Boekenplank:
Kies

Boeken van Jen Williams

Meer over Jen Williams

Genre: Fantasy / SF

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Jen Williams


De Gouden Belofte / The Copper Cat

  1. Geesten van de citadel - Ghosts of the citadel
  2. Kinderen van de mist - Children of the fog
  3. Prins van het kwaad - Prince of wounds
  4. Zwaarden van as - Upon the ashen blade
  5. De gouden belofte - The copper promise
  6. De ijzeren geest - The iron ghost

gedetailleerd overzicht

De Gouden Belofte / The Copper CatGeesten van de citadel

Men zegt dat het spookt in de Citadel, en dat iedereen die dwaas genoeg is om er naar binnen te gaan, nooit meer naar buiten komt. Maar als een mysterieuze man de huurlingen Wydrin en Sebastiaan een mooi aanbod doet om de catacomben te doorzoeken, is het duo wel in voor een dwaze actie.

Een kans op goud en avontuur kunnen ze niet negeren, en wie weet houden de twee er nog een fatsoenlijk kroegverhaal aan over ook. Ze komen er echter al snel achter dat sommige geruchten een kern van waarheid bevatten.

Schrijver: Jen Williams
Oorspronkelijke titel: Ghosts of the citadel
Eerste uitgave: 2013
Ebook: 9789024565771
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Kinderen van de mist

Er gebeuren verschrikkelijke dingen in het Zwartwoud rondom Dennenburcht. De meedogenloze Fane heeft de zoektocht naar de kluis van de familie Frith nog altijd niet opgegeven en menig bewoner van Dennenburcht moet dat met de dood bekopen.

Wydrin, Sebastiaan en Heer Frith zijn de enige hoop voor de gemartelden en stervenden... Maar tussen hen en de redding van de stad staan de angstaanjagende Kinderen van de mist.

Schrijver: Jen Williams
Oorspronkelijke titel: Children of the fog
Eerste uitgave: 2014
Ebook: 9789024565788
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Prins van het kwaad

Voordat ze het kwaad kunnen bestrijden dat ze hebben losgelaten op de wereld, moeten Heer Frith, Wydrin en Sebastiaan eerst hun eigen demonen zien te overwinnen.

Zo heeft Frith de magie die hij bezit nog steeds niet onder controle, leidt Wydrins impulsieve gedrag tot een dodelijk conflict tussen twee groepen piraten en begint Sebastiaan eindelijk te begrijpen dat een overwinning soms ook om opoffering vraagt.

Schrijver: Jen Williams
Oorspronkelijke titel: Prince of wounds
Eerste uitgave: 2014
Ebook: 9789024565795
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Zwaarden van as

Wydrin, Sebastiaan en Frith beschikken eindelijk over de middelen om een einde te maken aan Y'Ruen, de draak die een spoor van dood en verderf door heel Yde achterlaat, maar een enorm leger vol dodelijke strijders verspert hen de weg.

Het beest moet worden tegengehouden voordat zij het noorden bereikt en haar greep op de wereld kan vergroten. Het wordt een race tegen de klok om Y Ruen te stoppen voordat heel Yde in vlammen opgaat.

Schrijver: Jen Williams
Oorspronkelijke titel: Upon the ashen blade
Eerste uitgave: 2014
Ebook: 9789024565801
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De gouden belofte

Er doen een hoop geruchten de ronde over de catacomben onder de Citadel...

Sommigen zeggen dat de magiërs daar hun gevaarlijkste geheimen verborgen hielden; anderen dat er onschatbare rijkdommen liggen; er wordt zelfs beweerd dat de goden gevangen worden gehouden in de oneindige diepten.

Voor Heer Frith is de Citadel niet meer dan de sleutel tot zijn wraak. Tegen alle verwachtingen in overleefde hij de aanslag op zijn koninkrijk en zijn leven... En nu wil hij de magie die verborgen ligt in de catacomben gebruiken om achter de daders aan te gaan.

Voor de huurlinge Wydrin van Kruishaven en haar trouwe metgezel Sir Sebastiaan Steenhouwer is de reis naar de Citadel niet anders dan elke andere betaalde opdracht. Er is hun goud en avontuur beloofd, en wie weet houden de twee er nog een fatsoenlijk kroegverhaal aan over ook.

Maar soms bevatten geruchten een kern van waarheid. Het duurt dan ook niet lang of het roekeloze trio staat in de weg van een rusteloos kwaad dat de wereld wil verslinden. En dat kan geen enkele gouden belofte goedmaken.

Schrijver: Jen Williams
Oorspronkelijke titel: The copper promise
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789024563289
Ebook: 9789024563296
Uitgever: Luitingh-Sijthoff


De ijzeren geest

Het tijdperk van een nieuwe magiër is aangebroken...

Wydrin van Kruishaven, Sebastiaan Steenhouwer en Heer Aaron Frith hebben veel ervaring met het opruien van de oude goden. Ze weten zelfs hoe je er een kunt verslaan. En dat betekent dat deze helden nu volop kunnen genieten van hun nieuw verworven aanzien. Hun diensten zijn geweldig in trek.

Dus als hun een opdracht wordt aangeboden in het afgelegen Skaldergat, lijkt het een makkelijke klus: een gestolen object terughalen, genieten van het uitzicht, en nog betaald krijgen ook…

Maar op een plek die verdraaid en geplaagd is door oude magie, en op het moment dat de beruchtste magiër aller tijden, Joah Demontrouw, op het punt staat terug te keren, zien de helden zich algauw van alle kanten in het nauw gedreven door vijanden. Zowel oude als nieuwe...

Schrijver: Jen Williams
Oorspronkelijke titel: The iron ghost
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789024583126
Ebook: 9789024567898
Uitgever: Luitingh-Sijthoff