Boekenplank:
Kies

Boeken van Thomas Young

Meer over Thomas Young

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Pseudoniem (van): Thomas W. Young, Tom Young

Geboren: 1962

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Thomas Young


Parson & Gold

  1. Missie: Mullah - The mullah's storm
  2. Stille vijand - Silent enemy

gedetailleerd overzicht

Parson & GoldMissie: Mullah
Een C-130 Hercules transportvliegtuig van de Amerikaanse luchtmacht stijgt op van luchtbasis Bagram in Afghanistan. Aan boord zit een bijzondere gevangene: een hooggeplaatste mullah, een schriftgeleerde, lid van de Taliban. Het doel is de gevangenis waar de mullah zal worden verhoord. Maar rebellen willen hem bevrijden en schieten het toestel uit de lucht.

De Hercules crasht in het Hindoekoesj-gebergte in het noordoosten van Afghanistan; een strenge winterstorm maakt een reddingspoging onmogelijk. Copiloot Majoor Michael Parson is een van de overlevenden. Samen met een vrouwelijke tolk, sergeant Gold, moet hij in dit uiterst onherbergzame gebied uit handen van de rebellen zien te blijven. Hun gevangene wil echter niets liever dan door hen gevonden worden.
Schrijver: Thomas Young
Oorspronkelijke titel: The mullah's storm
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789024559602
Ebook: 9789024538942
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Stille vijand
Een bomaanslag op het centrale opleidingscentrum van de Afghaanse Nationale Politie in Kabul veroorzaakt talloze gewonden: militairen, maar ook de studenten Engels van tolk sergeant-majoor Gold. Onderweg naar een militair hospitaal in Duitsland, hoog in de lucht, moet echter de ergste beproeving nog komen.

Net na de take-off meldt de luchtverkeersleiding aan piloot majoor Parson dat er een bom aan boord is: als zijn vliegtuig onder een bepaalde hoogte zakt, zal het exploderen. Erger nog: naast de bom staat een container met gif. Als het vliegtuig neerstort, zal een groot gebied besmet raken.

De ene na de andere natie sluit het luchtruim: Parson kan niet anders dan het vliegtuig op een halve wereldreis sturen. De situatie verergert snel. Terwijl de cabinedruk daalt, raakt de medicijnvoorraad op en sterven sommige patiënten aan hun verwondingen. Dan blijkt dat er ook nog een terrorist aan boord is...
Schrijver: Thomas Young
Oorspronkelijke titel: Silent enemy
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789024539864
Ebook: 9789024539963
Uitgever: Luitingh-Sijthoff