Boekenplank:
Kies
  • Home
  • W
  • Julie Wolkenstein

Boeken van Julie Wolkenstein

Meer over Julie Wolkenstein

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1968

Geboorteland: Frankrijk


Overzicht

  • De hoofdzonde - Juliette ou la paresseuse
  • De joker - L'Excuse

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe hoofdzonde
De hoofdzonde is een thriller over de kwellingen van misleiding en over het plezier van manipulatie. Achter het vergulde decor van de rijke Parijse bourgeoisie schuilt een modderpoel. Wie manipuleert wie?

Parijs in de jaren tachtig. De hoofdzonde vertelt het verhaal van twee vrouwen, Juliette en Hélène. Juliette, briljant rechtenstudente, krijgt een aanstelling bij een stichting waar ze rijke Amerikaanse tieners voorbereidt op examens Frans. Kort na haar aanstelling wordt ze gevraagd de memoires te schrijven van Hélène Pernaud.

Juliette is al enige tijden geïntrigeerd door een verzameling van zeven prenttekeningen die elk een hoofdzonde uitdrukken in de vorm van een vrouwenportret. Maar één van de portretten ontbreekt.

Wat hebben de portretten te maken met het verhaal van Hélène? Is de verdwenen hoofdzonde een verwijzing naar het verleden van deze mysterieuze dame, die een schandelijk leven achter zich lijkt te hebben?
Schrijver: Julie Wolkenstein
Oorspronkelijke titel: Juliette ou la paresseuse
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789041405135
Uitgever: Ambo | Anthos
De joker
Wanneer haar tante Françoise overlijdt, erft Lise een groot vakantiehuis op het eiland Martha's Vineyard, voor de Amerikaanse oostkust. Bij aankomst vindt ze in het huis drie dozen, haar nagelaten door haar neef Nick, die enkele jaren eerder is overleden. De eerste doos bevat een manuscript met de titel Déjà-vu, de tweede een verzameling foto's en de derde een aantal ogenschijnlijk onbeduidende zaken, waaronder een spel tarotkaarten.

Lise krijgt de indruk dat Nick de dozen speciaal voor haar heeft samengesteld en er een bedoeling mee had. Na het lezen van Déja-vu begint ze zich een aantal dingen af te vragen. Heeft Nick bewust dingen weggelaten? Heeft ze haar baan op Berkeley aan hem te danken? En waar is de joker van het tarotspel?

Er ontvouwt zich een spannende zoektocht vol ingenieuze wendingen, waarin gebeurtenissen uit het verleden in een nieuw licht komen te staan - en Lises zekerheden over haar eigen bestaan en identiteit lijken weg te vallen.
Schrijver: Julie Wolkenstein
Oorspronkelijke titel: L'Excuse
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789041414335
Uitgever: Ambo | Anthos