Boekenplank:
Kies

Boeken van Dirk Wittenborn

Meer over Dirk Wittenborn

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1952

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Dirk Wittenborn


Overzicht

  • Farmakon - Pharmakon
  • Wrede kringen - Fierce people

gedetailleerd overzicht

OverzichtFarmakon
Het is 1952. William Friedrich is een ambitieuze hoogleraar psychologie. Hij ontwikkelt een nieuwe drug waarvan wordt vermoed dat het een perfect antidepressivum is. Friedrich ziet het middel als dé kans om beroemd te worden. Maar als een proefpersoon een moord pleegt onder invloed van het middel, blijven de gevolgen hem en zijn familie achtervolgen.

Farmakon volgt Friedrich in de decennia daarna. Het epos voert van de onschuldige onoverzichtelijke jaren net na de oorlog, via de vrijheid en chaos van de jaren zestig en zeventig, tot aan de drugs-overvoerde en mediazieke jaren tachtig en verder.

Farmakon is een verhaal over de gevolgen van onderzoek maar ook over de complexe persoonlijke verhoudingen, voorkeuren en strijd die eraan ten grondslag liggen. Het is echter ook een verwrongen interpretatie van de Amerikaanse droom.
Schrijver: Dirk Wittenborn
Oorspronkelijke titel: Pharmakon
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789041412898
Uitgever: Ambo | Anthos
Wrede kringen
New York, 1978. Liz is een tweeëndertigjarige masseuse die ondanks haar cocaïneverslaving een goede moeder probeert te zijn voor haar zoon, de vijftienjarige Finn.

Wanneer Finn en Liz door haar druggebruik gedwongen worden de stad te ontvluchten, vinden ze bescherming onder de vleugels van één van de cliënten van Liz, de bejaarde miljardair Osborne.

Er wordt hun een nieuw leven en nieuwe vrienden aangeboden te midden van de mooie en decadente inwoners van Osbornes landgoed in New Jersey. Finns leven wordt een verwrongen interpretatie van de Amerikaanse droom - en heel even ligt alles voor het grijpen.
Fierce People - 2005
Regisseur: Griffin Dunne
Cast: Diane Lane, Anton Yelchin, Donald Sutherland, e.a.
Schrijver: Dirk Wittenborn
Oorspronkelijke titel: Fierce people
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789041406125
Uitgever: Ambo | Anthos