Boekenplank:
Kies

Boeken van Guy Walters

Guy Walters is historicus, journalist en schrijver.

Meer over Guy Walters

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1971

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Guy Walters


Overzicht

  • De grote leider - The leader
  • De landverrader - The traitor

Non-Fictie

  • De jacht op het kwaad - Hunting evil

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe grote leider
1937. Groot-Brittannië zucht onder het fascistische bewind van Sir Oswald Mosley. Koning Edward VIII zit op de troon en is getrouwd met Wallis Simpson. Winston Churchill zit gevangen op het eiland Man. Nadat de anti-Edward regering is afgetreden, is Sir Oswald Mosley, de beruchte Britse fascist, aan de macht gekomen. Het land is in handen van een tweekoppige dictator: Edward en Mosley, die samen met Hitler en Mussolini Groot-Brittannië naar het fascisme willen leiden.

In ruil voor werkgelegenheid en voldoende voedsel heeft de Britse bevolking zich onderworpen aan het terreurregime, dat in stand wordt gehouden door Mosleys geheime politie. Maar er zijn altijd mensen die liever sterven dan zich overgeven.

Captain James Armstrong, een briljant politicus die als held terugkeerde uit de Eerste Wereldoorlog, is op de vlucht voor Mosley, die achter hem aan zit vanwege zijn aandeel in de verzetsbeweging. De grote leider is vastbesloten hem te pakken, maar Armstrong is bereid alles te geven voor zijn vaderland.
Schrijver: Guy Walters
Oorspronkelijke titel: The leader
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789026121821
Uitgever: De Fontein
De landverrader
Amy Lockhart probeert al haar hele leven de waarheid over haar vaders oorlogsverleden te achterhalen. Was hij een landverrader die zich bij de SS aansloot in plaats van een krijgsgevangene, of sneuvelde hij terwijl hij met iets heldhaftigers bezig was? Op een dag ontvangt Amy per post de militaire dossiers van haar vader.

John Lockhart vecht in november 1943 met de partizanen op Kreta tegen de nazi's. Bij een poging een wapenopslag op te blazen, wordt hij opgepakt en voor de keuze gesteld: overlopen of doodgaan. In ruil voor informatie over zijn vrouw Anna, die in een Duits concentratiekamp zit, besluit hij de andere kant te kiezen. Hij wordt aangesteld als leider van het Britse Vrijkorps, een geheime SS-afdeling met overgelopen krijgsgevangenen.

Hij denkt de SS te slim af te kunnen zijn en wil zijn desertie goedmaken door een gruwelijk geheim wapen te vernietigen dat de loop van de oorlog dreigt te veranderen. Maar zijn landgenoten geloven hem niet. Bovendien is John niet de enige die een dubbelrol speelt.
Schrijver: Guy Walters
Oorspronkelijke titel: The traitor
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789026118906
Uitgever: De Fontein

Non-FictieDe jacht op het kwaad
Voor het eerst verschijnt een populaire geschiedenis over hoe de nazi's Duitsland wisten te ontvluchten en hoe er op hen werd gejaagd.

Walters deed uitvoerig onderzoek in vele landen en komt met nieuwe feiten en onthullingen. Was Simon Wiesenthal wel de alom erkende, grote nazi-jager? Hoe is Adolf Eichmann werkelijk ontsnapt en bestond 'Odessa' echt?
Schrijver: Guy Walters
Oorspronkelijke titel: Hunting evil
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789071206955
Ebook: 9789000333783
Uitgever: Spectrum