Boekenplank:
Kies
  • Home
  • W
  • Katarina Wennstam

Boeken van Katarina Wennstam

Meer over Katarina Wennstam

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Website: Katarina Wennstam


Overzicht

  • Besmet - Smuts

Madeleine Edwards

  1. Koekoeksjong - Dödergök
  2. Machtsspel - Alfahannen
Overzicht

gedetailleerd overzicht

OverzichtBesmet
Rebecca Wahl en haar man Jonas lijken het perfecte leventje te leiden. Ze hebben allebei succesvolle carrières (hij is advocaat, zij journaliste), ze zijn ruim twaalf jaar getrouwd en hebben een zoon en een dochter. Maar achter deze façade delen Rebecca en Jonas steeds minder. Als de eigenaars van een illegaal bordeel worden opgepakt en terechtgesteld, wordt Jonas, die bekendstaat om zijn vlotte babbel, gevraagd om juridisch commentaar te leveren. Ondertussen hebben een paar collega's van Rebecca een computer gekraakt waaruit een lijst van prominente klanten van het bordeel tevoorschijn komt. Jonas Wahl is één van de namen. Rebecca's wereld stort in en voor ze het beseft is ze verwikkeld in een levensgevaarlijk seksschandaal.
Schrijver: Katarina Wennstam
Oorspronkelijke titel: Smuts
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 978-90-234-2730-8
Uitgever: Cargo

Madeleine EdwardsKoekoeksjong
Journaliste Maria Allende verhuist met haar man en dochtertje naar een fraai huis in een villawijk in Stockholm. Als ze hoort dat de vorige bewoonster van het huis na jarenlange mishandeling door haar man is vermoord, besluit ze onderzoek te doen naar het leven van de vrouw. Allende raakt verstrikt in het leven van deze vrouw en ontdekt iets wat haar kijk op de wereld volledig verandert, en haar eigen leven op het spel zet. Ondertussen doet aanklager Madeleine Edwards onderzoek naar de zelfmoord van een Marokkaanse jongen. De zelfmoord lijkt gedwongen, met eerwraak als motief. Is er dan sprake van moord? Edwards wordt bij haar onderzoek geconfronteerd met een totale minachting voor vrouwen, een minachting die in alle culturen nog voorkomt, zelfs in die van haarzelf.
Schrijver: Katarina Wennstam
Oorspronkelijke titel: Dödergök
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 978-90-234-4194-6
Uitgever: Cargo
Machtsspel
Acteur Jack Rappe wordt geroemd om de mooie vrouwen die hem omringen en die alles doen wat hij van ze verlangt. Dat ze niet altijd mee willen werken, hoort nu eenmaal bij het spelletje. Wanneer hij zwaargewond wordt gevonden bij zijn appartement, is dat groot nieuws voor alle roddelbladen. Officier van Justitie Madeleine Edwards leidt het onderzoek naar de dader, en komt al gauw op het spoor van de jonge actrice Emma Wahl. Ze heeft net haar eerste grote filmrol gespeeld, waarbij ze geprezen werd om de levendige verkrachtingsscène.
Schrijver: Katarina Wennstam
Oorspronkelijke titel: Alfahannen
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 978-90-234-5795-4
Uitgever: Cargo