Boekenplank:
Kies

Boeken van Igor Znidarsic

Igor Znidarsic is journalist, bladenmaker en schrijver.

Meer over Igor Znidarsic

Genres: Mysterie / Spanning / Thriller, Roman

Geboren: 1957

Geboorteland: Nederland

Website: Igor Znidarsic


Overzicht

  • De zevende zuster
  • Diepgevroren makrelen

Bianca van Dijk

  1. De blindganger
  2. De uitverkorene
  3. Koud zonder jou

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe zevende zuster
De zevende zuster is een verhaal over verloren idealen en de valkuilen van liefde, geloof en seks. Als kind van de jaren zestig en zeventig droomt Eva van een betere wereld, met meer vrijheid en minder materialisme. Ze stapt uit 'het systeem' en verwerpt als lid van een sekte alle traditionele waarden op het gebied van werk, huwelijk en het gezin. Als ze ontdekt dat ze een leugen leeft, verlaat ze de sekte, maar ze kan niet meer aarden in de gewone maatschappij.

Generatiegenoot Simon ontfermt zich over haar. Hij mikte ooit ook op een leven buiten 'het systeem', als bohemien en kunstenaar, maar hij is geëindigd als brave huisvader met een onbevredigende kantoorbaan en dito huwelijk. Kan hij Eva redden? Kan hij zichzelf redden?
Schrijver: Igor Znidarsic
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789078840589
Ebook: 9789078840619
Uitgever: PMA
Diepgevroren makrelen
Diepgevroren makrelen is een kroniek van het laatste jaar van een dromer. Hoofdpersoon Milan, die worstelt met zijn Tsjechische afkomst, is de eeuwige voorbijganger op straat die je na het passeren alweer vergeten bent. Om deze onzichtbaarheid op te heffen, probeert hij een gevierd schrijver te worden. Hij zet alles op alles, maar op zijn dertigste heeft hij nog niets bereikt. Hij houdt zich in leven met deprimerende baantjes en woont op kamers bij een ongure hospita. Zijn leven is één grote mislukking. Met de liefde gaat het niet veel beter. Tijdens een schoonmaakbaantje ontmoet hij verpleegster Annabel, er ontstaat een relatie, maar hij dumpt haar zodra elegante schoonheid Irma in zijn leven komt. Zij is beeldend kunstenaar en de vrouw die hij zich altijd gedroomd heeft. Na een stormachtige romance kiest Irma echter voor haar ex, de kinderarts Mark.

Milan beseft dat hij zowel zijn literaire als zijn amoureuze talenten flink heeft overschat en dat een leven als beroemd literator met een vrouw als Irma er voor hem niet in zit. Hij zal met minder genoegen moeten nemen. Het omslagpunt is een onmenselijk baantje in de haven. Doodziek, berooid en alleen moet hij accepteren dat hij de middelmatigheid en de anonimiteit nooit zal ontstijgen. Hij kiest voor de journalistiek, het zwakbegaafde broertje van de literatuur, en begint aan een succesvolle carrière. Ondertussen groeit het besef dat Annabel het mooiste is wat hem ooit is overkomen. Hij reist af naar de Canarische eilanden, waar zij tijdelijk werkt, en doet er alles aan om haar hart te heroveren. Op zijn dertigste lukt het Milan eindelijk, na de nodige psychische en fysieke beproevingen, te accepteren dat hij is wie hij is en dat de volwassenheid, met al z'n compromissen, een fase in het leven is die onontkoombaar is.

Schrijver: Igor Znidarsic
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789078840220
Ebook: 9789078840213
Uitgever: PMA

Bianca van DijkDe blindganger
In ieder mens zit een duister mechanisme. Je hoeft alleen maar op de juiste knop te drukken...

Op een dag verdwijnt Lodewijk de Graaf, CEO van De Graaf & De Jong Advocaten, spoorloos. Omdat er sterke aanwijzingen zijn voor een misdaad, belandt de zaak op het bureau van rechercheur Bianca van Dijk van politie Oost-Nederland. Een slepend zakelijk conflict en de riante erfenis passeren als mogelijke motieven de revue, maar verdwijnen bij gebrek aan concrete aanwijzingen al snel in de prullenmand. Ondanks intensief onderzoek blijft de vermissing een raadsel.

Terwijl Bianca worstelt met de combinatie van een veeleisende baan, het moederschap en een uitgedoofd huwelijk, ziet zij zich genoodzaakt het dossier bij gebrek aan aanknopingspunten te sluiten. Dan wordt in een bos op de Veluwe vastgoedhandelaar Onno van Schijndel gevonden. Hij is een uiterst pijnlijke dood gestorven. Bianca en haar collega Joris doen er alles aan om het raadsel op te lossen, maar ook deze zaak lijkt onoplosbaar. Totdat tijdens de sloop van een boerderij onder de vloer in een soort grafkelder het bijna vergane lijk van Lodewijk de Graaf wordt aangetroffen. Ook hij is op een gruwelijke wijze aan zijn einde gekomen.

Het onderzoek wordt opnieuw opgestart, maar ook nu komt de politie geen steek verder. Bianca geeft echter niet op, en spit samen met Joris de levens van de slachtoffers helemaal uit. Haar intuïtie blijkt een goede leidraad, want ze vindt een raakvlak en komt zo op het spoor van de dader. Terwijl haar huwelijk verder afbrokkelt en zij troost zoekt bij een minnaar, probeert ze de dader voor te blijven en een derde gruwelijke moord te voorkomen.
Schrijver: Igor Znidarsic
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789045212517
Ebook: 9789045212616
Uitgever: Karakter
De uitverkorene
Hij is geradicaliseerd en kent geen genade...

Op een dag wordt de dochter van Olivier Lucassen, de directeur van een private-equity-firma, ontvoerd. De dader eist dat een aantal door zijn bedrijf ontslagen medewerkers financiële genoegdoening krijgt. Hoewel de eis wordt ingewilligd, wordt de dochter toch niet veel later dood in de bosjes bij Apeldoorn gevonden. Ondanks intensief speurwerk van rechercheduo Bianca van Dijk en Joris Vischjager van politie Oost-Nederland blijft de toedracht een mysterie. Als niet veel later eerst het gecastreerde lichaam van een man wordt gevonden en in een hotel in een van de kamers het verminkte lichaam van een vrouw wordt ontdekt, vermoeden rechercheurs Bianca en Joris dat het hier om één en dezelfde dader gaat, met mogelijk een religieus motief.

Hendrik Wortelboer is streng religieus opgevoed, maar heeft zijn geloof in de loop der tijd laten varen. Als hij ongeneeslijk ziek lijkt te zijn, vraagt hij God op zijn sterfbed hem te sparen. Als wederdienst zal hij alles doen dat God van hem verlangt. Wortelboer geneest wonderwel en begint te geloven dat God hem heeft uitverkoren voor een heilige missie: het aanpakken van de misstanden van de mens. Zijn toewijding wordt steeds hardvochtiger. Bianca bijt zich in de zaak vast, tot grote frustratie van haar man Peter. Maar kan zij nog meer slachtoffers voorkomen?
Schrijver: Igor Znidarsic
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789045213170
Ebook: 9789045214771
Uitgever: Karakter
Koud zonder jou

Wat als een escaperoom een wraakzuchtig spel van een moordenaar blijkt?

Op klaarlichte dag wordt in de Achterhoek een vrouw van haar fiets gesleurd en ontvoerd. Een dag later treft een wandelaar haar naakte lichaam aan in het bos. Het is doorboord met messteken en op haar onderarm zijn cijfers gekrast. Een paar weken later verdwijnt in dezelfde regio opnieuw een fietser. De vrouw is door verdrinking om het leven gebracht, met een speelkaart in haar hand geklemd.

Ondanks intensief speurwerk van de recherche blijft de toedracht een mysterie. Dan valt er een derde slachtoffer. De rechercheurs vermoeden dat het steeds om één dader gaat: de drie slachtoffers waren allen stevige vrouwen met lang blond haar van een jaar of veertig.

Schrijver: Igor Znidarsic
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789045219080
Ebook: 9789045219189
Uitgever: Karakter