Boekenplank:
Kies

Boeken van Chris Wooding

Meer over Chris Wooding

Genres: Fantasy / SF, Young Adult

Geboren: 1977

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Chris Wooding


Overzicht

  • De vloek van Alaizabel Cray - The haunting of Alaizabel Cray
  • Gif - Poison

De Heksenmeesters van Saramyr / The Braided Path

  1. De wevers van Saramyr - The weavers of Saramyr
  2. Geheimen van Saramyr - The skein of lament
  3. Zusters van Saramyr - The ascendancy veil

Jeugdboeken

  • Furie - Malice
  • Het feest - Crashing
  • Vuur - Kerosene
De Heksenmeesters van Saramyr / The Braided Path

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe vloek van Alaizabel Cray
Te midden van de donkere straten van Londen loert een onvoorstelbare verschrikking...

Gruwelijke dingen schuilen in het Oude Kwartier. Wie 's nachts de straat op gaat, is een gemakkelijke prooi voor de wolven en moordenaars die de kronkelige straatjes teisteren, of voor nog veel dodelijker wezens...

Maar niets is gevaarlijker dan het kwaad in vermomming. De ogenschijnlijke rijkdom en liefdadigheid van de hoogste kringen zijn een dekmantel voor een monsterlijk verbond dat een bedreiging vormt voor de hele mensheid.

En het middelpunt ervan is de beeldschone, kwetsbare, mysterieuze Alaizabel Cray - de sleutel tot een onuitsprekelijk kwaad.
Schrijver: Chris Wooding
Oorspronkelijke titel: The haunting of Alaizabel Cray
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789024549016
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Gif
Gif is altijd koppig en geneigd tot tegenspreken. Dus wanneer ze ontdekt dat haar babyzusje is gestolen door de elfen, besluit ze de Elfenheer zelf op te zoeken om haar terug te halen.

Maar dat blijkt niet gemakkelijk. Gif belandt in een wereld van intriges, waar een sinistere groep halfgoden samenzweert om de Hiërophant ten val te brengen. Want de Hiërophant, de heer der heren, schrijft weer, en zijn pen zal over ieders lot beslissen...

Met alleen haar vernuft en haar vrienden om haar te helpen, moet Gif de dodelijke Elfenheer weerstaan, haar zusje redden en een complot verstoren dat het einde van de mensheid kan betekenen. Wat haar wacht, gaat verder dan ze ooit had kunnen verzinnen...
Schrijver: Chris Wooding
Oorspronkelijke titel: Poison
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789024546671
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

De Heksenmeesters van Saramyr / The Braided PathDe wevers van Saramyr
Vreemde wezens en shin-shins dwalen over de vlakten en door de wouden van het oeroude, uitgestrekte land. Veel goeds hebben ze niet in de zin. Dat ondervinden twee jonge vrouwen, Asara en Kaiku, als ze ternauwernood ontsnappen aan een groep jagende wevers, de afschuwelijk-meedogenloze shin-shins.

Elders maakt de zittende erfgenaam van de keizerlijke bloedlijn van Saramyr, Anais, zich grote zorgen. Door de eeuwen heen hebben de keizerlijke afstammelingen advies en bijstand genoten van hun adviseurs, de geheimzinnige en altijd gemaskerde wevers van Saramyr.

Over hun herkomst, identiteit en ware aard verschillen de meningen. Zeker is dat de wevers een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de harmonie in Saramyr. Zo zien de wevers er scherp op toe dat geen jonggeborene, ongeacht of het nu mens of anderszins betreft, die afwijkt van de door de wevers gestelde norm, het machtsevenwicht verstoort. En volgens die norm is het dochtertje van Anais, Lucia tu Erinima, gedoemd te sterven.

Hoewel de keizerlijke macht groot genoeg is om Anais en Lucia - voorlopig - met rust te laten, gonst en broeit het op het magische web dat alle wevers met elkaar verbindt van de snode plannen en aanzetten tot verregaande samenzweringen.

Hoe lang nog zal Anais vanuit haar residentie de gestaag uitdijende macht van de wevers kunnen weerstaan?

De krachtmeting tussen de twee grootheden, keizerlijke macht en weversmacht, die de oude verhoudingen voorgoed zal verstoren, laat niet lang op zich wachten.
Schrijver: Chris Wooding
Oorspronkelijke titel: The weavers of Saramyr
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789024546046
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Geheimen van Saramyr
Geheimen van Saramyr opent met de vlucht van Saran door het woud van het mysterieuze land Okhamba. Van het welslagen van zijn vlucht hangt veel af, want Saran spioneert voor de zusters van de Rode Orde en de Libera Dramach, twee groeperingen die zich tot het uiterste inspannen om de macht van de Wevers te breken.

Met gevaar voor eigen leven heeft Saran informatie bemachtigd over de heksenstenen, de krachtbron achter de maskers van de Wevers en de oorzaak van het bederf dat het rijk bedreigt.

Een oude bekende, Kaiku, een afwijkende met aanzienlijke gaven en een leerling van de Rode Orde, wil de moord op haar familieleden - door toedoen van de Wevers - wreken. In gezelschap van Mishani, bedreven in het intrigespel aan het hof, die van haar adellijke familie is vervreemd, vaart ze naar Okhamba om Sarans overtocht naar Saramyr te regelen.

Intussen smeedt de Weefheer snode plannen om de erfopvolging van de keizerlijke bloedlijn op gewelddadige wijze voorgoed af te breken.
Schrijver: Chris Wooding
Oorspronkelijke titel: The skein of lament
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789024546145
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Zusters van Saramyr
De oorlog, die het eeuwenoude rijk Saramyr verscheurt, is van apocalyptische omvang. Met de keizerlijke macht is het gedaan. De gevreesde wevers nemen niet langer de moeite hun aanwezigheid en bedoelingen geheim te houden. Onbekende demonen, die alleen met magie tot staan kunnen worden gebracht, houden op verschrikkelijke wijze huis in de hoofdstad van het rijk.

Iemand moet de macht van de wevers, wier tactiek in toenemende mate door hun waanzin wordt gestuurd, een halt toeroepen. Iemand moet een eind maken aan de gewelddadigheden die honderden het leven kosten. Iemand moet het geheim achterhalen van de reusachtige kuilen - walmputten - die de wevers verspreid door heel Saramyr hebben gegraven.

Maar wie?

Als het web van de wevers wordt aangehaald en als het bijna te laat is, zijn het de vrouwen van Saramyr die zich onverwacht verbazingwekkend vindingrijk betonen...
Schrijver: Chris Wooding
Oorspronkelijke titel: The ascendancy veil
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789024546244
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

JeugdboekenFurie
Furie is een unieke combinatie van een roman en een comic, een spannend verhaal over drie tieners die het opnemen tegen de sinistere en magische Lange Jake, waarbij de wereld van de comic en de echte wereld naadloos in elkaar overlopen.

Iedereen heeft van Furie gehoord: het is een comic over een verschrikkelijke wereld vol vallen en monsters, geregeerd door een sinistere figuur, Lange Jake. Het verhaal gaat rond dat de kinderen die in de comic moeten zien te ontsnappen aan de gruwelijkheden echte kinderen zijn, die door Lange Jake zijn ontvoert.

Als Seth en Kate ontdekken dat hun vriend Luke is verdwenen weten ze het zeker: Lange Jake is echt. En hij zit ook achter hen aan...
Schrijver: Chris Wooding
Oorspronkelijke titel: Malice
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789089681775
Uitgever: Mynx
Het feest
Het einde van de examens en het schooljaar. Jay en zijn beste vrienden Danny, Sam en Cappo willen maar één ding: feesten! En omdat de ouders van Jay op vakantie zijn, houdt hij in zijn huis een gigantische party.

Jay heeft meer redenen voor het feest. Zo wil hij proberen om eindelijk Jo te versieren en, haast nog belangrijker, om door het feest zijn vrienden bij elkaar te houden.

Aanvankelijk verloopt alles cool en relaxed. Maar dan verschijnt Stew, de ex-vriend van een meisje op het feest, stomdronken en schreeuwend voor de deur. Het feest gaat vanaf dat moment een eigen leven leiden en al snel ontstaan de eerste barsten in Jays plannen.
Schrijver: Chris Wooding
Oorspronkelijke titel: Crashing
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789020653021
Uitgever: Kluitman
Vuur
Emma sloot haar ogen en boog naar hem toe. Hij sloot zijn ogen en boog naar haar toe. Hij voelde een heel licht vleugje van haar adem op zijn lip. maar onverwachts, toen hun lippen elkaar bijna raakten, deed ze een stap naar achteren. “Getver, je denkt toch niet dat ik gek ben?” riep ze uit, met een blik vol afkeer. Om hen heen ging een daverend gelach op.

Cal is erg verlegen en heeft nauwelijks sociale contacten. Op school heeft hij alleen Joel als vriend. Twee populaire meiden doen alsof ze zich tot Cal aangetrokken voelen.

Als hij vervolgens voor de hele school voor gek wordt gezet, steekt hij uit wraak een fabriek in de brand.
Schrijver: Chris Wooding
Oorspronkelijke titel: Kerosene
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789020653038
Uitgever: Kluitman