Boekenplank:
Kies

Boeken van Louisa Young

Meer over Louisa Young

Genre: Roman

Geboren: 1960

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Louisa Young


Locke & Purefoy Chronicles

  1. Mijn liefste ik wil je vertellen - My dear I wanted to tell you
  2. Op zoek naar een nieuw begin - The heroes' welcome

Dubbel uitgegeven titels

  • Mijn liefste - zie Mijn liefste ik wil je vertellen
Dubbel uitgegeven titels

gedetailleerd overzicht

Locke & Purefoy ChroniclesMijn liefste ik wil je vertellen
Met een bewogen plot dat zich afspeelt tussen Ieper, Londen en Parijs, is Mijn liefste ik wil je vertellen een diep ontroerende, bewogen en briljante roman over liefde en oorlog, en hoe deze degenen die achterblijven net zozeer beroeren als degenen die ten strijde trekken.

Terwijl Riley Purefoy en Peter Locke vechten voor hun vaderland, hun leven en hun (geestelijke) gezondheid in de loopgraven van Vlaanderen, doen Nadine Waveney, Julia Locke en Rose Locke wat ze kunnen aan het thuisfront. De mooie, obsessieve Julia en de zachtaardige, excentrieke Peter zijn getrouwd. Elke dag doorloopt Julia uitgebreide schoonheidsrituelen om zich voor te bereiden op de terugkeer van haar geliefde echtgenoot. Nadine en Riley, nog maar achttien jaar oud als de oorlog begint en ook al belast met de nodige eigen problemen, zijn er vooral op uit om beloftes aan elkaar (waar) te maken. Maar hoe moet dat hen lukken als de toekomst hen volledig uit handen wordt genomen?

En Rose? Nou, wat gebeurt er met de traditioneel opgevoede jongedames die alle hoop op een huwelijk verliezen omdat al de jongemannen gesneuveld zijn?

Auteur Louisa Young geeft een nieuwe invulling aan het genre oorlogsroman door de ervaringen van de achtergebleven vrouwen met dezelfde intensiteit te beschrijven als die van de mannen in de loopgraven. Met veel gevoel en een krachtige stijl van schrijven is de auteur erin geslaagd de emotionele krachttoer van eenieder die bij oorlog betrokken is, weer te geven. De titel Mijn liefste ik wil je vertellen is afgeleid van de openingszin van het standaardbriefje dat de gewonde soldaten vanuit het hospitaal naar het thuisfront moesten zenden en waarin ze konden aangeven wat en hoe ernstig de aard van hun verwonding was.
 

* Dit boek is ook uitgegeven onder een andere titel (zie dubbel uitgegeven titels).

Schrijver: Louisa Young
Oorspronkelijke titel: My dear I wanted to tell you
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 978-90-6112-427-6
Uitgever: Karakter
Op zoek naar een nieuw begin
Londen, april 1919. De Grote Oorlog is ten einde. Daarvoor, toen de wereld nog zo anders was, is Nadine Waverney in een uitspatting van verliefdheid met haar jeugdliefde Riley Purefoy getrouwd. Maar Riley is gewond en verminkt teruggekeerd; een normaal leven lijkt onbegrijpelijk en liefde onbevattelijk. Terwijl ze op huwelijksreis zijn in een Europa dat in as ligt, verlangen ze - ieder voor zich en in stilte - naar een huwelijk vol liefde en passie in plaats van afhankelijkheid en medelijden.

Peter Locke, Rileys voormalige kolonel, is geestelijk getraumatiseerd teruggekeerd naar Locke Hill in Kent. Zijn neurotische vrouw Julia probeert met hun pasgeboren zoon een enigszins normaal gezinsleven op gang te brengen, maar dat wordt bemoeilijkt door Peters herinneringen aan de oorlog. Toch ziet niet iedereen de toekomst somber in, Rose Locke - Peters nichtje en Rileys voormalige verpleegster - beseft dat er voor haar als vrouw onafhankelijkheid in het verschiet ligt.

Voor hen die gevochten hebben en voor de personen die achtergebleven zijn, is 1919 het jaar waarin de realiteit onder ogen gezien moet worden, waarin men hoop na wil streven en een nieuw begin het ultieme doel is.
Schrijver: Louisa Young
Oorspronkelijke titel: The heroes' welcome
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789045206103
Ebook: 9789045208015
Uitgever: Karakter

Dubbel uitgegeven titelsMijn liefste

Zie voor de beschrijving van dit boek: Mijn liefste ik wil je vertellen.

Schrijver: Louisa Young
Oorspronkelijke titel: zie Mijn liefste ik wil je vertellen
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789045209111
Uitgever: Karakter