Boekenplank:
Kies

Boeken van Astrid Witte

Astrid Witte is geboren en getogen op Texel. Ze schrijft zowel romantische als spannende fictie, voor volwassenen, maar ook voor jong volwassenen. Naast het schrijven van fictie, werkt ze als free­lance tekstschrijver en journalist.

Meer over Astrid Witte

Genres: Mysterie / Spanning / Thriller, Roman, Young Adult

Geboren: 1981

Geboorteland: Nederland

Website: Astrid Witte


Romans

 • De nieuwe postbode van Oosterend
 • Hometown
 • Virusvrees

Thrillers

 • De tweede vrouw
 • Zwijgen of het graf

Young Adult

 • De groepering
 • De halszaak
 • Disconnect
 • Goed fout
 • Het feeënwoud
 • Spiegelmeisje
 • Uit mijn bunker

gedetailleerd overzicht

RomansDe nieuwe postbode van Oosterend

De relatie van de Maastrichtse postbode Wiel is pas verbroken en hij heeft het even helemaal gehad met zijn huidige leven. Daarom laat hij zich overplaatsen naar het dorpje Oosterend op Texel, waar hij intrekt bij een oudere mevrouw. Natuurlijk is het leven in een klein dorp compleet anders dan in de hectische stad. Hij moet erg wennen aan de rust en de platte vlaktes in de polder. Ook is het voor hem nieuw dat alle mensen hem kennen en dat je niets kunt doen zonder dat iedereen er vanaf weet.

Wanneer hij de plaatselijke bakkerij inloopt, wordt hij geholpen door Tessa, een mooie vrouw met opvallend blauwe ogen. Ze hebben een vluchtige affaire die al snel weer door Tessa wordt verbroken. Haar dochtertje Noor heeft haar vader verloren en Tessa wil niet dat ze opnieuw gekwetst wordt. Maar Wiel krijgt Tessa niet uit zijn hoofd. Terwijl hij zich steeds meer geaccepteerd voelt door de hechte gemeenschap, moet hij alles uit de kast trekken om deze ene vrouw voor zich te winnen.

Schrijver: Astrid Witte
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789086603886
Ebook: 9789464494921
Uitgever: Ellessy
Hometown

Omdat de twintiger Dahla binnenkort Engelse les gaat geven in China, volgt ze een introductiecursus op een paar uur afstand van haar woonplaats. Ze couchsurft zolang bij een alleenstaande vrouw. Als Dahla op een dag de uitgestrekte natuur intrekt, verdwaalt ze, maar gelukkig komt ze een man te paard tegen die haar terugbrengt. Finn heet hij en hij zegt in een klein, afgezonderd dorp te wonen, waar men een primitief leven leidt: Hometown.

Ondanks dat Finn haar duidelijk heeft gemaakt dat buitenstaanders niet erg gewenst zijn, gaat Dahla een paar dagen later op zoek naar het dorp. Ze kan Finn namelijk niet uit haar hoofd zetten. Ook hij denkt tot zijn ergernis aan niets anders dan Dahla, maar hij ziet geen toekomst voor zich met een meid die van buiten komt. Hij wil voor geen goud zijn dorp verlaten en denkt niet dat zo'n wereldwijze meid daar zou kunnen wennen. Toch treffen ze elkaar opnieuw en als hun harten voor elkaar opengaan, zullen ze beide een moeilijke keuze moeten maken.

Schrijver: Astrid Witte
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789086603503
Ebook: 9789464494938
Uitgever: Ellessy
Virusvrees

Wanneer het coronavirus uitbreekt, zijn Theo en Trudy allang gewend dat ze hun dochter en kleinkind niet vaak zien. Die zijn namelijk geëmigreerd naar Nieuw-Zeeland. Enigszins stuntelend houden ze contact door middel van beeldbellen.

Ondertussen wordt het leven in het seniorencomplex door de virusuitbraak steeds beperkter. Boodschappen doen is een heel avontuur en online bestellen blijkt ook geen succes. Theo probeert zich met zijn hypochondrische trekjes zo goed mogelijk aan alle regels te houden. Trudy trekt zich daarentegen nergens iets van aan en spreekt gewoon met haar medebewoners af in het park.

Maar wanneer er een paar kennissen sterven en de situatie in Nederland steeds nijpender wordt, begint ze de ernst toch wel in te zien. Ondertussen verdwijnen er steeds spullen uit het complex. Hebben ze te maken met een kleptomaan? En is corona eigenlijk wel het enige gevaar waar ze voor moeten vrezen?

Schrijver: Astrid Witte
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789086604524
Ebook: 9789464495362
Uitgever: Ellessy

ThrillersDe tweede vrouw

Na tientallen speeddates en een lidmaatschap op drie dating­sites heeft Gregoor haar eindelijk gevonden. Natuurlijk is Jessica niet perfect, maar al snel gaan ze samenwonen in zijn bungalow in Garderen, waar hij sinds de vermissing van zijn vrouw Anette alleen woont. De recherche is nog steeds naar haar op zoek, sinds ze anderhalf jaar geleden spoorloos verdween.

In eerste instantie zoekt Jessica er niets achter wanneer Gregoor blondeermiddel voor haar koopt, en met parfum en nieuwe kleren komt aanzetten. Maar wanneer hij ook nog een nieuwe bril voor haar uitzoekt, krijgt ze het idee dat hij haar wil veranderen in iemand die ze niet is. De buurvrouw en Gregoors zus kijken haar zorgelijk aan en stellen vreemde vragen. Wie was zijn vrouw eigenlijk en wat is er met haar gebeurd?

Schrijver: Astrid Witte
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789086604197
Uitgever: Ellessy
Zwijgen of het graf

In Schagen verdwijnt een zevenjarig meisje en de Alkmaarse recherche start een uitgebreide zoektocht. De wateren worden uitgekamd, de buurtbewoners ondervraagd en er wordt een AMBER-alert verspreid, maar niemand lijkt te weten waar Evi is gebleven. Rechercheur Max moet en zal haar vinden, mede omdat er een promotie aan zit te komen.

Na een paar dagen beseft hij dat ze nog niets hebben gehoord van tipgever Bob, die tot hun grote ergernis altijd bovenop iedere vermissingszaak zit en met nutteloze tips komt. Bob meent dat hij de zaak van de eerder vermiste Sylke kan oplossen, die allang als cold case is bestempeld. Nu er een meisje in zijn eigen woonplaats verdwijnt, blijft het ineens akelig stil bij Bob...

Schrijver: Astrid Witte
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789464495638
Ebook: 9789464495645
Uitgever: Ellessy

Young AdultDe groepering

In een toekomst waar onsterfelijkheid is bereikt, pleiten sommigen juist voor een terugkeer van de dood. Lald (Live And Let Die) noemt de groepering zichzelf, strevend naar een natuurlijke manier van leven, inclusief een natuurlijke manier van sterven.

Deyno raakt overtuigd van het gedachtegoed van Lald, zeker als hij ook nog verliefd wordt op medelid Amber. Maar hoe meer hij betrokken raakt bij de groepering, hoe meer hij ontdekt dat niet alles is wat het lijkt.

Schrijver: Astrid Witte
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789044833737
Uitgever: Clavis
De halszaak

Ben je eigenlijk nog wel jezelf wanneer je in het lichaam van een ander leeft?

Nadat Christies vriendje Dave euthanasie heeft laten plegen door het bedrijf LifeCycle, komt ze iemand tegen met precies hetzelfde litteken op zijn arm. Daves lichaam werd gedoneerd voor transplantatie en Tim was de gelukkige ontvanger. Na zijn ziekte kan Tim met dit nieuwe lichaam verder leven.

Maar was Daves keuze eigenlijk vrijwillig? En is wat LifeCycle doet wel helemaal legaal?

Schrijver: Astrid Witte
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789044846737
Uitgever: Clavis
Disconnect

Kun jij zonder smartphone leven? Dat staat op de briefjes die Tess steeds vaker tegenkomt, ondertekend door 'Disconnect'. Om bij deze club te komen, moet je je smartphone inleveren en je computer uit laten.

Tess raakt geïntrigeerd door Disconnect en door de stoere Vince, die al lid is. Om erbij te horen en indruk te maken, doet ze dingen waar ze eigenlijk niet achter staat en ondergaat ze een grote metamorfose. Was lid worden van Disconnect eigenlijk wel zo'n goed idee?

Schrijver: Astrid Witte
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789044838923
Uitgever: Clavis
Goed fout

Als Minny voor een schoolproject de straat op gaat om mensen te interviewen over normen en waarden, merkt ze dat de meeste voorbijgangers afstandelijk zijn en geen oog hebben voor elkaar. Niemand kijkt om naar de zwerver op de stoep en afval belandt gewoon in de goot.

Voor Minny reden genoeg om tot actie over te gaan. Iedere slechte daad zal zij compenseren met een goede. Ook als ze daarmee zelf in de problemen komt...


Schrijver: Astrid Witte
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789044829372
Uitgever: Clavis
Het feeënwoud

Na haar verhuizing naar het saaie dorp Cottingley doet de dertienjarige Lily geen moeite om vrienden te maken. Haar ouders komen toch wel weer bij elkaar en dan kan ze snel terug naar Manchester.

Maar tijdens een wandeling door het bos dat aan de achtertuin grenst, ontdekt ze dat haar nieuwe omgeving toch wel erg bijzonder is. Ze ontmoet een groepje bijzondere natuurwezens. Zal het haar lukken om hen te beschermen tegen de buitenwereld?

Schrijver: Astrid Witte
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789044843484
Uitgever: Clavis


Spiegelmeisje

Twijfelend sloeg ze linksaf en kon niet geloven wat ze zag. Ze zou haar huis bijna niet herkend hebben, als het felblauwe naambord niet bij de deurbel had gehangen. Het hele huis, de afgeschuurde deur die nog altijd geschilderd moest worden en binnenkort wel rottingsverschijnselen zou gaan vertonen, de ramen en zelfs de perkplantjes in de tuin... ze waren allemaal in spiegelbeeld.

Wanneer Marleen per ongeluk een antieke spiegel breekt, komt ze in een spiegelwereld terecht. Letterlijk alles is gespiegeld. Op school is niets meer leesbaar en ze heeft het gevoel voor gek verklaard te worden. En dan heeft ze nog niemand verteld over de geestverschijning die voortdurend opduikt. Maar tijdens haar zoektocht komt Marleen erachter dat zij niet de enige is die in een spiegelwereld zit opgesloten...

Schrijver: Astrid Witte
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789044828382
Uitgever: Clavis
Uit mijn bunker

Na een ongeluk komt Tom in een rolstoel terecht. Hij wordt depressief en verdwijnt het liefst in zijn gamewereld. Dan ontmoet hij via internet een meisje dat in Oekraïne woont, waar op dat moment oorlog is. Zijn pogingen om haar te helpen mislukken, tot hij beseft dat hij de wereld niet in zijn eentje kan redden.

Schrijver: Astrid Witte
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789044851984
Uitgever: Clavis