Boekenplank:
Kies

Boeken van Lucas Zandberg

Meer over Lucas Zandberg

Genre: Roman

Geboren: 1977

Geboorteland: Nederland

Website: Lucas Zandberg


Overzicht

  • De geschiedenis van mijn onvoorstelbare ouderdom
  • De laatste maîtresse
  • De rendementsdenker
  • De vergeten prins
  • Keizerlijk geel
  • Mayling, moeder van het Chinese volk
  • Mijn leven is van mij
  • Sisi's winterlied

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe geschiedenis van mijn onvoorstelbare ouderdom

Renée, verarmde telg uit een voornaam geslacht, leidt samen met haar gezin een teruggetrokken bestaan op het Franse platteland. Ze lijkt als twee druppels water op haar moeder Hélène. Als deze onverwacht sterft bedenkt Renée met haar man een plan. Ze doen alsof niet Hélène maar Renée zelf is overleden. Renée neemt de identiteit van haar moeder aan, zodat het echtpaar geen erfbelasting hoeft te betalen.

Het lijkt een briljant idee. Maar ze voorziet niet dat er geen weg terug is. Ze zal de rest van haar lange leven met de gevolgen moeten leven.

Schrijver: Lucas Zandberg
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789029545631
Uitgever: De Arbeiderspers
De laatste maîtresse
Parijs, 1760. De zestienjarige Jeanne, de onwettige dochter van een monnik en een naaister, is verstoken van connecties en goede vooruitzichten in een tijd dat vrouwen alleen via het bed carrière kunnen maken. Haar moeder zorgt ervoor dat haar mooie dochter in een exclusief bordeel belandt. Daar wordt Jeanne opgeleid om de hoogst denkbare positie te bereiken: maîtresse van de koning.

Aan het frivole hof van Versailles hoeft een vrouw uit het volk echter niet op een hartelijke ontvangst te rekenen. Jeanne wordt geconfronteerd met vijanden, onder wie koningin Marie Antoinette, terwijl ze juist hunkert naar acceptatie. Maar dan breekt de Franse Revolutie uit en stort de wereld waarvan ze zo graag deel wil uitmaken in.

Deze kleurrijke, beeldend geschreven roman is gebaseerd op het ware verhaal van een vrouw die ver boven haar sociale klasse uitsteeg, maar wier schoonheid haar niet behoedde voor haar fatale vertrouwen in de goedheid van de medemens.
Schrijver: Lucas Zandberg
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789054293040
Uitgever: Conserve
De rendementsdenker
Robert Witteveen, pas afgestudeerd aan de lerarenopleiding Engels, begint vol goede moed aan zijn allereerste baan in het onderwijs. Op het ROC Leyderschans lijkt hij zijn roeping te hebben gevonden. Hij wint zijn leerlingen voor zich en groeit snel uit tot een geliefde, bevlogen leraar.

Maar Roberts onderwijscarrière neemt een onverwachte wending met de komst van een resultaatgerichte sectormanager en de lancering van een megalomaan nieuwbouwproject door het college van bestuur.
Schrijver: Lucas Zandberg
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789029511704
Ebook: 9789029511711
Uitgever: De Arbeiderspers
De vergeten prins
In 1876 is Willem van Oranje-Nassau, roepnaam Wiwill, kroonprins van Nederland. Afgeschrikt door het slechte huwelijk van zijn ouders, koning Willem III en koningin Sophie, leeft hij als bohemien in Parijs. Hij is vastbesloten om nooit meer terug te keren naar Den Haag.

In de Parijse beau monde vult de prins zijn dagen met het verleiden van beroemde actrices en beruchte courtisanes. Hij wordt discreet bijgestaan door Johannes, zijn lakei en enige vriend.

Als hij verliefd wordt op een Nederlandse gravin, een vrouw beneden zijn stand, wordt Wiwill gedwongen om over de toekomst na te denken. Kiest hij voor de liefde of toch voor de troon?
Schrijver: Lucas Zandberg
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789029538800
Ebook: 9789029538817
Uitgever: De Arbeiderspers
Keizerlijk geel

Peking, 19e eeuw. Na de plotselinge dood van de keizer eist concubine Cixi het regentschap op voor haar minderjarige zoon. Decennialang heerst ze als keizerin-weduwe vanuit de Verboden Stad over heel China. Haar leven kent maar één doel: haar weinig begaafde zoon voorbereiden op de machtsovername.

Maar het noodlot slaat toe en Cixi adopteert een jong neefje om aan de macht te blijven. In tegenstelling tot haar eigen zoon is hij intelligent en verzet hij zich tegen haar bemoeienissen. Uiteindelijk moet Cixi een onmogelijke keuze maken tussen de toekomst van het Rijk van het Midden en het kind voor wie zij een moeder moet zijn.

Schrijver: Lucas Zandberg
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789029540094
Ebook: 9789029540100
Uitgever: De Arbeiderspers


Mayling, moeder van het Chinese volk
Shanghai, 1917. Na haar studietijd in de Verenigde Staten keert de jonge, dromerige Soong Mayling vol westerse idealen terug naar haar geboorteland. China bevindt zich in een dal na de val van het keizerrijk en Mayling wil het land moderniseren. Net als haar twee oudere zussen huwt ze een man aan wiens zijde ze haar ambities kan verwezenlijken.

Ze wordt de vrouw van de eerzuchtige generaal Chiang Kai-Shek, een rijzende ster aan het politieke firmament. Mayling weigert zich te conformeren aan de mannenmaatschappij en oefent ongekende invloed uit. Al snel raakt ook het Westen volledig in de ban van haar exotische verschijning. De opkomst van Mao Zedong brengt haar idealen van een modern, democratisch China echter in gevaar en voor haar roem betaalt ze een hoge prijs.

Mayling is een meeslepende historische roman over de ongekend ambitieuze Madame Chiang Kai-Shek, door Life Magazine uitgeroepen tot de machtigste vrouw ter wereld.
Schrijver: Lucas Zandberg
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789029583480
Ebook: 9789029585682
Uitgever: De Arbeiderspers
Mijn leven is van mij
Elisabeth van Oostenrijk, beter bekend als Sisi, wordt vaak geportretteerd als een eendimensionale sprookjesprinses. In deze compleet herschreven, uitgebreide versie van Zandbergs debuutroman, Sisi's winterlied, wordt dit zoetsappige beeld grondig bijgesteld.

Elisabeth is pas zestien als ze schoorvoetend trouwt met haar neef Franz Joseph, keizer van Oostenrijk. De liberaal opgevoede, dromerige Elisabeth kan niet aarden aan het stijve Weense hof. Terwijl de liefde voor haar fantasieloze man al snel bekoelt, groeit de druk op de keizerin om een troonopvolger te baren.

Daarna weigert zij zich te conformeren aan de conventies van haar tijd. Voortaan gaat de rusteloze Elisabeth haar eigen weg. Intussen gaat het volkomen aan haar voorbij wie het meest van haar houdt en haar het hardst nodig heeft.

Mijn leven is van mij is een levendige historische roman over een intelligente, verkeerd begrepen vrouw die haar tijd ver vooruit was. Een uniek portret van een keizerin die geen keizerin wilde zijn.
Schrijver: Lucas Zandberg
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789491065927
Ebook: 9789491065934
Uitgever: Kleine Uil
Sisi's winterlied
Tijdens haar Griekse les ontvangt keizerin Elisabeth van Oostenrijk (Sisi) een onheilsbericht. Haar enige zoon, kroonprins Rudolf, is samen met zijn minnares dood aangetroffen in zijn jachtslot. Eerst denkt het Weense hof aan moord, maar dan wordt duidelijk dat de geliefden een fataal pact hebben gesloten.

In twee verhaallijnen volgen we de legendarisch mooie Sisi voor en na deze zwarte dag. Ondanks de grenzeloze liefde van keizer Franz Joseph voelt zij zich al snel een gevangene van het hofceremonieel. Een knappe Hongaarse graaf, een veeleisende schoonmoeder en twee Belgische prinsessen kruisen haar levenspad.

Maar vooral met haar kinderen heeft ze een unieke band. Met steeds wisselende passies, van paardrijden tot poëzie, probeert Elisabeth een invulling aan haar leven te geven. De reislustige keizerin slaat uiteindelijk steeds meer op de vlucht, haar eigen noodlot tegemoet reizend.
Schrijver: Lucas Zandberg
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789054292500
Uitgever: Conserve