzicht

Overzicht



Buiten zinnen

Karlijn zit in de eindexamenklas en is erg populair bij haar klasgenoten. Op een nacht heeft ze een angstaanjagend realistische droom over een man die in haar kamer is en haar aanraakt. Maar als ze wakker wordt, is ze alleen.

Vanaf dat moment verandert haar leven totaal. Elke nacht komt de nachtmerrie enger en dreigender terug. Karlijn weet niet meer wat echt gebeurt en wat fantasie is. De nachten zijn een kwelling en ze is bang, moe en wanhopig.

Karlijns wanhoop zorgt voor conflicten met haar vrienden. Is ze gek aan het worden, of is er iets anders aan de hand?

Schrijver: Mel Wallis de Vries
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789044319002
Ebook: 9789044326123
Uitgever: The House of Books
Exit

Je hebt maar één kans om het te overleven...

Een berichtje. Je stuurt het door. Je denkt dat het niks uitmaakt. Je hebt het mis... Je hebt net iemands leven in gevaar gebracht.

Slachtoffer of dader. Jij beslist aan welke kant je staat.

Schrijver: Mel Wallis de Vries
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789026162763
Ebook: 9789026162831
Uitgever: De Fontein
Fout

Stel je voor: je wordt wakker vastgebonden aan een boom en je hebt geen idee waar je bent. Het is koud, regenachtig en in de wijde omtrek is geen mens te bekennen. Bij je voeten ontdek je een briefje met de tekst: Dit is je verdiende loon. Vanavond ben je dood.

Het overkomt de zestienjarige Sophia. Ze is wanhopig en probeert van alles om te ontsnappen. Maar tevergeefs.

Terwijl de tijd doortikt, herinnert ze zich langzaam weer flarden. Weet Sophia uiteindelijk wie haar heeft ontvoerd? Kan ze dit overleven? En welke rol speelt Damian, haar nieuwe vriend? Ze heeft slechts één dag om achter de waarheid te komen.

Schrijver: Mel Wallis de Vries
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789044337099
Ebook: 9789044339284
Uitgever: The House of Books
Haat

Een vreselijk ongeluk. Maar dat is slechts het begin...

Nikki wordt wakker in een park, gewond en onder het bloed. In haar handen houdt ze een mes en iets verderop ligt een zwaargewond meisje. Nikki heeft geen idee wie ze is. Maar alles wijst erop dat Nikki haar heeft neergestoken. Alleen weet ze er zelf niks meer van...

Wanhopig probeert Nikki erachter te komen wat haar die bewuste avond overkwam. Haar zoektocht naar de verontrustende waarheid zal haar leven voor altijd veranderen. Wat is er precies in dat park gebeurd?

Schrijver: Mel Wallis de Vries
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789026141904
Ebook: 9789026141911
Uitgever: De Fontein
Kansloos

Zou je iemand kunnen vermoorden? Als het niet anders kan...
Zou je jezelf kunnen opofferen? Om een vriend te redden...
Zou je de waarheid over jezelf durven te vertellen? Als het je laatste kans is....

Zes jongeren krijgen in hun vakantiehuis een bericht. De anonieme afzender waarschuwt dat ze binnen moeten blijven om te overleven: Ga nooit naar buiten, vertel altijd de waarheid en zorg dat je in leven blijft.

Het lijkt een zieke grap, maar al snel blijkt dat ze zichzelf moeten zien te redden in een wereld van angst en isolatie. Alles moeten ze over zichzelf vertellen, ook hun geheimen… In het huisje geldt maar één regel: blijf leven!

Schrijver: Mel Wallis de Vries
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789026158087
Ebook: 9789026158094
Uitgever: De Fontein


Kil

Hoe ver ga jij voor iemand van wie je houdt?

Op een verlaten industrieterrein wordt het lichaam van een meisje gevonden. Het lijkt het werk van een wrede moordenaar.

De politie staat voor een raadsel. Wat is er met haar gebeurd? En vooral: waarom? Steeds meer ijzingwekkende details komen boven...

Schrijver: Mel Wallis de Vries
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789026138294
Ebook: 9789026138300
Uitgever: De Fontein
Klem

Een schoolreisje naar Vlieland: één lijk, een klas vol verdachten. Wie heeft het gedaan?

Een schoolreisje naar Vlieland. Alle ingrediënten voor een leuke trip lijken aanwezig. Maar dan gaat het vreselijk mis: een van de leerlingen wordt gewurgd in de duinen gevonden. De groep is lamgeslagen. Wat is er die nacht gebeurd? Wie heeft het gedaan?

Door het slechte weer kan niemand van het eiland af. Steeds meer feiten komen aan het licht; bijna iedereen lijkt een motief te hebben, bijna niemand lijkt de waarheid te spreken. Vriendschappen komen onder druk te staan en langzaam maar zeker verandert het verblijf in een regelrechte hel.

Schrijver: Mel Wallis de Vries
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789026133435
Ebook: 9789026133534
Uitgever: De Fontein
Pijn

Wat is je grootste angst...?

Op een prachtige, warme nazomeravond wordt het levenloze lichaam van een meisje gevonden. De dader heeft haar laatste minuten op Snapchat gedeeld. Het is het gesprek van de dag. Zeker als ze niet het enige meisje blijkt te zijn...

Vijf meisjes die elkaar niet kennen. Eén dader die de politie te slim af is. En iedereen kan meekijken. Niemand is perfect, maar wat als de hele wereld dat ineens te zien krijgt?

Schrijver: Mel Wallis de Vries
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789026144356
Ebook: 9789026144370
Uitgever: De Fontein
Shock

Sommige verhalen beginnen pas als het eigenlijk al afgelopen is... Pas op voor het donker, daar schuilt het gevaar.

Stel je voor: je beste vriendin verdwijnt na een schoolfeest. Alleen haar fiets, haar telefoon en haar bebloede jas worden gevonden. Je wordt verscheurd door verdriet, maar ook door angst. Wat is er die avond met haar gebeurd?

Maanden later lukt het je pas om je leven weer op te pakken. Maar dan komt de moordenaar terug. En dit keer voor jou. Kun je nog vluchten? Of is het te laat?

Schrijver: Mel Wallis de Vries
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789026143885
Ebook: 9789026136696
Uitgever: De Fontein
Schuld

Eén waarschuwing... Zorg dat jouw naam niet op de lijst staat!

Op een school plegen drie jongeren kort na elkaar zelfmoord. Er lijkt geen enkele overeenkomst tussen de drie te zijn: ze zitten niet in dezelfde klas en ze kennen elkaar amper. De politie bestempelt het als een trieste samenloop van omstandigheden.

Maar dan krijgt de 16-jarige Tess een briefje dat alles verandert: 'Jij bent de volgende...'

Wanneer Tess alles probeert te ontrafelen, doet ze een schokkende ontdekking. Nu moet ze vrezen voor haar eigen leven. Maar niemand gelooft haar.

Schrijver: Mel Wallis de Vries
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789026146152
Ebook: 9789026138942
Uitgever: De Fontein


Toxic

Sommige geheimen zijn dodelijk...

Een lijst met namen. Alle meisjes die erop staan zijn vermist. En de laatste naam is van jou...

Een dag voor haar zeventiende verjaardag verdwijnt Charlie. Niemand weet waar ze is. Een grootschalig onderzoek wordt opgezet, maar niet alle getuigenverklaringen lijken te kloppen.

Ondertussen tikt voor Charlie de tijd door. Ze heeft maar een paar uur om te ontsnappen. Wordt ze het volgende meisje dat nooit meer terugkomt?

Niets is wat het lijkt.

Schrijver: Mel Wallis de Vries
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789026169731
Ebook: 9789026169748
Uitgever: De Fontein
Uitgespeeld

Anna verhuist met haar ouders van Nijmegen naar Amsterdam. Op haar nieuwe school raakt ze bevriend met Tessa, Wouter, Charlotte en Tessa's vriend Julian. Anna en Tessa krijgen een steeds hechtere band. Dan verdwijnt Tessa plotseling en Anna vertrouwt haar nieuwe vrienden niet meer.

Haar gevoelens voor Tessa én Julian verwarren haar en zorgen voor aanvaringen met de anderen. Niemand weet meer wat hun vriendschap voorstelt. En welke rol speelt Anna zelf? Wie bedriegt wie? En wie weet meer over Tessa's verdwijning?

Wanneer Anna zelf angstaanjagende telefoontjes van een anonieme beller krijgt, is ze bang dat haar hetzelfde lot wacht als Tessa. Degene die Tessa liet verdwijnen is nog lang niet uitgespeeld...

Schrijver: Mel Wallis de Vries
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789048835577
Ebook: 9789044326130
Uitgever: Moon
Verblind

Max, Nina, Edith, Merlijn, Sjoerd, Maaike en Alexander zijn Amsterdamse scholieren die in de eindexamenklas zitten. Roos zit twee klassen lager en is een populair meisje. Haar ouders zijn gescheiden en ze woont bij haar vader, die weinig tijd voor haar heeft. Wanneer ze verliefd wordt op Alexander, wordt ze liefdevol opgenomen door het vriendengroepje.

Als Roos op een dag het lichaam van de gewurgde Maaike vindt, is de groep lamgeslagen van verdriet. Maaike lijkt het slachtoffer van een criminele afrekening; haar vader, een bekende topadvocaat, was bezig met een grote zaak tegen de Amsterdamse onderwereld. Dan valt er nog een slachtoffer en slaat de twijfel bij Roos toe. Wie heeft er nog meer belang bij de dood van Maaike? Langzaam vallen alle puzzelstukjes op hun plaats. Maar wil Roos de waarheid wel zien?

Schrijver: Mel Wallis de Vries
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789048835584
Ebook: 9789044326116
Uitgever: Moon
Verstrikt

Twee vriendinnen, een dramatisch ongeluk, alles is anders dan het lijkt... Wie kan je nog vertrouwen?

Als Lara haar ogen opent, is alles zwart. Ze kan zich niet bewegen. Eerst denkt Lara dat ze droomt. Maar hoe hard ze haar best ook doet, ze wordt niet wakker. En dan begint ze stemmen in het duister te horen; sommige boos, andere verdrietig. Wat willen ze van haar? En waarom kan ze niet uit het zwart ontsnappen?

Langzaam komen Lara's herinneringen terug en komt ze erachter dat ze een dramatisch ongeluk heeft gehad. Is ze dood? Moet ze voor altijd in het zwart blijven ronddolen?

In haar wanhoop beseft ze één ding: het leven van haar beste vriendin Maud is ook in gevaar. Maar hoe kan ze Maud ooit waarschuwen? Lara zet alles op alles om met Maud in contact te komen, maar de tijd dringt...

Schrijver: Mel Wallis de Vries
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789026129148
Ebook: 9789026132384
Uitgever: De Fontein
Vlucht

Eén van ons overleeft het niet...

In een vervallen gebouw komen drie meisjes bij bewustzijn; alle drie zijn ze opgesloten in een eigen kamer. Er is alleen een iPad waarop ze elkaar kunnen zien. De opdracht is simpel maar gruwelijk. Een van hen mag de ruimte niet levend verlaten. Ze moeten zelf kiezen wie...

De waarheid, liegen of vluchten? Wat kies jij?

Schrijver: Mel Wallis de Vries
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789026153938
Ebook: 9789026153945
Uitgever: De Fontein


Waanzin

Kort na elkaar verdwijnen er vier meisjes. Spoorloos. De politie denkt dat ze zijn weggelopen en besteedt weinig aandacht aan de vermissingen.

De zeventienjarige Claire is met haar vader naar Rotterdam verhuisd. Ze haat de stad en mist haar oude vriendinnen vreselijk. Ze ligt behoorlijk met zichzelf (en de nieuwe vriendin van haar vader) overhoop. Dan opeens is haar leven in gevaar. Een geheimzinnige man heeft het op haar gemunt.

Claire raakt al snel verstrikt in een psychologisch kat-en-muisspelletje. Weet ze uit handen van de man te blijven? En is er een verband tussen de vier verdwenen meisjes en het verhaal van Claire? Pas tijdens de bloedstollende ontknoping komt Claire achter alle antwoorden.

Schrijver: Mel Wallis de Vries
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789044324006
Ebook: 9789044326147
Uitgever: The House of Books
Wild

Hoe ver ga jij om te overleven? Zou jij je vrienden kunnen vermoorden?

Eindexamenreis naar Spanje. Het lijkt een droom die uitkomt voor een groep van zeven jongeren. Samen besluiten ze om een nachtje te gaan kamperen in een onherbergzaam natuurgebied.

Al snel verandert de droom in een nachtmerrie. Om te overleven, zijn ze op elkaar aangewezen. Naarmate de dagen verstrijken, maken frustratie en angst zich meester van de groep...

Schrijver: Mel Wallis de Vries
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789026147036
Ebook: 9789026147043
Uitgever: De Fontein
Wreed

Wat als je ergste nachtmerrie werkelijkheid wordt en er niemand meer is om je te helpen?

Langzaam en verward komt Danielle bij bewustzijn. Ze is geblinddoekt en vastgebonden op een bed. In de kamer voelt ze de aanwezigheid van een ander. Ze smeekt haar ontvoerder om haar te laten gaan, maar wat ze ook zegt, de kidnapper zwijgt.

Dan voelt ze plotseling iets kouds en scherps. Danielle beseft dat de nachtmerrie nu pas echt is begonnen. Komt ze hier ooit levend uit?

Schrijver: Mel Wallis de Vries
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789026134852
Ebook: 9789026134869
Uitgever: De Fontein
Zwijg

Als je alles hebt, kun je veel verliezen...

Fee, Alyssa, Sarah en Jamie zijn megapopulair. Maar op een avond dat ze alleen thuis zijn, ontvangt de alarmcentrale een hysterisch telefoontje: een van de vriendinnen is vermoord. De andere drie zijn meer dood dan levend, maar redden het.

De overlevenden zijn groot nieuws: iedereen wil weten waarom zij het hebben overleefd. Moeizaam pakken de drie hun leven weer op. Tot er weer iets vreselijks gebeurt...

Is de moordenaar terug? Hoe vaak kun je aan je lot ontsnappen?

Schrijver: Mel Wallis de Vries
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789026150357
Ebook: 9789026150364
Uitgever: De Fontein

De Ardennen



Vals

Vier vriendinnen logeren in een afgelegen vakantiehuisje. Een voor een verdwijnen ze...

Abby, Maud, Pippa en Feline kennen elkaar van school en zijn al jaren vriendinnen. In de kerstvakantie gaan ze naar een huisje in de Ardennen. Door het slechte weer sneeuwen ze in. Er is geen elektriciteit, het mobiele netwerk is uitgevallen en het dichtstbijzijnde huis is een paar kilometer verderop. De meiden doen er een beetje lacherig over. Maar dan verdwijnt Maud opeens na een ruzie.

De overgebleven drie vriendinnen zijn bezorgd, maar denken dat Maud naar het dorp is gelopen. Als Feline ook verdwijnt én ze bloedsporen in de sneeuw vinden, maakt de bezorgdheid plaats voor angst. Pippa en Abby kunnen door het slechte weer geen kant op. De sfeer wordt steeds grimmiger en angstaanjagender. Wie heeft het op de meiden gemunt? Weten de vriendinnen eigenlijk wel alles van elkaar?

Vals - 2019
Regisseur: Dennis Bots
Cast: Romy Gevers, Abbey Hoes, Olivia Lonsdale, e.a.
Schrijver: Mel Wallis de Vries
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789026128141
Ebook: 9789026132674
Uitgever: De Fontein
Vervloekt

Hetzelfde huis. Drie andere meisjes. De nachtmerrie is nog niet voorbij...

Lizzy, Melanie en Dominique gaan een weekend naar een afgelegen huis in de Ardennen. Daar ontdekken ze dat er ooit vier meisjes hebben gelogeerd die bijna zijn vermoord...

Sindsdien staat het huis leeg en verkeert het in een vervallen staat. Ze proberen hun angst weg te lachen, maar al snel gebeuren er vreemde dingen. En dan doet Dominique een bizarre vondst. Heel langzaam komt het verleden tot leven. Herhaalt de geschiedenis zich?

Schrijver: Mel Wallis de Vries
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789026147869
Uitgever: De Fontein