Boekenplank:
Kies

Boeken van Lucy Woolley

Meer over Lucy Woolley

Genre: Roman

Pseudoniem (van): Lucy Clare

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Overzicht

  • Hou van mij - Hoping for hope
  • Vergeet me niet - Crossing the line
  • Verlies mij niet - Cooking up trouble
  • Vertrouw op mij - Breaking the trust

gedetailleerd overzicht

OverzichtHou van mij
'Zou je zwanger kunnen zijn?'
Zo'n simpel vraagje dat zo gemakkelijk en bijna gedachteloos kon worden beantwoord.
'Wie, ik? Nee, natuurlijk niet.'


 Een paar dagen voor haar vijftigste verjaardag gaat Liddy Claver naar de dokter met overgangsverschijnselen. De dokter constateert het tegenovergestelde: Liddy is zwanger, al zeven maanden. Het moet het gevolg zijn van een zeer korte affaire met een van haar studenten, want het is al vijf jaar geleden dat ze gevreeën heeft met Martin, haar man.

Voor ze Martin voorzichtig kan vertellen wat er aan de hand is, ontdekt ze dat hij een hartstochtelijke verhouding heeft met een van haar beste vriendinnen. Haar veilige wereld stort in. Ze ontvlucht haar man en hun drie volwassen kinderen en zoekt haar heil bij een tante die ze vertrouwt. Daar, aan de kust, bevalt ze van een dochter. Ze noemt haar Hope - om het lot te tarten.

Martin weigert echter elk gesprek en wil niets van het kind weten. Haar kinderen, Laura, Miranda en Alex, gaan met elkaar de strijd aan om de kleine Hope - want dat hun moeder te oud is om een kind op te voeden, daar zijn ze het over eens.
Schrijver: Lucy Woolley
Oorspronkelijke titel: Hoping for hope
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789029070492
Uitgever: Meulenhoff
Vergeet me niet
Lang geleden, toen de drie kinderen nog klein waren, is er iets verschrikkelijks gebeurd. Van hun dominante moeder hebben ze er nooit over mogen praten. Het heeft enorme gevolgen gehad voor het verdere leven van de kinderen. Hun vader, die nog altijd zielsveel van zijn vrouw houdt, heeft dat niet kunnen voorkomen.

Nu zijn de ouders zestig jaar getrouwd. Ze vieren dat in het idyllische Franse vakantiehuis van de oudste dochter en haar man. Onverwacht komen ook de broer en zus met hun gezinnen op bezoek. En dan wordt duidelijk wat dat eeuwige zwijgen heeft aangericht.
Schrijver: Lucy Woolley
Oorspronkelijke titel: Crossing the line
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789022546772
Uitgever: Boekerij
Verlies mij niet
Twee Londense gezinnen hebben gezamenlijk een groot huis gehuurd in Toscane. Terwijl de tieners zich uitstekend vermaken, merken de volwassenen dat ze elkaar toch niet zo goed kennen als ze dachten. Hun manier van opvoeden en het huishouden doen verschilt nogal en langzaam ontstaan er kleine irritaties.

Hun buurman in Toscane blijkt een beroemde Engelse soapster te zijn, en hij komt regelmatig op bezoek, vergezeld door zijn vrouw en twee kinderen.

Vooral vader Patrick en de kinderen vinden dat spannend, alhoewel de bezoekjes een steeds grotere inbreuk maken op de vakantie. Maar de zon schijnt, er wordt heerlijk gegeten en de ergernissen verdwijnen na een paar glazen wijn.

Tot twee van de kinderen spoorloos verdwijnen na een bezoek aan de Palio, de beroemde paardenrace in Siena...
Schrijver: Lucy Woolley
Oorspronkelijke titel: Cooking up trouble
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789022542231
Uitgever: Boekerij
Vertrouw op mij
'Ik moet jullie iets vertellen...', zei Clattie rustig en ze staarden haar vol verwachting aan. 'Eigenlijk had jullie vader dit moeten doen.' Haar stem werd wat luider, bijna beschuldigend. 'Al heel lang geleden. Ik heb er steeds op aangedrongen, en nu is het te laat...'

Als de drie volwassen kinderen van Jack en Clattie Palmer na de begrafenis van hun vader bij elkaar zitten in het ouderlijk huis, doet hun moeder een schokkende mededeling: Jack had een buitenechtelijke zoon, Titus, verwekt in het eerste jaar van hun huwelijk.

Aanvankelijk wil niemand iets met hem te maken hebben, maar dit verandert als Hugh, de jongste, hoort dat zijn halfbroer eigenaar is van een groot pand in een trendy wijk in Londen. Door samen te gaan werken met Titus zou hij zijn droom, een eigen restaurant, kunnen verwezenlijken.

Moeder, broers, zuster, partners en al hun kinderen raken bij het project betrokken. Titus en Hugh blijken echter heel verschillende opvattingen te hebben over het runnen van een bedrijf. Wantrouwen, jaloezie en koppigheid zorgen voor veel spanningen en verdriet. Uiteindelijk zijn het de vrouwen die een doorbraak forceren.
Schrijver: Lucy Woolley
Oorspronkelijke titel: Breaking the trust
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789022535066
Uitgever: Uitgeverij M