Boekenplank:
Kies

Boeken van Helen Zahavi

Meer over Helen Zahavi

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1966

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Helen Zahavi


Overzicht

  • Dirty weekend - Dirty weekend
  • True romance - True romance

gedetailleerd overzicht

OverzichtDirty weekend
'Dit is het verhaal van Bella, die op een ochtend wakker werd en besefte dat ze er genoeg van had.'

Bella laat zich niet langer intimideren door haar mannelijke belagers. Achtereenvolgens maakt Bella korte metten met een gluurder, een klinisch psycholoog, een tandarts, drie opgeschoten beursspeculanten en een pathologische vrouwenmoordenaar. Bella rekent radicaal af met de mythe dat geweld een mannelijk privilege is en vermorzelt en passant het stereotype beeld van de vrouw als willoos slachtoffer van mannelijke frustraties.

Dirty weekend heeft in Engeland voor enorme ophef gezorgd: omdat het door een vrouw geschreven is, omdat het de verloedering van de moderne tijd aantoont en omdat het de meest radicale roman over vrouwelijk geweld is die ooit werd geschreven.
Dirty Weekend - 1993
Regisseur: Michael Winner
Cast: Lia Williams, Rufus Sewell, David McCallum, e.a.
Schrijver: Helen Zahavi
Oorspronkelijke titel: Dirty weekend
Eerste uitgave: 1991
ISBN/EAN: 9789069740423
Uitgever: Arena
True romance
'Als je heel goed telde, waren ze in totaal met z'n drieën. Hij en hij en zij. Een drie-eenheid van zinnelijk ingestelde lieden.'

In True romance onderwerpt de welgestelde Max een naamloze jonge vrouw aan allerlei sadomasochistische spelletjes - eerst alleen, daarna samen met zijn vriend Bruno. De vrouw neemt de onderdanige rol op zich, waarbij ze zich onderworpen, tevreden en intens dankbaar voelt.

Hun spel van bizarre seksuele fantasieën leidt echter tot een onderlinge afgunst en ontaardt in een dodelijke strijd om de macht.
Schrijver: Helen Zahavi
Oorspronkelijke titel: True romance
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 9789069742045
Uitgever: Arena