Boekenplank:
Kies

Boeken van Anne West

Anne West is tekstschrijver en praktijkopleider in de ouderenzorg. Ze heeft meerdere jeugdboeken en feelgoodromans op haar naam staan. West schrijft op een grappige en herkenbare manier over de dilemma’s in het leven van vrouwen.

Meer over Anne West

Genres: Fantasy / SF, Roman, Young Adult

Pseudoniem (van): Annemieke van de Westelaken

Geboren: 1974

Geboorteland: Nederland

Website: Anne West


Overzicht

 • Achter de geraniums?!
 • Blijf af!
 • Cameramania
 • Hart van de IJsworm
 • Lekker is dat!
 • Superchef
 • Vergeet het maar

De Stadstuin

 1. Maud
 2. Britt
 3. Yara

De Kleine Theetuin

 1. Winter in de kleine theetuin
 2. De kleine theetuin in de duinen
 3. De kleine theetuin in de zon
 4. De kleine theetuin brengt geluk
 5. Nieuwe liefde in de kleine theetuin

Het Boekencafé

 1. Vertel mij wat

E-books

 • Arctic Sea
 • De nachtwacht
 • Ergens bij Pieterburen
 • Net op tijd

Young Adult

 • De Koningskronieken
 • De vuurdraken
 • Droomprinsen en echte jongens

De macht van het zwaard

 1. De macht van het zwaard
 2. De aardmagiër
 3. De watermagiër
 4. De vuurmagiër
 5. De zwarte magiër

Dubbel uitgegeven titels

 • De erfenisjagers - zie De Koningskronieken: De kroon

De Stadstuin

De stadstuin is niet zomaar een moestuintje. Dit is een Amsterdamse tuin waar de buurt samenkomt en groenten verbouwt. Als de drie zussen Maud, Yara en Britt deze tuin erven, zien ze niet direct reden om elkaar in levenden lijve te ontmoeten. Maar dat blijkt een misvatting...

Het Boekencafé
Dubbel uitgegeven titels

gedetailleerd overzicht

OverzichtAchter de geraniums?!

Dit is niet het jaar van Fay. Ze is gedumpt door haar vriendje en tot overmaat van ramp krijgt ze te horen dat ze reuma heeft. Opeens staat haar hele leven op zijn kop. Voor ze het weet gebruikt ze zware medicijnen en is ze niet meer in staat haar werk als verzorgende uit te voeren. Fay worstelt met haar toekomst. Of heeft ze die niet meer? Is ze gedwongen haar leven achter de geraniums door te brengen?

Fay werkt zich met haar kibbelende vriendinnen Nina en Lynn en met haar Star Trek kijkende buurman Michael door deze vragen heen. Ze gaat op een bijzondere reis met verpleeghuisbewoonster mevrouw Park, die op geheel eigen wijze met haar chronische ziekte omgaat. Een wijze die Fay schrik aanjaagt. Of had mevrouw Park geen keus? Heeft Fay nog keus?

Schrijver: Anne West
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789491886263
Uitgever: Droomvallei
Blijf af!

Ooit, jaren geleden, zag de wereld er heel anders uit. Julia had een topbaan in het bedrijfsleven, een mooi appartement en een vriend, Levi. Dat alles verandert als laatstgenoemde in bed duikt met haar zusje, Saar. Julia pakt haar spullen en vertrekt naar Texel, op zoek naar rust. Terwijl zij zich op het eiland verschanst, blijft Saar haar losbandige zelf.

Na jaren zonder contact krijgt Julia alarmerend nieuws uit Amsterdam: Saar is zwanger van een onenightstand. Julia is haar laatste hoop. Op de een of andere manier raakt het lot van haar zusje Julia toch, en ze verlaat het eiland om haar te helpen. Maar hoe hard Julia er ook aan trekt, Saar blijft de fout in gaan. Keer op keer.

Schrijver: Anne West
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789401901345
Ebook: 9789401901352
Uitgever: Z&K
Cameramania

Wat als van de ene dag op de andere de ogen van heel televisiekijkend Nederland op je gericht zijn?

Sabine Lambrechts heeft er nooit om gevraagd, en ze heeft geen idee hoe ze dít nu weer over zichzelf heeft afgeroepen. Haar simpele leventje beviel Sabine prima. Een leuke baan, al is er wel wat aan te merken op het werk in de zorg, en een leuke vriend, al knaagt het aan haar dat Niels geen gezin met haar wil stichten. Maar dit?

Na een akkefietje op haar werk ziet Sabine zichzelf terug op het journaal en vanaf dat moment achtervolgen de camera's haar alsof ze Oprah is. Als ze dan ook nog zelf het lot een handje helpt door ongewild in het populaire programma Boer zoekt vriendin terecht te komen, is de cameramania compleet. Sabine wil nog maar een ding: rust! En liefde, natuurlijk. Maar of dat er nog in zit?

Schrijver: Anne West
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789059770614
Ebook: 9789059777941
Uitgever: Z&K
Hart van de IJsworm

Asara is één van de zeven magiërs die de IJslanden beschermt tegen de ijsdraken. Tenminste, dat is wat iedereen denkt. In werkelijkheid is Asara geen magiër. Met hulp van haar zus Amadee heeft zij haar leermeester bedrogen. Na jaren als magiër in het koninklijk paleis van Wendaal te hebben geleefd komt haar bedrog op een gruwelijke manier uit. Als voormalig bondgenoot Yder het land aanvalt, is Wendaal weerloos zonder echte magiër.

Asara vlucht als enige overlevende weg van het koninklijk paleis. Ze vindt bescherming op het schip van ijswormvisser Jarl, een man die talloze redenen heeft om magiërs te haten. Verteerd door schuldgevoelens wil Asara maar antwoord op één vraag: waarom viel Yder Wendaal aan? Tijdens een lange en gevaarlijke tocht over de zeeën van de IJslanden ontdekt Asara dat Yder veel belangen heeft bij de ijswormindustrie. Maar waarom?

In het hart van de ijsworm blijken de antwoorden te liggen. Maar tegen de tijd dat Asara dat ontdekt heeft, is haar wereld al ten prooi aan een gruwelijke verslaving. Kan ze het tij nog keren?

Schrijver: Anne West
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789402171518
Uitgever: Brave New Books
Lekker is dat!

Ik leun naar voren. Dit is het moment. Joost haalt diep adem. Nu komt het. 'Sofie,' zegt hij. 'Mijn vrouw is achter onze relatie gekomen. Je moet weg.'

Sofie heeft een geheime relatie met Joost. Keer op keer belooft hij dat hij zijn vrouw Charlotte voor haar zal verlaten. Maar als Charlotte de affaire ontdekt, is het te laat. Of Sofie even van het toneel kan verdwijnen? Hij weet wel waar ze naartoe kan, zodat voor hem de lucht geklaard is...

Haar 'schuiladres' blijkt een verwaarloosde ijssalon, maar voor Sofie is het de perfecte afleiding van haar problemen thuis. Ze bruist van de ideeën om de zaak weer op de rit te krijgen en ziet de toekomst zonnig in. Maar dan arriveert Charlotte... en zij zint op wraak.

Schrijver: Anne West
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789401904124
Ebook: 9789401904131
Uitgever: Z&K


Superchef

Wanneer Esther haar vroegere crush Vincent tegenkomt, ontdekt ze dat hij een eigen restaurant heeft: Chez Esther. Toeval?

Ze gelooft er niets van. Vincent en zij waren voor elkaar bestemd, alleen was het niet de juiste tijd en plaats. Maar nu is alles anders. Ze proberen het nog eens met elkaar. Al snel blijkt helaas dat Vincent het te druk heeft om een relatie op te bouwen. Hij inspireert haar wel om mee te doen aan Superchef, een televisiezoektocht naar kooktalent.

Al gauw speelt Esthers leven zich geheel af in de keuken. Daar ziet ze haar droom eindelijk werkelijkheid worden. Dat zich tussen de ingrediënten ook nog twee mannen bevinden om het plaatje compleet te maken, ziet ze niet eens meer. Maar zij zien haar wel!

Schrijver: Anne West
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789059776951
Ebook: 9789059776968
Uitgever: Z&K
Vergeet het maar

Jill leeft een teruggetrokken leventje als receptioniste en manusje van alles in het slechtlopende hotel van haar oom. Als de grote keten Silver Spoon het in het centrum van Amsterdam gelegen hotel wil overnemen, komt Jills leven op zijn kop te staan. Opeens is ze haar veilige bestaan helemaal kwijt. Bovendien wordt ze geconfronteerd met Daniël, één van de jongens die haar vroeger pestte. Nu heeft hij een hoge functie binnen Silver Spoon en is hij vast van plan van het hotel, waar Jill werkt, een succes te maken. Langzaam maar zeker komt ze in het reine met haar verleden en ontwikkelt ze gevoelens voor Daniël. Maar kan ze hem ooit vergeven wat hij haar heeft aangedaan?

Daniël werkt sinds jaar en dag in de hotelketen Silver Spoon, eigendom van zijn schoonvader Carel, die hem een carrière heeft aangeboden. Maar steeds meer heeft Daniël het gevoel dat hij gevangen zit in een leven dat hij niet wil. Als hij een slechtlopend hotel in Amsterdam overneemt, ontmoet hij Jill op wie hij smoorverliefd wordt. Pas veel later beseft hij dat ze klasgenoten zijn geweest. Jills verwijten over zijn gedrag in het verleden komen hard aan. Hun gezamenlijk verleden staat een gezamenlijke toekomst in de weg. Is Daniël in staat zich los te wurmen uit zijn huidige leven en belangrijker nog: kan Jill ooit vergeten wat hij heeft gedaan?

Schrijver: Anne West
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789086604043
Uitgever: Ellessy

De StadstuinMaud

Maud is de oudste en succesvolste van drie zussen. Ze heeft een steady relatie, een goede baan en uitzicht op een behoorlijke promotie. En dat terwijl Yara - die ooit tienermoeder werd en nu in haar eentje haar dochter opvoedt - de eindjes aan elkaar moet knopen, en Britt ergens in het buitenland in een hippiecommune woont.

Toch heeft ook Maud zo haar kopzorgen, want haar vriend Rob heeft een grote kinderwens. Daar kan én wil ze nu echt niet over nadenken. Maar als ze zelf niet nadenkt, dan gaan anderen wel voor haar denken. Zo glippen de touwtjes een voor een uit haar handen.

Schrijver: Anne West
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789020535631
Ebook: 9789020539622
Uitgever: Z&K
Britt

Eindelijk is het zover: de zussen openen hun nieuwe winkel in de stadstuin! Britt is dolblij dat ze samen met haar nieuwe liefde Menno en de zorgzame tuinman Kees haar droom heeft gerealiseerd. Maar als een oude vriend haar komt opzoeken, gaat Britt meer en meer twijfelen over haar relatie met Menno en haar toekomst in de stadstuin. Is dit hoe ze haar leven wil invullen?

Ondertussen krijgt de ambitieuze Maud te maken met een grote verandering in haar leven en heeft single mom Yara haar handen vol aan de losgeslagen Nova.

Schrijver: Anne West
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789401915335
Ebook: 9789020539639
Uitgever: Z&K
Yara

De stadstuin staat aan de rand van de afgrond en omdat Britt en Maud hun verantwoordelijkheid niet nemen, komt het op Yara aan om de tuin te redden. Maar wie zegt dat uitgerekend zij daar zin in heeft? Zij heeft ook wel wat anders aan haar hoofd. Bijvoorbeeld dat ze smoorverliefd is op investeerder Menno. En dat ze tegelijkertijd met Serge aan het zoeken is naar een huis voor hen samen, terwijl ze helemaal niet verliefd is op hem. Maar ja, haar dochter Nova is zo gek op Serge...

Als dan ook nog de biologische vader van Nova onverwachts contact opneemt, is de chaos compleet. Yara beseft dat de tuin alleen gered kan worden als ze er alle drie voor gaan. En laat samenwerken nou net iets zijn waar ze geen ster in zijn.

Schrijver: Anne West
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789401915359
Ebook: 9789020539646
Uitgever: Z&K

De Kleine TheetuinWinter in de kleine theetuin

Tirza runt samen met haar vader een noodlijdend bouwbedrijfje op Texel. Ze worden door de eigenaresse van de theetuin gevraagd om een tijdelijke winteroverkapping te maken. Door gebrek aan werknemers, en haar zieke vader, zal Tirza dit echter zelf moeten neerzetten.

Dan krijgt ze te maken met de aannemer Maarten de Waard. Ze zijn erg goed in kibbelen met elkaar en Tirza wil liever niets te maken hebben met dat belachelijke stadsmannetje in zijn strakke pak.

Maarten ziet Tirza dag en nacht doorwerken en haar best doen om deze opdracht te klaren, en besluit haar te helpen. Al gaat dat moeilijker dan verwacht. Lukt het Tirza haar koppigheid aan de kant te zetten en Maartens hulp te aanvaarden?

* Winter in de kleine theetuin is een kort winterverhaal in de wereld van De kleine theetuin.

Schrijver: Anne West
Eerste uitgave: 2022
Ebook: 9789020548884
Uitgever: Z&K
De kleine theetuin in de duinen

Nichtjes Rosa en Fleur groeiden op met de bakkerij met theetuin van hun grootouders in de Texelse duinen.

Nu, jaren later, staat de bakkerij aan de rand van de afgrond en is de relatie tussen Rosa en Fleur bekoeld. Ze worden gedwongen samen te werken én hun eigen leven onder de loep te nemen.

Schrijver: Anne West
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789020543445
Ebook: 9789020543452
Uitgever: Z&K
De kleine theetuin in de zon

De theetuin van Fleur is een groot succes. Rosa is uitgekocht en Fleur vraagt oud-klasgenoot Laura om hulp. Met tegenzin gaat Laura met haar ernstig zieke broer Alistair naar Texel. Kan ze haar draai op het eiland vinden?

Rosa werkt samen met Kyra in hun atelier op Texel. Maar als Rosa besluit naar Amerika te gaan, staat Kyra er alleen voor. Haar faalangst komt weer opzetten, maar gelukkig krijgt ze hulp van Alistair, voor wie ze steeds meer gevoelens krijgt, ondanks haar huidige relatie.

Schrijver: Anne West
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789020549126
Ebook: 9789020549133
Uitgever: Z&K
De kleine theetuin brengt geluk

Na een carrière in de zorg is Sarah toe aan iets anders. Op het zonnige Texel vindt ze een stageplaats in de theetuin van Fleur. Haar stage loopt heel anders dan ze had verwacht wanneer Fleur langdurig uitvalt. Plotseling moet Sarah ban alles zelf uitvogelen.

Ze kan goed bakken, maar voldoen aan de hoge eisen van een professioneel patissier is heel andere koek. Gelukkig krijgt ze hulp van Cas. De vonk slaat over tussen hen, maar hij is al bezet...

Schrijver: Anne West
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789020553086
Ebook: 9789020553093
Uitgever: Z&K
Nieuwe liefde in de kleine theetuin

Na een jaar in Amerika keert Rosa terug naar de theetuin die ze ooit samen met Fleur begon. Ze heeft een punt gezet achter de relatie met haar Amerikaanse vriend Tristan en eenmaal op Nederlandse bodem heeft ze het idee dat ze helemaal opnieuw moet beginnen.

Wanneer ze kunstenaar Joël ontmoet, is het voor haar liefde op het eerste gezicht. Joël rouwt echter om de dood van zijn vrouw en kan maar moeilijk zijn hart openstellen. Dan komt Tristan naar Texel, vastbesloten om Rosa terug te winnen.

Schrijver: Anne West
Eerste uitgave: 2024
ISBN/EAN: 9789020553048
Ebook: 9789020553055
Uitgever: Z&K

Het BoekencaféVertel mij wat

Juul woont boven het boekencafé van haar beste vriendin Lauren. Ze is een zeer succesvol schrijfster, maar dat weet niemand, want ze schrijft onder een pseudoniem. Vroeger is ze gepest met haar uiterlijk en de uitgever ziet meer marketingkansen als ze ex-model Lauren inzetten als gezicht van de auteur.

Ook op datinggebied wil het Juul maar niet lukken. Ze voelt zich te onaantrekkelijk om ooit aan de man te komen. Tot ze cabaretier Ids ontmoet. Zal ze toch een poging wagen?

Schrijver: Anne West
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789020553390
Uitgever: Z&K

E-booksArctic Sea

De relatie van Melanie en Robbie zit in een sleur. Ze besluit naar de slijterij te gaan voor een fles wijn, maar dan valt haar oog op kapitein Scott, haar idool uit de serie Walvisredder. Zijn beeltenis staat op de flessen Arctic Sea. En hij komt naar Utrecht! Melanie zwijmelt weg bij de gedachte alleen al. Maar hoe leuk is hij in het echt?

Schrijver: Anne West
Eerste uitgave: 2013
Ebook: 9789401901178
Uitgever: Z&K
De nachtwacht

Kristel draait een nachtdienst in verpleeghuis Dennenrust als de rust ineens wreed wordt verstoord. Ze denkt meteen aan een overval, want normaal gesproken gebeurt hier nooit iets midden in de nacht. Maar het blijken de nieuwe nachtwakers te zijn. Waarvan er eentje wel verdacht aantrekkelijk is!

Schrijver: Anne West
Eerste uitgave: 2013
Ebook: 9789401901864
Uitgever: Z&K
Ergens bij Pieterburen

Wieneke emigreert naar Australië voor Sam, de liefde van haar leven. Maar juist de laatste dagen voor ze vertrekt krijgt ze de herinneringen aan een jongen uit haar jeugd niet meer uit haar hoofd. Ze zou hem zo graag nog één keer zien. Wat brengt hun ontmoeting teweeg?

Schrijver: Anne West
Eerste uitgave: 2013
Ebook: 9789401901086
Uitgever: Z&K
Net op tijd

Sofie gelooft niet in kerst. Sterker nog, ze haat de feestdagen. Terwijl iedereen de laatste inkopen doet, haast zij zich naar een werkafspraak. Daarbij wordt ze nogal vervelend opgehouden door een kerstman. Wat moet die kerel toch van haar?

Schrijver: Anne West
Eerste uitgave: 2013
Ebook: 9789401902755
Uitgever: Z&K

Young AdultDe Koningskronieken

De Koningskronieken bestaat uit:

 1. De kroon
 2. De tovenaarszoon

Maura is stinkend jaloers op Amber, die alles lijkt te bezitten wat iemand van zestien zich wensen kan. Maura zelf heeft het minder voor elkaar: elke zaterdag slooft zij zich uit in de supermarkt. Maar dan leest Maura een advertentie: bij de advocaten Silverberg en Goudenstein wordt een koelbloedige erfenisjager gevraagd.

Als Maura solliciteert, wordt ze direct aangenomen, maar helaas blijkt het baantje minder glamorous dan ze dacht. Haar opdracht luidt: vind de koningskroon van Randarra en zorg dat de erfgenaam gekroond wordt. Hier begint een bloedstollend avontuur, waarin gobelins, draken en tovenaars Maura’s avontuurlijke pad kruisen.

 

* Dit boek is ook uitgegeven onder een andere titel (zie dubbel uitgegeven titels).

Schrijver: Anne West
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789026125720
Uitgever: De Fontein
De vuurdraken

De zestienjarige Andra woont in Ofor. Een aanval van de vuurdraken brengt de vrede en rust in haar dorp ten einde. Andra's vader, moeder en zusje komen om in de brandende puinhopen, maar zelf wordt ze uit de vlammen gered. Haar redder, Aylen de Zwerver, blijkt de meest gezochte misdadiger van het land te zijn. Hij reist in het gezelschap van Maeven al Garrick, die niet minder berucht is, en Penker, de laatste der landdraken. Gevieren besluiten ze wraak te nemen op de vuurdraken.

Bij toeval ontdekt Andra dat Aylen de Zwerver dingen verzwijgt. Ook hoort ze hem zeggen dat hij 631 jaar oud is en dat zijn krachten afnemen. Is Aylen wel degene voor wie hij zich uitgeeft? En Maeven? Het lijkt of Aylen en hij elkaar al jaren kennen. En welk verleden delen zij met de lucht- en zeedraken die ze onderweg ontmoeten?

Wanneer Andra Het boek der grote draken vindt, krijgt ze de schrik van haar leven. Haar eigen naam keert steeds terug in het boek en Andra beseft dat zij degene is die de strijd moet voeren. Durft ze het gevecht tegen de vuurdraken aan?

Schrijver: Anne West
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789026131929
Uitgever: De Fontein
Droomprinsen en echte jongens

Kaja, Klarijn en Maren beginnen tegen hun zin aan een opleiding op de Oswald de Tragische School. Alle drie zijn ze om verschillende redenen naar deze school in Thoren gestuurd. Kaja omdat ze te jongensachtig is, Klarijn omdat ze niet goed genoeg is in haar moeders ogen en Maren omdat ze een te gevaarlijk leven leidt als dwergenactivist. Tot hun afschuw moeten de meiden een kamer delen terwijl ze het totaal niet met elkaar kunnen vinden.

Helaas gaat vanaf de eerste dag al alles anders dan verwacht. Als prins Michael van Thoren, die het schooljaar traditioneel opent, niet op komt dagen, is dat het begin van een spannend avontuur waar Kaja, Klarijn en Maren alle drie ongewild bij betrokken raken. Al snel blijkt dat ze elkaar nodig hebben om de prins te redden. Kunnen ze hun verschillen opzij zetten en samenwerken?

Schrijver: Anne West
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789463900034
Uitgever: Eigenzinnig

De macht van het zwaard

De macht van het zwaard

De macht van het zwaard bevat de boeken:

 1. De aardmagiër
 2. De watermagiër
 3. De vuurmagiër
 4. De zwarte magiër

Schrijver: Anne West
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789026132544
Uitgever: De Fontein
De aardmagiër

Cyane, dochter van graaf Osborn, is voorbestemd voor een goed huwelijk. Maar Meroboth, bezitter van de Groene Diamant en de jongste van een tovenaarsdrieling, heeft grootsere plannen van Cyane. De aardmagiër is ervan overtuigd dat alleen Cyane het Magische Zwaard kan hanteren en dat alleen zij de Zwarte Magiër Tronador, alleenheerser van het Rijk der Duisternis, kan verslaan.

Cyane verkiest het avontuur boven haar huwelijk. Samen met Meroboth gaat ze op zoek naar diens drielingbroers. Hun krachten zijn nodig om Tronadors zwarte magie te verslaan. In Dwergenland halen ze het zwaard op en via de Groene Diamant geeft Meroboth zijn magische krachten aan het wapen. Dan, langzaam maar zeker, ontdekt Cyane dat de wijze Meroboth dingen verzwijgt. Vooral als het gaat om het lot van zijn oudste broer.

Schrijver: Anne West
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789026130687
Uitgever: Piramide
De watermagiër

Cyane verkiest het avontuur boven het leven van een jonkvrouw. Alleen zij kan het Magische Zwaard hanteren en de Zwarte Magiër verslaan. Samen met Meroboth, bezitter van de groene diamant en de jongste van een tovenaarsdrieling, gaat Cyane op zoek naar de magische krachten van diens drielingbroers.

Het gezelschap reist door de oerwouden van Varénia. Daar worden ze gevangengenomen door meesterspion Ikor, die tot hun verbazing met hen wil meereizen. Is het een valstrik? Of kan Ikor hen helpen Mekaron, de watermagiër te vinden? Een gruwelijke zoektocht naar de bezitter van de blauwe diamant begint...

Schrijver: Anne West
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789026130816
Uitgever: Piramide
De vuurmagiër

Cyane verkiest het avontuur boven het leven van een jonkvrouw. Samen met de tovenaars Meroboth en Mekaron gaat ze op zoek naar hun drielingbroer Melsaran, de vuurmagiër. Alleen als de drie tovenaars hun krachten weten te bundelen in Cyanes zwaard, maken ze een kans tegen de zwarte magiër Tronador.

Om Melsaran te kunnen bevrijden, moet Cyane zich diep in het Rijk der Duisternis wagen. Ze krijgt daarbij hulp van een vreemdeling, die wel heel erg thuis is in de zwarte magie. Maar er is meer dat Cyane verontrust: waarom sluit haar geliefde Tiron zich zo voor haar af? En wat betekenen die geruchten over een vijfkleurige diamant, die alle andere magische stenen zou overheersen?

Schrijver: Anne West
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789026131103
Uitgever: Piramide
De zwarte magiër

Cyane verkiest het avontuur boven het leven van een jonkvrouw. Met de tovenaarsdrieling start zij haar zoektocht naar de vijfkleurige diamant, de steen met de meeste magie.

In de gruwelijke kelders van Ikors paleis stuiten ze op meestersmid Gontak, die heimelijk een zwaard heeft gesmeed voor Cyanes tegenstander. Pas in de Burcht van Tronador ontmoet zij hem, de drager van het zwaard der zwarte magie. Er breekt een gevecht op leven en dood uit. Dan, juist als Cyane haar opponent wil doden, wendt zich het lot... Wie van de twee strijders kan het navertellen?

Schrijver: Anne West
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789026131349
Uitgever: Piramide

Dubbel uitgegeven titels

De erfenisjagers

Zie voor de beschrijving van dit boek: De Koningskronieken: De kroon.

Schrijver: Anne West
Oorspronkelijke titel: zie De Koningskronieken: De kroon
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789026130007
Uitgever: De Fontein