Boekenplank:
Kies
  • Home
  • W
  • Ellen Marie Wiseman

Boeken van Ellen Marie Wiseman

Meer over Ellen Marie Wiseman

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Ellen Marie Wiseman


Overzicht

  • De brekerjongens - Coal River
  • De pruimenboom - The plum tree
  • De verdwenen meisjes van Willowbrook - The lost girls of Willowbrook
  • De wezenmoeder - The orphan collector
  • Olifantenmeisje - The life she was given
  • Wat ze achterliet - What she left behind

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe brekerjongens

1912. Na het overlijden van haar ouders keert de 19-jarige Emma Malloy noodgedwongen terug naar haar geboorteplaats Coal River. Daar aangekomen wordt ze als een bediende behandeld door haar oom en tante en krijgt ze helemaal niets voor haar werk in de familiewinkel. Maar ze heeft het goed in vergelijking met de armoedige mijnwerkers die alleen tegen schandalig hoge prijzen voedsel, kleren en gereedschap kunnen kopen en de mensen met schulden die ze met lege handen terug naar huis moet sturen.

Maar het meest hartverscheurend om te zien zijn de brekerjongens die in het stadje leven; jonge kinderen die de hele dag kool uitzoeken aan een lopende band tussen gevaarlijke machines. Hun met roet besmeurde gezichten herinneren Emma aan haar broertje dat ze lang geleden verloor en er breekt iets in haar. Ze begint met het achterlaten van pakketten met voedsel bij de krotten en scheldt mijnwerkers hun schulden kwijt.

Met haar daden haalt ze zich de woede van de mijneigenaar en de politie op de hals, maar het leidt ook tot een verbond met een charismatische mijnwerker die aanbiedt haar te helpen de waarheid boven tafel te krijgen. De grens tussen wat legaal is en wat rechtvaardig vervaagt, en Emma riskeert alles om haar geweten te volgen.

Schrijver: Ellen Marie Wiseman
Oorspronkelijke titel: Coal River
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789029726733
Ebook: 9789029726832
Uitgever: Kok
De pruimenboom

Duitsland 1938. De zeventienjarige Christine Bolz ontvangt een uitnodiging voor een feest bij de Bauermanns, de welgestelde Joodse familie voor wie ze werkt. Niemand kan zich op dat moment een voorstelling maken van de verschrikkingen die op komst zijn. Het leven lacht Christine toe en ze droomt van een mooie toekomst met Isaac Bauermann, die haar met zijn verhalen nieuwsgierig heeft gemaakt naar de wereld buiten haar eigen dorp.

Maar de dromen van Christine en Isaac worden wreed verstoord door de opkomst van het regime van Hitler. Een nieuwe wet verbiedt Christine voor Joden te werken, en om een relatie met een Jood te hebben. In haar verzet haalt ze zich de woede van de Gestapo op de hals. En dan slaat het noodlot toe: Christine en Isaac worden naar hetzelfde concentratiekamp afgevoerd. Kan hun liefde het ultieme kwaad overwinnen?

Schrijver: Ellen Marie Wiseman
Oorspronkelijke titel: The plum tree
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789029723527
Ebook: 9789029723534
Uitgever: Voorhoeve
De verdwenen meisjes van Willowbrook

Op zoek naar haar verdwenen tweelingzus neemt Sage ongewild haar plaats in een gesticht in...

De tweeling Sage en Rosemary Winters lijkt ontzettend op elkaar, maar Sage heeft altijd geweten dat er iets met haar zusje aan de hand was, dat ze beschermd moest worden. Nadat Rosemary overleden is aan een longontsteking mist Sage haar verschrikkelijk.

Maar als Sage zestien is ontdekt ze dat haar zusje helemaal niet overleden is. Ze is lang geleden naar de grimmige Willowbrook State School gestuurd, een instelling voor kinderen met een beperking. Sage gaat op onderzoek uit, vastbesloten haar zusje te vinden. Maar als ze eenmaal binnen is blijkt Rosemary spoorloos verdwenen... en denkt iedereen dat zij Rosemary is. Kan ze ooit nog ontsnappen?

Schrijver: Ellen Marie Wiseman
Oorspronkelijke titel: The lost girls of Willowbrook
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789023961437
Ebook: 9789023961444
Uitgever: Mozaïek
De wezenmoeder

De wezenmoeder neemt ons mee naar het Philadelphia van 1918, waar de Spaanse Griep zich razendsnel verspreidt. De dertienjarige Pia moet in haar eentje voor haar babybroertjes zorgen. Als ze op zoek gaat naar iets te eten, moet ze hen noodgedwongen alleen thuislaten.

Maar als ze terugkomt, zijn haar broertjes verdwenen. Ze zijn het slachtoffer geworden van een impulsieve beslissing van hun overbuurvrouw, die in diepe rouw is gedompeld na het verlies van haar eigen zoontje. Haar beslissing om de jongetjes mee te nemen, mondt uit in een sinister plan. Zal Pia haar broertjes ooit nog terugzien?

Schrijver: Ellen Marie Wiseman
Oorspronkelijke titel: The orphan collector
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789023960041
Ebook: 9789023960058
Uitgever: Mozaïek
Olifantenmeisje

Op een zomeravond in 1931 mag de tienjarige Lily Blackwood voor het eerst naar buiten. Haar moeder neemt haar mee naar het circus. Maar wat Lily niet weet, is dat ze nooit meer thuis zal komen.

Meer dan twintig jaar later erft de jonge Julia Blackwood het huis van haar ouders. Voor het eerst komt ze op de zolder, waar ze mysterieuze foto's aantreft van een albino circusmeisje. Ze begint te vermoeden dat haar ouders een donker geheim hadden.

Schrijver: Ellen Marie Wiseman
Oorspronkelijke titel: The life she was given
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789029728065
Ebook: 9789029728072
Uitgever: Voorhoeve


Wat ze achterliet

Tien jaar geleden schoot Izzy Stones moeder haar vader dood in zijn slaap. De inmiddels zeventienjarige Izzy weigert haar moeder op te zoeken in de gevangenis en laat haar brieven ongeopend.

Haar pleegouders werken in een lokaal museum en vragen haar hulp bij het catalogiseren van voorwerpen die gevonden zijn op de zolder van een al lang geleden gesloten staatsinrichting. Daar, te midden van stapels achtergelaten bezittingen, vindt Izzy een oud dagboek.

In 1929 voelt de achttienjarige Clara Cartwright zich gevangen tussen haar strenge ouders en haar liefde voor een Italiaanse immigrant. Ze wijst een gearrangeerd huwelijk af en haar woedende vader stuurt haar naar een deftig tehuis voor psychische patiënten. Maar als hij zijn fortuin verliest in de Beurskrach, wordt Clara overgeplaatst naar een eenvoudige staatsinrichting.

Clara’s levensverhaal opent Izzy’s hart: wat is de werkelijke reden achter de bizarre daad van haar moeder?

Schrijver: Ellen Marie Wiseman
Oorspronkelijke titel: What she left behind
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789029725309
Ebook: 9789029725316
Uitgever: Voorhoeve