Boekenplank:
Kies

Boeken van Kate Williams

Historica Kate Williams (Staffordshire, VK) studeerde in Oxford en Londen. Ze verschijnt regelmatig op BBC en Channel 4 en schrijft geschiedenisgerelateerde artikelen voor diverse Engelse kranten.

Meer over Kate Williams

Genre: Roman

Geboren: 1978

Website: Kate Williams


Overzicht

  • De genoegens van mannen - The pleasures of men

Non-Fictie

  • Josephine - Josephine
Non-Fictie

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe genoegens van mannen

Welkom in de Victoriaanse wereld van verraad, seksuele verlangens en moord...

Spitalfields, Londen, 1840. Catherine Sorgeiul woont in een vervallen huis in de East End. Ze heeft weinig vrienden en niet veel te doen om de dagen door te komen, behalve haar eigen rijke fantasie. Maar dan vindt er een moord plaats. En nog een. De moordenaar blijkt het op vrouwen te hebben voorzien.

Terwijl Catherine het nieuws over de moorden volgt, ontdekt ze dat geheimen uit haar eigen verleden verband houden met deze moorden en dat ze leeft in een wereld van seksuele obsessies, verraad en moord. De waarheid blijkt beangstigender dan ze zich kan voorstellen.

Schrijver: Kate Williams
Oorspronkelijke titel: The pleasures of men
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789045879369
Ebook: 9789045887845
Uitgever: Mouria

Non-FictieJosephine

Joséphine beschrijft de onvoorstelbare opkomst en nog ongelooflijker ondergang van een vrouw wier energie en ambitie in haar tijd slechts werden overschaduwd door die van haar man, Napoleon Bonaparte.

Joséphine de Beauharnais (1763-1814) was een jonge weduwe die tijdens de Franse Terreur wist te ontsnappen aan de guillotine, en een van de beroemdste societyvrouwen van Frankrijk werd. Tot veler verbazing ging zij in op de avances van een kleine, zes jaar jongere, onbekende militair uit Corsica. Voor hem was zij de ideale opstap naar een grootse carrière; met haar aan zijn zijde werd hij de machtigste man van Europa, keizer van Frankrijk.

Maar hun geluk zou niet lang duren. Het lukte het beroemdste echtpaar van hun tijd niet om een zoon en erfgenaam voort te brengen, zodat de keizer besloot Joséphine te verlaten.

Joséphine is een intrigerende en meeslepende biografie over de grote liefde van de kleine generaal - een vrouw die nog steeds tot de verbeelding spreekt.

Schrijver: Kate Williams
Oorspronkelijke titel: Josephine
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789035142732
Ebook: 9789035140134
Uitgever: Prometheus/Bert Bakker