Boekenplank:
Kies

Boeken van Tim Willocks

Tim Willocks (Stalybridge, VK) is arts, karateka, schrijver en filmmaker. Hij schreef diverse filmscenario’s en werkte samen met grote Hollywoodregisseurs als Steven Spielberg en Michael Mann. Hij woont en werkt in Ierland.

Meer over Tim Willocks

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1957

Website: Tim Willocks


Overzicht

  • Moord volgens Turner - Memo from Turner
  • Opstand in de hel - Green River rising

Mattias Tannhauser

  1. De Orde - The Religion
  2. De twaalf kinderen van Parijs - The twelve children of Paris

gedetailleerd overzicht

OverzichtMoord volgens Turner

De jonge Afrikaner Dirk Le Roux rijdt in Kaapstad dronken een zwart meisje aan. Zijn moeder, Margot Le Roux, een machtige zakenvrouw, weigert haar zoons leven te laten ruïneren door het lot van een dakloos meisje zonder enig toekomstperspectief. In een land waar corruptie en machtsmisbruik overheersen, zal niemand daarnaar kraaien.

Maar dat is buiten Turner gerekend, een zwarte rechercheur van onbesproken gedrag. Hij reist naar het stadje waar Margot Le Roux alles lijkt te beheersen, inclusief de politie. Turner weigert te buigen voor intimidatie en omkoping en als de jacht op hém wordt geopend, moet hij vechten voor zijn leven.

Schrijver: Tim Willocks
Oorspronkelijke titel: Memo from Turner
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789026146763
Ebook: 9789026146770
Uitgever: De Fontein
Opstand in de hel
Het enorme labyrint van graniet, glas en staal, dat de staatsgevangenis Green River vormt, is overvol, er is te weinig personeel en er heerst te weinig discipline. De spanning tussen de gevangenen groeit met de dag en de sfeer wordt met steeds dreigender. Eén van de gevangenen, dokter Ray Klein, zit zijn straf uit en helpt als verpleger op de aidsafdeling van het gevangenisziekenhuis. Hij weet dat om de hel van Green River te overleven, je maar één ding kan doen: je nergens mee bemoeien!

De gevangenisdirecteur probeert wanhopig bij de verantwoordelijke politici middelen los te krijgen om de toestand in Green River te verbeteren. Als dat niet lukt, beraamt hij een verschrikkelijk plan.

Op de dag dat Ray Klein hoort dat hij binnen 24 uur voorwaardelijk zal worden vrijgelaten, breekt er een opstand uit die zo snel uit de hand loopt, dat niemand nog enige controle heeft en anarchie en wraakzucht hoogtij vieren. Als Ray hoort dat de aidsafdeling zal worden aangevallen, wordt hij gedwongen een keuze te maken: zich zo lang mogelijk afzijdig houden en degenen om wie hij geeft achterlaten om te sterven, of alles riskeren en vechten...
Schrijver: Tim Willocks
Oorspronkelijke titel: Green River rising
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 90-269-7295-4
Uitgever: Van Holkema & Warendorf

Mattias TannhauserDe Orde
De Karpaten, 1540

In de smederij van zijn vader maakt de twaalfjarige Mattias Tannhauser een zwaard. Net als hij het laat afkoelen wordt zijn dorp overvallen door de Turken, die de schedel van zijn zusje inslaan en zijn moeder verkrachten en vermoorden. Mattias aarzelt geen moment en gebruikt zijn zwaard tegen zijn aanvallers. Hiermee maakt hij grote indruk op de Turkse legeraanvoerder, die zijn leven spaart en hem in hun midden opneemt.

Malta, 1565

Suleiman de Grote, sjah van de Ottomanen, heeft een heilige oorlog uitgeroepen tegen de christelijke ridders van de Maltezer Orde. De Turken kennen de ridders als de Hellehonden; zelf noemen zij zich De Orde.

De Franse gravin Carla La Penautier is op weg naar Malta om haar verloren zoon te zoeken. De enige man met genoeg ervaring om haar te helpen is Mattias Tannhauser, en samen reizen ze af naar Malta. Daar, te midden van een van de meest spectaculaire belegeringen uit de militaire geschiedenis, beginnen ze aan hun zoektocht naar de jongen om hem uit de klauwen van de Heilige Oorlog te bevrijden. Maar amper is Tannhauser op Malta aangekomen of de wrede Inquisiteur zit hem op de hielen. Wat Tannhauser namelijk op het eiland zoekt, zal de ondergang van de Inquisitie betekenen.
Schrijver: Tim Willocks
Oorspronkelijke titel: The Religion
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789026128790
Uitgever: De Fontein
De twaalf kinderen van Parijs

Parijs, 23 augustus 1572. Wanneer Mattias Tannhauser op de vooravond van de Bartholomeusnacht Parijs binnenrijdt ziet hij een stad die door opeenvolgende godsdienstoorlogen is veranderd in een kolkende poel van haat, intrige en corruptie. Hij is op zoek naar zijn vrouw Carla, die hoogzwanger is.

Terwijl de jacht op de hugenoten begint, vervalt Parijs tot anarchie en wordt Carla ontvoerd door bendeleider Grymonde. Tannhauser baant zich als een bezetene een weg door de stad, waarbij hij niets en niemand op zijn weg duldt, slechts geholpen door een simpele stalknecht.

Maar als Tannhauser door oude vijanden gevangen wordt gezet in het Louvre, vormt hij ongewild het middelpunt van een samenzwering die hem, Parijs en het koninkrijk naar het leven staat. Hij zal alles op alles moeten zetten om zichzelf te bevrijden en Carla te vinden, terwijl om hen heen de stad ten prooi valt aan de waanzin. Achtervolgd door bendes en het leger, duelleert en slaat hij zich door de nacht, niet wetend of hij Carla ooit zal terugzien.

Schrijver: Tim Willocks
Oorspronkelijke titel: The twelve children of Paris
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789026133879
Uitgever: De Fontein