Boekenplank:
Kies
 • Home
 • W
 • Roseanna M. White

Boeken van Roseanna M. White

Meer over Roseanna M. White

Genres: Historisch, Roman

Geboren: 1982

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Roseanna M. White


Overzicht

 • Dromen van Savannah - Dreams of Savannah

De Codekrakers / The Codebreakers

 1. Het getal van de liefde - The number of love
 2. Op de vleugels van toewijding - On wings of devotion
 3. Een portret van trouw - A portrait of loyalty

De Culper Ring / The Culper Ring

 1. Masker van onschuld - Ring of secrets
 2. Maskerade - Whispers from the shadows
 3. Kring van spionnen - Circle of spies

De Geheimen van de Eilanden / The Secrets of the Isles

 1. Dame tegen wil en dank - The nature of a lady

De Vrouwen van het Edwardiaanse Tijdperk / The Ladies of the Manor

 1. De verloren erfgename - The lost heiress
 2. In een keurslijf geperst - The reluctant duchess
 3. Een ongeëvenaarde dame - A lady unrivaled

Schaduwen over Engeland / Shadows over England

 1. Een onbekende naam - A name unknown
 2. Een ongrijpbare melodie - A song unheard
 3. Een ongegund uur - An hour unspent
De Geheimen van de Eilanden / The Secrets of the Isles
De Vrouwen van het Edwardiaanse Tijdperk / The Ladies of the Manor
Schaduwen over Engeland / Shadows over England

gedetailleerd overzicht

OverzichtDromen van Savannah

Zij verliest zich in hoop... Hij hoopt terwijl hij verliest...

Cordelia Owens kan overal een hoopvol verhaal omheen weven en heeft met haar fantasierijke vertellingen de harten van de hogere kringen in Savannah definitief veroverd. Zelfs wanneer ze te horen krijgt dat haar geliefde tijdens een aanval op een yankee-schip vermist is geraakt, verliest ze de moed niet. Om zijn moeder en zus gerust te stellen bedenkt ze allerlei romantische verhalen over zijn uiteindelijke thuiskomst.

Maar Phineas Dunn ontdekt niets hoopvols en bevrijdends in de gruwelen van de Burgeroorlog. Maandenlang worstelt hij om levend thuis te komen, en als hij uiteindelijk terugkeert in Savannah is hij gewond en veranderd. De overtuigingen die hij ooit over de slavernij en deze hele oorlog had, zijn grondig overhoop gehaald. En hij is er zeker van dat hij beslist niet de held is die Delia, naar het lijkt, van hem wil maken.

Wanneer de Confederatie Savannah als een verloren zaak beschouwt en de toekomst wankelt, moeten Phin en Delia beslissen waar de droom van een nieuw Amerika hen zal brengen - en of ze daar samen heen zullen gaan.

Schrijver: Roseanna M. White
Oorspronkelijke titel: Dreams of Savannah
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789064513862
Ebook: 9789064513879
Uitgever: Het Zoeklicht

De Codekrakers / The CodebreakersHet getal van de liefde

Zijn de wensen van haar eigen hart de moeilijkste puzzel die ze moet oplossen?

Engelands sterkste troef in de al drie jaren durende Eerste Wereldoorlog is hun inlichtingendienst- geheime agenten wagen hun leven om informatie te verzamelen, en codekrakers proberen de codetaal van de geheime boodschappen van de vijand te ontcijferen. Margot de Wilde werkt in kamer 40 waar ze haar dagen doorbrengt met het ontrafelen van die geheime berichten. Maar haar wereld wordt volledig op de kop gezet door een onverwacht verlies en ze ontdekt voor de eerste keer in haar leven dat er meer is dan getallen alleen.

Drake Elton keert gewond terug uit Spanje en wordt gevolgd door een vijand die van geen ophouden weet . Hij is al vlug helemaal hoteldebotel van de scherpe en intelligente Margot, maar de gevaren van de oorlog komen al snel dichterbij. Margot en Drake zullen moeten samenwerken om te kunnen overleven...

Schrijver: Roseanna M. White
Oorspronkelijke titel: The number of love
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789064513046
Ebook: 9789064513053
Uitgever: Het Zoeklicht
Op de vleugels van toewijding

Tegen elke waarschuwing in wordt ze steeds dichter naar de man die bekendstaat als 'Black Heart' getrokken...

Heel Engeland denkt dat majoor Phillip Camden een monster is - een man die opzettelijk de dood van zijn squadron heeft veroorzaakt. Maar hij zou die bewuste dag liever met zijn mannen zijn gestorven dan dat hij was aangeworven bij de afdeling Codekrakers van de Admiraliteit. De bedreigingen die hij dagelijks ontvangt, zijn geen grote verrassing en, naar zijn mening, welverdiend.

Als verpleegster observeert Arabelle Denler 'Black Heart'. Zij ziet iets heel anders: een gekwetste man die wanhopig op zoek is naar genade. En wanneer hun families en paden onverwachts kruisen, realiseert ze zich dat ze, ondanks haar drukke bestaan, een rol kan spelen in zijn genezingsproces.

Nu Camden voor de krijgsraad moet verschijnen, duikt er een oude kennis op die hem wil gebruiken in een complot om de codekrakers van Kamer 40 tot wanhoop te brengen. Met het kleine beetje hoop dat ze hebben voor de toekomst, moeten Arabelle en Camden elkaar volledig kunnen vertrouwen als ze willen overleven in dit spinnenweb.

Schrijver: Roseanna M. White
Oorspronkelijke titel: On wings of devotion
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789064513138
Ebook: 9789064513145
Uitgever: Het Zoeklicht
Een portret van trouw

Hij ziet patronen in wat zij als chaos beschouwt. Zij ziet schoonheid in een wereld waarvan hij denkt dat hij vernietigd wordt...

Zivon Marin is een van de beste cryptografen van Rusland totdat de Oktoberrevolutie zijn wereld ineen doet storten. Gedwongen vlucht hij naar Engeland nadat hij zich tegen Lenin heeft uitgesproken. Zivon wordt gedreven door een groeiende woede en is vastbesloten om zijn diensten aan de Britten aan te bieden. Wie maar niet uit zijn gedachten raakt is zijn broer, van wie Zivon vreest dat hij omgekomen is bij het treinongeluk dat hen scheidde.

Lily Blackwell ziet de wereld het beste door de lens van een camera en beschikt over een onovertroffen vaardigheid als het gaat om het retoucheren en opnieuw maken van foto's. Door de connecties van haar vader, werkt ze voor de inlichtingenafdeling, ook al zou haar moeder het afkeuren als ze er ooit achter zou komen.

Nadat kapitein Blackwell Zivon op een avond voor een diner heeft uitgenodigd, bloeit er een vriendschap tussen hem en Lily op die al snel uitmondt in verliefdheid. Maar beiden hebben geheimen die ze niet willen delen, en geen van beiden is er helemaal zeker van dat ze de ander kunnen vertrouwen. De loyaliteit van Zivon wordt ook nog eens in twijfel getrokken. Eerlijkheid gaat echter boven alles, zo vindt Zivon, zelfs boven een toekomst samen met Lily - het gaat dan ook over een kwestie die de oorlog kan beëindigen...

Schrijver: Roseanna M. White
Oorspronkelijke titel: A portrait of loyalty
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789064513596
Ebook: 9789064513602
Uitgever: Het Zoeklicht

De Culper Ring / The Culper RingMasker van onschuld

Liefde past niet in de wereld van spionnen...

1779 - Winter is een aristocratische Amerikaanse patriot die gedwongen is haar diepste gevoelens verborgen te houden tussen alle Britse loyalisten in de stad New York. Ze heeft geleerd haar oren open te houden zodat ze inlichtingen over Britse acties door kan geven aan Robbie Townsend, haar kindervriend, en zijn spionagenetwerk. Als zij betrapt wordt, zal ze opgehangen worden wegens spionage, maar ze bidt dat Gods bescherming haar zal bewaren. Robbie heeft haar het vak geleerd: de geheimen van onzichtbare inkt, verborgen doorgeeflocaties en vooral, een goed alias.

Bennet Lane komt vanuit Yale, waar hij professor was, terug naar New York met maar één doel: de spion van generaal Washington te vinden die zich ergens in de elitekringen van de stad verscholen houdt. Een echtgenote zoeken was alleen maar bedoeld als voorwendsel om zijn echte taak geheim te houden. Maar wanneer hij Winter ontmoet, met haar te intelligente ogen in haar te onnozele gezicht, komt hij een raadsel tegen dat hij niet negeren kan.

Allebei zijn ze vastbesloten hun doel te bereiken... en allebei jagen ze een ander doel na. Zal God hen tot een gezamenlijk doel brengen, of blijven hun levens gescheiden?

Schrijver: Roseanna M. White
Oorspronkelijke titel: Ring of secrets
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789064511882
Ebook: 9789064513503
Uitgever: Het Zoeklicht
Maskerade

Ik houd van haar... kan ik haar vertrouwen? Ik houd van hem... is hij betrouwbaar?

1814 - Engeland en Amerika zijn weer in oorlog. Plotseling stort het wereldje van Gwyneth Fairchild door kil verraad ineen. Ze is de dochter van een Britse generaal, maar kan maar net haar leven redden door uit Londen weg te vluchten en aan boord te gaan van een schip dat naar Amerika vertrekt. Daar wil ze bescherming zoeken bij de familie Lane in Maryland. Wanneer ze de zoon van de Lanes, Thaddeus, ontmoet, vraagt Gwyn zich af hoe veilig ze is. Ze komt er namelijk achter dat de familie betrokken is bij gevaarlijke zaken: spionage.

Thad Lane is een vooraanstaand inwoner van de stad Baltimore. Iedereen respecteert hem en hij bevindt zich in een unieke positie, waardoor hij aan de regeringsleiders kan doorgeven wat hij te weten komt. Kort nadat de knappe Britse Gwyneth Fairchild een toevluchtsoord vindt in zijn gemeenschap, wordt hij aangetrokken door de liefde, hoewel hij bang is dat zijn trouw aan het vaderland daarbij in de knel komt. Wanneer familieleden vijanden worden en vijanden familie blijken te zijn, dan zou een toekomst met Gwyn niet alleen onzeker, maar zelfs levensgevaarlijk kunnen zijn.

Wanneer de Britten genadeloos oprukken naar Baltimore, moeten Thad en Gwyn erop vertrouwen dat hun gezamenlijke geloof in God hen tot schild zal zijn. Dat ze toekomst en hoop zullen ontvangen.

Schrijver: Roseanna M. White
Oorspronkelijke titel: Whispers from the shadows
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789064512056
Ebook: 9789064513510
Uitgever: Het Zoeklicht
Kring van spionnen

Aan één blik had ze genoeg... Eén blik was alles wat ze nodig had.

1865 - Mariëtta Hughes had nooit een spion willen zijn, maar tegen het einde van de Amerikaanse Burgeroorlog raakt ze betrokken bij het spionagewerk dat haar familie al enkele generaties doet. Zonder dat ze het zelf wet, komen de 'Knigths of the Golden Circle' samen in een verborgen ruimte onder haar huis. De KCG is een geheim zuidelijk genootschap dat de noordelijke Unie, waarvoor haar broer zijn leven gaf, wil vernietigen. Mariëtta vertrouwde haar overleden man en zijn broer volledig, maar wanneer ze geconfronteerd wordt met hun geheimen, staat haar hele wereld op zijn kop. Kan ze dat rechtzetten door iemand die voor de Unie de KGC infiltreert, in bescherming te nemen?

Slade Osborne, geheim agent voor Pinkerton, is vastbesloten al het mogelijke in het werk te stellen om de strijd tussen Noord en Zuid te beëindigen. Wanneer hij doordringt tot dit geheime genootschap, is hij niet alleen geïntegreerd door hun werkwijze, maar vooral door die mooie vrouw die het hulpje lijkt te zijn van hun nieuwe leider, maar die toch ook zo veel meer is...

Durven ze elkaar in al deze verwikkelingen te vertrouwen? Zal hun gemeenschappelijke geloof hen dragen? En kunnen Mari en Slade de vijand lang genoeg tegenwerken tot hun geliefde land weer herenigd wordt.

Schrijver: Roseanna M. White
Oorspronkelijke titel: Circle of spies
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789064512247
Ebook: 9789064513527
Uitgever: Het Zoeklicht

De Geheimen van de Eilanden / The Secrets of the IslesDame tegen wil en dank

1906. Lady Elizabeth 'Libby' Sinclair houdt van microscopen en de natuur, daarom is ze niet zo populair bij mensen van haar stand. Op een zomer vlucht ze naar de prachtige Scilly-eilanden. Daar komt ze in aanraking met gevaarlijke geheimen die te maken hebben met de vorige bewoonster van haar zomerhuisje, die ook Elizabeth heette, en vreemd genoeg verdwenen is.

Oliver Tremayne, een heer en predikant, is vastbesloten om erachter te komen wat er met zijn zus gebeurd is, en hij zoekt daarbij de hulp van het meisje dat nu woont in wat Beth's zomerhuisje geweest had moeten zijn... vooral wanneer hij beseft dat zij dezelfde nieuwsgierige jongedame is die hij twee jaar geleden vluchtig ontmoette, en die zijn liefde voor botanica en biologie deelt. Maar voor de zoektocht naar zijn zus is meer nodig dan wandelingen in de natuur, hij kan nauwelijks geloven hoeveel geheimen Beth voor hem had.

Terwijl Libby en Oliver samenwerken, krijgen ze te maken met oude legenden, piratenwrakken, verraad en het geheimzinnigste verschijnsel van allemaal: liefde.

Schrijver: Roseanna M. White
Oorspronkelijke titel: The nature of a lady
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789064513909
Ebook: 9789064513916
Uitgever: Het Zoeklicht

De Vrouwen van het Edwardiaanse Tijdperk / The Ladies of the ManorDe verloren erfgename

Brook Eden heeft nooit een idee gehad waar ze echt thuishoort. Totdat haar vriend Justin ontdekt dat ze hoogstwaarschijnlijk de verloren erfgename van Yorkshire is. Brook laat de zon van de Middellandse Zee achter en vertrekt naar de kust van de Noordzee en het landgoed van haar vermeende familie. Het mysterie rondom de dood van haar moeder achtervolgt haar en hoewel haar vader haar al snel accepteert, doen de rest van de familie en de bedienden van Whitby Park dat niet. Als Brooks leven echter wordt bedreigd, komt er een voorzichtige toenadering - maar komt hun loyaliteit niet te laat om Brook te behoeden voor dezelfde bedreiging die indertijd heeft geleid tot de tragische dood van haar moeder?

Als erfgenaam van een hertogdom is Justin niet onbekend met grote verantwoordelijkheden. Wanneer zakelijke belangen met betrekking tot zijn landgoed hem ver van Brook vandaan leiden, blijkt dat juist door de afstand tussen hen, hun vriendschap is uitgegroeid tot veel meer... Maar hoe kunnen hun zeer verschillende loyaliteiten en verantwoordelijkheden ooit samenkomen?

Als er vervolgens voor de tweede keer een erfgename van Whitby Park wordt ontvoerd vanwege een zeer zeldzame schat die ze bezit- weten degenen die haar kunnen redden nog steeds niet wie ze moeten vertrouwen...

Schrijver: Roseanna M. White
Oorspronkelijke titel: The lost heiress
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789064512285
Ebook: 9789064510700
Uitgever: Het Zoeklicht
In een keurslijf geperst

Zal de vlucht uit de Schotse Hooglanden haar in een nog groter gevaar brengen?

Lady Rowena Kinnaird wordt waarschijnlijk de erfgename van een graafschap in de Schotse Hooglanden, maar ze voelt zich daartoe niet capabel - niet voor haar vader, niet voor de man met wie ze zal trouwen, niet voor God. Maar na een schokkende aanval is ze bereid voor altijd een outcast te blijven als dit betekent dat ze kan ontsnappen aan dit voor haar bedreigende leven.

Brice Myerston, de hertog van Nottingham, heeft nooit gebrek gehad aan belangstellende vrouwen uit de hogere kringen. Maar het laatste wat hij kan gebruiken, is wel de nieuw geïntroduceerde warrige, radeloze Lady Rowena. Hij heeft meer dan genoeg aan zijn hoofd vanwege het feit dat hij recent een zeldzame schat onder zijn hoede heeft gekregen waarvoor menigeen een moord zou plegen. Mensen om hem heen lijken hem echter te willen koppelen aan deze wanhopige, maar bekoorlijke dame.

Rowena voelt zich niet goed genoeg voor deze notoire flirter. En als ze erachter komt dat Brice betrokken is in een duister lijkende zaak met een gestolen schat, vreest ze dat ze in een nog gevaarlijker situatie verzeild is geraakt dan waarvoor ze gevlucht is uit de Schotse Hooglanden...

Schrijver: Roseanna M. White
Oorspronkelijke titel: The reluctant duchess
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789064512377
Ebook: 9789064510731
Uitgever: Het Zoeklicht
Een ongeëvenaarde dame

Te midden van de onvergetelijke Cotswolds vormt de laatste greep naar de Vuurogen een bedreiging voor hen allemaal...

Lady Ella Myerston vindt altijd een reden om te glimlachen - zelfs als ze slechts de hoop heeft dat het morgen beter zal worden dan vandaag. Haar hele leven heeft iedereen geprobeerd om haar te beschermen tegen de realiteit van de wereld, maar Ella is heel goed op de hoogte van het gevaar dat haar broer en hun vrienden achtervolgt, en ze zal niet wachten tot het opnieuw toeslaat. Ze wil actie ondernemen... en als het gevaar een avontuurlijke reis naar Cotswolds met zich meebrengt, dan zoveel beter.

Lord Cayton heeft al twee harten gebroken. Dat van zijn eerste vrouw, die overleed voordat hij zelf overtuigd was dat hij haar kon liefhebben, en van een dame die belangstelling in hem toonde. Nu is hij vast besloten tot een beter leven. Maar dat blijkt ingewikkeld wanneer oude vrienden op het toneel verschijnen die hem proberen mee te slepen in een misdaad. Hij doet zijn best om de intrigerende Lady Ella buiten het gevaar te houden, maar het koppige meisje geeft geen krimp. Hoe kan hij haar, zijn dochter en zichzelf redden van deze gevaarlijke mensen die nergens voor terugdeinzen?

Schrijver: Roseanna M. White
Oorspronkelijke titel: A lady unrivaled
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789064512681
Ebook: 9789064510748
Uitgever: Het Zoeklicht

Schaduwen over Engeland / Shadows over EnglandEen onbekende naam

Rosemary Gresham heeft geen familie, maar beschouwt de voormalige kwajongens van de straten en stegen in Londen die haar geholpen hebben te overleven als haar familie. Nu ze volwassen zijn, houden ze zich niet meer bezig met kruimeldiefstallen- ze houden zich nu bezig met grotere zaken en hebben geleerd zich te bewegen in de aristocratische kringen. Rosemary vraagt zich echter af of ze dit leven wel vol kan houden, zeker wanneer ze de grootste uitdaging van haar leven krijgt- namelijk bepalen of de welvarend gentleman Peter Holstein loyaal is aan Groot-Brittannië of Duitsland.

Hoe kan ze op slinkse wijze in zijn familiegeschiedenis duiken? Naarmate Europa zich steeds dichter naar de Eerste Wereldoorlog toe beweegt, nemen de geruchten rond Peter alsmaar toe. Vanwege zijn vreemde en solitaire levensstijl, en vanwege zijn vriendschap met de koning, vrezen velen zijn invloed. Maar Peter kan zijn Duitse achternaam niet veranderen en wil bewijzen dat zijn loyaliteit bij de Britten ligt zodat hij zich weer kan richten op het anoniem schrijven van zijn serie populaire avonturenromans.

Als Rosemary plotseling bij hem op de stoep staat en zich voordoet als een uitmuntend historicus, denkt Peter dat zij de juiste persoon is die hem kan helpen zijn familieverleden uit te pluizen. Als het gevaar en de spanningen toenemen, realiseren ze zich dat het een race tegen de klok wordt om de waarheid te ontdekken, zowel over Peters verleden alsook over de onmiskenbare aantrekkingskracht tussen hen beiden.

Schrijver: Roseanna M. White
Oorspronkelijke titel: A name unknown
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789064512803
Ebook: 9789064511905
Uitgever: Het Zoeklicht
Een ongrijpbare melodie

Kan ze haar pijn overwinnen, twee families redden en liefde doen triomferen?

Willa Forsythe is een virtuoze violiste maar ook een uitstekende dievegge, wat haar aan het begin van de Eerste Wereldoorlog de ideale persoon maakt voor een belangrijke opdracht - een heel belangrijke geheime code stelen van een beroemde violist die op dat moment in Wales verblijft.

Lukas De Wilde geniet van het luxe leventje dat zijn roem hem brengt - totdat het hem bijna zijn leven kost wanneer hij herkend wordt. Vriend en vijand wil de sleutel in handen krijgen tot het werk van zijn vader, die cryptoloog was. Lukas is bang dat zijn moeder en zus, die na de Duitse inval in België zoekgeraakt zijn, daar het slachtoffer van worden. De enige afleiding van die zorgen is zijn ontmoeting met de intrigerende, getalenteerde Willa Forsythe.

Van alle kanten dreigt echter gevaar, en Willa weet wat Lukas niet weet - dat ze hem moet bedriegen om die sleutel te vinden. Ze is bereid te vechten om haar familie bij elkaar te houden en zodoende die van hem te redden...

Schrijver: Roseanna M. White
Oorspronkelijke titel: A song unheard
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789064513152
Ebook: 9789064513169
Uitgever: Het Zoeklicht
Een ongegund uur

Als het gevaar steeds dichterbij komt, doen hun dromen er dan nog toe?

Barclay Pearce, ooit de beste dief van Londen, heeft de misdaad afgezworen en zijn leven gebeterd. Nu gebruikt hij zijn talenten in dienst van zijn land, dat in oorlog is, onder andere door een slimme uitvinder in de gaten te houden, die werkt als klokkenmaker. Als hij de dochter van die man redt uit handen van een overvaller, begint hij zich af te vragen hoe zijn toekomst eruit zou kunnen zien.

Evelina Manning heeft altijd gedroomd over een leven waarin ze onafhankelijk is en daar streeft ze naar, maar het was beslist niet haar bedoeling dat haar verloofde daardoor hun verloving zou verbreken en in het leger zou gaan. Als de fascinerende man die haar te hulp kwam, terugkomt naar het huis van de familie Manning om van haar vader meer te leren over reparaties aan horloges, wekt dat haar belangstelling op. Al gauw merkt ze dat niets aan Barclay Pearce is zoals het lijkt.

Terwijl Engeland in 1915 sterker betrokken raakt bij de oorlog, wordt er een wedloop gestreden om technologische voorsprong, en een idee dat Evelina's vader daarover heeft trekt de aandacht van misschien wel iets te veel mensen. Wanneer het gevaar van alle kanten dichterbij komt, is er misschien wel een bekeerde dief voor nodig om de benodigde tijd voor hun ontsnapping te regelen.

Schrijver: Roseanna M. White
Oorspronkelijke titel: An hour unspent
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789064513718
Ebook: 9789064513725
Uitgever: Het Zoeklicht