Boekenplank:
Kies

Boeken van Charlotte Wood

Meer over Charlotte Wood

Genre: Roman

Geboren: 1965

Geboorteland: Australië

Website: Charlotte Wood


Overzicht

  • Het weekend - The weekend
  • Ontregeld - The natural way of things

gedetailleerd overzicht

OverzichtHet weekend

Jude, Wendy, Adele en Sylvie zijn al hun leven lang vriendinnen. Hun vriendschap is rotsvast, warmhartig en eerlijk, maar wanneer Sylvie overlijdt, lijkt de grond onder de voeten van de anderen weg te glijden. Zoals elk jaar komen de vriendinnen een weekend samen in Sylvies strandhuis, alleen dit keer niet om te feesten, maar om het op te ruimen voor de verkoop.

Zonder de evenwichtige Sylvie komen er echter frustraties en pijn uit het verleden boven water. Opvliegende karakters, ongenode gasten, te veel wijn en een oude hond zorgen voor een explosieve situatie en de vriendschap dreigt voorgoed uit elkaar te spatten.

Schrijver: Charlotte Wood
Oorspronkelijke titel: The weekend
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: The Weekend
Ebook: 9789026353888
Uitgever: Ambo | Anthos
Ontregeld

Als Yolanda en Verla ontwaken uit een roes, ontdekken ze dat ze samen met een aantal andere vrouwen gevangen worden gehouden in een vervallen gebouw midden in de woestijn. Ze kennen elkaar niet en hebben geen idee waar ze zijn en waarom.

Terwijl ze dwangarbeid verrichten onder een brandende zon komen ze erachter wat ze gemeen hebben: ieder van hen is het slachtoffer geweest van een seksschandaal met een machtige man. De vrouwen hopen op redding maar als het voedsel langzaam op begint te raken, wordt duidelijk dat niemand hen zal komen redden en dat ze op zichzelf - en op elkaar - zijn aangewezen.

Schrijver: Charlotte Wood
Oorspronkelijke titel: The natural way of things
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789046821992
Ebook: 9789046822005
Uitgever: Nieuw Amsterdam