Boekenplank:
Kies

Boeken van Bari Wood

Meer over Bari Wood

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1936

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

  • Dubbelgangers - Twins
  • Huiver - Amy girl
  • Kus van de dood - Doll's eyes
  • Psycho moord - The killing gift

Dubbel uitgegeven titels

  • De moordende gave - zie Psycho moord
Dubbel uitgegeven titels

gedetailleerd overzicht

OverzichtDubbelgangers
Twee lichamen... Twee geesten... Eén ziel...

De identieke tweeling David en Michael Ross is door niemand uit elkaar te houden. Zij delen alles met elkaar; hun jeugdervaringen, hun dokterspraktijk, zelfs hun seksuele veroveringen. Zij ruilen van identiteit wanneer het hen uitkomt. Eerst voor de grap, later uit boosaardige meedogenloze jaloezie.

Een prachtige vrouw houdt van de een en haat de ander. De dokterstweeling oefent op haar een magnetische, sensuele aantrekkingskracht uit, die zij later wanhopig moet bevechten om te overleven, want niemand kent de hele waarheid in zijn volle afschuwelijkheid. Behalve David en Michael Ross zelf...

* Geschreven door Bari Wood & Jack Geasland.
Dead Ringers - 1988
Regisseur: David Cronenberg
Cast: Jeremy Irons, Geneviève Bujold, Heidi von Palleske, e.a.
Schrijver: Bari Wood
Oorspronkelijke titel: Twins
Eerste uitgave: 1977
ISBN/EAN: 9789068791358
Uitgever: Phoenix
Huiver
Met eigen ogen ziet de achtjarige Amy hoe haar moeder wordt vermoord door haar vader. Drie dagen later treft de politie Amy aan op het toneel van de misdaad, opgesloten in een kast. Niemand merkt op welke dramatische verandering zich in haar heeft voltrokken.

Rechercheur Joe Levin besluit het doodsbange, mishandelde meisje op te nemen in zijn gezin. Zijn vrouw Jeannie en hun dochter Greta ontvangen haar met open armen. Al gauw heeft Amy haar plaats in het gezin gevonden, en wordt door alle familieleden in het hart gesloten. Behalve door de opstandige tiener Paulie. Hij weigert de indringster te accepteren, en treitert haar zoveel hij kan. Daarmee zet hij zijn leven op het spel...

Amy weet het zelf niet, maar ze heeft een dodelijke gave. Ogenschijnlijk is het een lief, weerloos meisje, maar kom haar niet te na, want haar krachten zijn vernietigend! Het begint als een kille bries, een huivering van angst. Amy wordt dan net een poppenspeelster, maar dan met de angstaanjagende macht mensen dingen te laten doen - of ze willen of niet.
Schrijver: Bari Wood
Oorspronkelijke titel: Amy girl
Eerste uitgave: 1987
ISBN/EAN: 9789068791280
Uitgever: Phoenix
Kus van de dood
Zijn ogen zijn lichtbruin, net als zijn haar. Maar ze zijn... leeg. Ik heb nog nooit zulke ogen gezien... doods... glazig. Als poppenogen...

De rijke Eve Klein heeft behalve haar miljoenen ook een sterke en angstaanjagende gave van haar moeder geërfd: helderziendheid. Eve ziet haar begaafdheid als een vloek, die haar berooft van haar vloek. Haar echtgenoot Sam durft haar niet meer aan te raken, bang voor wat zij zal 'zien', en verlaat haar.

In een poging Sam terug te winnen volgt Eve hem naar zijn nieuwe huis in het uitgestrekte bos van Raven Lake. Daar is ze, door haar gehate helderziendheid, 'getuige' van een gruwelijke moord. Eve is de enige die de moord heeft gezien - en de enige die weet hoe de moordenaar eruit ziet. Zijn emotieloze ogen lijken haar te volgen waar ze maar gaat en drijven haar tot wanhoop.

Eve's beschrijving brengt politie-inspecteur Latovsky dichter bij de moordenaar, die op zijn beurt een meedogenloze jacht op Eve opent. En zelfs Eve kan niet weten wat de man met de dode ogen zal doen als hij haar vindt...
In Dreams - 1999
Regisseur: Neil Jordan
Cast: Annette Bening, Aidan Quinn, Robert Downey Jr., e.a.
Schrijver: Bari Wood
Oorspronkelijke titel: Doll's eyes
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 9789026972850
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Psycho moord
Hoe kan een tengere vrouw een zwaar bewapende inbreker doden zonder hem ook maar aan te raken?

Een raadsel voor de experts, een obsessie voor inspecteur Stavitsky. Hij bijt zich vast in het geval Jennifer en ontdekt tot zijn ontzetting meer mysterieuze sterfgevallen. Is het waar? Is deze fascinerende vrouw paranormaal begaafd? Is zij in staat mensen dood te dénken?

Stavitsky is bang dat zij zal gaan genieten van de macht van haar dodelijke psyche...
 

* Dit boek is ook uitgegeven onder een andere titel (zie dubbel uitgegeven titels).

Schrijver: Bari Wood
Oorspronkelijke titel: The killing gift
Eerste uitgave: 1975
ISBN/EAN: 9789027463074
Uitgever: Spectrum

Dubbel uitgegeven titelsDe moordende gave

Zie voor de beschrijving van dit boek: Psycho moord.

Schrijver: Bari Wood
Oorspronkelijke titel: zie Psycho moord
Eerste uitgave: 1975
ISBN/EAN: 9789027415226
Uitgever: Spectrum