Boekenplank:
Kies

Boeken van Helen Walsh

Meer over Helen Walsh

Genre: Roman

Geboren: 1976

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Helen Walsh


Overzicht

  • Een Engelse tragedie - Once upon a time in England
  • Millie - Brass

gedetailleerd overzicht

OverzichtEen Engelse tragedie
Op de koudste avond van 1975 dwaalt een roodharige jongeman door de sneeuwovergoten straten van Warrington's ruigste buurt. Zijn naam is Robbie Fitzgerald, en hij rent voor zijn leven - en dat van zijn familie. In zijn hart weet Robbie dat de kansen ten nadele van hem gekeerd zijn.

In dit noordelijke stadje woont hij met zijn vrouw Susheela, de wonderschone zuster die ooit zijn wonden verpleegd heeft. Susheela is zijn Tamil-prinses, maar in het echte leven moeten de Fitzgeralds vechten tegen vooroordelen, armoede en de pure haat van hun buurtbewoners. Maar Robbie heeft een oplossing gevonden, en hij rent, naar de afspraak die zijn lot ten goede zal keren.

Op hetzelfde moment, in hun flat, hoort Susheela een geluid dat een serie gebeurtenissen ontketent die het leven van de vier Fitzgeralds - Robbie, Susheela, hun zoon Vincent en hun nog ongeboren dochter Ellie - voor altijd zal veranderen...
Schrijver: Helen Walsh
Oorspronkelijke titel: Once upon a time in England
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789048800650
Uitgever: Lebowski
Millie
De 19-jarige Millie O'Reilly is slim, niet op haar mond gevallen en wordt aanbeden door mannen - ze studeert aan de universiteit en heeft een zeven jaar oudere soulmate, Jamie. Hun vriendschap staat onder druk, mede omdat Jamie's vriendin hem probeert weg te houden bij Millie.

Millie raakt meer en meer gedesillusioneerd door haar liefdevolle vader - die professor is, en na het vertrek van Millie's moeder aanrommelt met studentes - en het gedrag van haar medestudenten, en belandt in een neerwaartse spiraal.

Ze zoekt haar heil in het gebied rond de kathedraal van Liverpool, bevolkt door dealers, dopeheads, pooiers en, tot Millie's groeiende fascinatie, hoeren.
Schrijver: Helen Walsh
Oorspronkelijke titel: Brass
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789050005876
Uitgever: Vassallucci