Boekenplank:
Kies

Boeken van Kathleen Winsor


Overzicht

  • Amber - Forever Amber
  • Calais; Op vleugels van een droom - Calais
  • Het bittere goud - Wanderers eastward, wanderers west

gedetailleerd overzicht

OverzichtAmber
Amber St. Clare: mooi, wild, ambitieus, veeleisend, gevaarlijk... zij is het geheime liefdeskind van een Engelse graaf en een jonge, adellijke lady; ze wordt opgevoed door arme boeren in een dorpje op het platteland. Met haar honingblonde haar en amberkleurige ogen is de zestienjarige Amber een opvallende schoonheid. Alle mannen dingen naar haar gunsten, maar zij wil geen boerenzoon. Dan rijdt op een dag een groep ruiters het dorp binnen. Onder hen bevindt zich lord Bruce Carlton, een knappe, onstuimige edelman. Vanaf het moment dat Amber Bruce ziet, wil zij hem met heel haar hart bezitten. De liefde voor Bruce zal haar verdere leven beheersen. Alles wil zij voor hem offeren en geen middel laat zij ongemoeid om dichter bij haar geliefde te komen. In Londen, waar koning Charles II het hofleven laat opbloeien tot ongekende hoogten, viert Amber triomfen als actrice en hofdame. In de glans en schittering van de koninklijke omgeving voelt zij zich als een vis in het water. Haar allure en verleidelijke uitstraling zijn zo sterk, dat zij vele beroemde mannen aan zich weet te binden. Zelfs de koning raakt in haar ban. Maar ondanks al haar successen blijft Amber vechten voor de vervulling van haar grootste wens. Ze wil maar één man voor altijd: Bruce Carlton - en hij is de enige die zich door al haar schoonheid, rijkdom en wilskracht niet laat dwingen.
Forever Amber - 1947
Regisseur: Otto Preminger
Cast: Linda Darnell, Cornel Wilde, Richard Greene, e.a.
Schrijver: Kathleen Winsor
Oorspronkelijke titel: Forever Amber
Eerste uitgave: 1944
ISBN/EAN: 90-325-0374-X
Uitgever: De Kern
Calais; Op vleugels van een droom
Als actrice was ze Lily Malone, als ster Arlette Morgan, en uit liefde nam ze de naam aan van mr. Anthony De Forest. Maar verwantschap voelde ze op den duur met geen van drieën, niet meer dan met Julia, Lady Macbeth, Emma Hamilton of andere grote rollen die ze op het toneel en het witte doek vertolkte. In dit boek wordt u meegevoerd naar de theaterwereld van New York en Hollywood en naar Engeland en Frankrijk. Maar bovenal leest u het verhaal van een triomferende vrouw, een krachtige, hartstochtelijke rusteloze persoonlijkheid, die haar leven onderzoekt, terwijl zij de wereld om zich heen stevig in haar greep houdt.
Schrijver: Kathleen Winsor
Oorspronkelijke titel: Calais
Eerste uitgave: 1979
ISBN/EAN: 90-229-5274-6
Uitgever: Bruna
Het bittere goud
Het bittere goud is een boek waarin romantiek en de vaak harde werkelijkheid van de historie zich vermengen tot een uitermate boeiend en geschiedkundig verantwoord verhaal. De ontsluiting van het noordwesten van de Verenigde Staten, de opkomst van het grootkapitaal in Wall Street, het ontstaan van een nieuwe geldaristocratie, zijn ieder voor zich al veelbelovende thema's, maar verweven met de lotgevallen van de hoofdfiguren ontstaat een kaleidoscopisch beeld dat de lezer van begin tot einde in zijn greep houdt. Kathleen Winsor behandelt de eerste twintig jaren na de Amerikaanse burgeroorlog. Het verhaal begint in de herfst van het jaar 1862 en eindigt op 21 december 1881, de dag waarop de stad Butte in de tegenwoordige staat Montana haar spoorlijn kreeg en de eerste fase van de tumultueuze ontsluiting van dit gebied afgesloten werd. De veranderingen die in dit tijdsbestek plaatsvinden in het leven en de omgeving van de mensen in dit boek, het bestaan in de primitieve goudzoekerskampen, de zakenwereld van New York en het societyleven in het oosten, vormen de vele facetten van een machtig brok Amerikaanse geschiedenis. Het bittere goud wordt bevolkt door een overvloed van onvergetelijke figuren met al hun bekwaamheden, hun overborrelende energie, roekeloosheid en zelfzucht. Men zou het een familieroman kunnen noemen, maar dan van een zeer ongebruikelijk soort en formaat.
Schrijver: Kathleen Winsor
Oorspronkelijke titel: Wanderers eastward, wanderers west
Eerste uitgave: 1965
Uitgever: Europakring