Boekenplank:
Kies

Boeken van David Walton

Meer over David Walton

Genres: Fantasy / SF, Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1975

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: David Walton


Overzicht

De plaag

Het gevaar komt van binnenuit...

Neil Johns is net begonnen aan een droombaan als codebreker bij de NSA wanneer zijn broer Paul, een bioloog, vermist raakt tijdens een expeditie in het Amazonewoud. Wanneer Paul weer opduikt, heeft hij een gat in zijn geheugen en een schimmelinfectie die hem bijna het leven kost. Zodra hij genezen is, blijken zijn communicatievermogen en geheugen sterk te zijn verbeterd.

Tegelijkertijd is er iets aan de hand in Zuid-Amerika. Ook andere mensen zijn ziek geworden en blijken na hun genezing over nieuwe vermogens te beschikken, net als Paul.

Maar er is meer: de overlevenden, van complete Braziliaanse indianenstammen tot Amerikaanse toeristen, blijken allemaal toe te werken naar een gemeenschappelijk maar levensbedreigend doel. Neil ontdekt al snel dat er een geheim en onverklaarbaar bondgenootschap bestaat tussen staten die altijd elkaars vijanden zijn geweest. Ook merkt hij dat Paul steeds onvoorspelbaarder en geheimzinniger wordt.

Paul beschouwt de schimmel als een waardevolle stap in de menselijke evolutie, maar Neil is ervan overtuigd dat deze tot de ondergang van de mensheid leidt. De twee broers komen tegenover elkaar te staan op een steeds gevaarlijker internationaal strijdtoneel. Een strijdtoneel dat beslist over de vrije wil van de mens op aarde.

Schrijver: David Walton
Oorspronkelijke titel: The genius plague
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789045216638
Ebook: 9789045216737
Uitgever: Karakter