Boekenplank:
Kies

Boeken van Aravind Adiga

Meer over Aravind Adiga

Genre: Roman

Geboren: 1974

Geboorteland: India

Website: Aravind Adiga


Overzicht

  • De laatste man in de toren - Last man in tower
  • De witte tijger - The white tiger
  • Tussen de aanslagen - Between the assasinations

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe laatste man in de toren
Aan wie je het ook vraagt in Bombay, iedereen zal zeggen dat Toren A helemaal pucca is. Het gebouw is dan wel omringd door sloppenwijken en er razen continu vliegtuigen over, toch is het al vijftig jaar lang pucca. Maar Bombay is veranderd in die lange tijd, en niet alleen van naam. Mumbai is nu een stad in ontwikkeling, bevolkt door welvarende Indiërs die in het buitenland steenrijk zijn geworden. Wanneer projectontwikkelaar Dharmen Shah de bewoners van Toren A probeert uit te kopen om er luxueuze appartementen te bouwen, is zijn bod meer dan genereus. Maar lang niet iedereen accepteert het bod: velen hebben er al hun hele leven doorgebracht en zijn bovendien op leeftijd. De spanningen tussen de doorgaans zo beleefde bewoners van Toren A komen tot een kookpunt wanneer ze één voor één toch voor het geld zwichten, behalve de halsstarrige leraar Masterji. Het wordt steeds duidelijker dat het gevaarlijk is om Shah ook maar iets te weigeren en als de deadline voor de verkoop nadert, veranderen Masterji's buren in vijanden, en zijn vrienden in samenzweerders. De laatste man in de toren is een innovatief en spannend verhaal over geld en macht, luxe en verlies. Een caleidoscopisch portret van een snel veranderende wereldstad, boordevol onvergetelijke personages.
Schrijver: Aravind Adiga
Oorspronkelijke titel: Last man in tower
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 978-90-234-6579-9
Uitgever: De Bezige Bij
De witte tijger
Balram Halwai is een man met vele gezichten. Hij is dienaar, chauffeur, filosoof en entrepreneur. En hij is een moordenaar. Balram groeit op in de donkere binnenlanden van India en blijkt al snel het slimste jongetje van het dorp te zijn, maar zijn familie kan verdere scholing niet betalen. Wanneer een welvarende zakenman uit Delhi hem inhuurt als chauffeur krijgt hij eindelijk een kans op succes. Delhi is een openbaring voor Balram: overal ligt rijkdom voor het grijpen en zijn uitzichtloze bestaan lijkt ten einde. Maar Balram beseft dat er maar één manier is om boven zijn eigen kaste uit te stijgen: hij moet zijn meester vermoorden. De witte tijger is een rauwe en venijnige roman over het moderne India. Het debuut van Aravind Adiga, geschreven in de vorm van een bekentenis, introduceert een uitdagende, nieuwe literaire stem.
Schrijver: Aravind Adiga
Oorspronkelijke titel: The white tiger
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 978-90-234-2895-4
Uitgever: De Bezige Bij
Tussen de aanslagen
Welkom in het stadje Kittur. Kittur is gelegen aan de zuidwestelijke kust van India, ingeklemd tussen de Arabische Zee en de Kaliamma-rivier. Als we mogen afgaan op de personages die Tussen de aanslagen bevolken, dan biedt Kittur een uitzonderlijke mix van slimmeriken en verdorven zielen, van up-and-coming en losers, en van dichters en profeten, in een India zoals dat nog maar nauwelijks beschreven is in de hedendaagse literatuur. Tussen de aanslagen is een portret van het leven in een Indiaas stadje in de periode tussen de moordaanslagen op Indira Gandhi in 1984 en haar zoon Rajiv in 1991. Adiga beschrijft in zijn bejubelde stijl de klassenstrijd in zijn land met de felheid van een underdog en de passie van een beeldenstormer. Tussen de aanslagen is een briljant en gedurfd mozaïek van het leven in India. Met dezelfde nietsontziende eerlijkheid als in De Witte Tijger vergroot Adiga opnieuw ons begrip van de wereld waarin we leven.
Schrijver: Aravind Adiga
Oorspronkelijke titel: Between the assasinations
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 978-90-234-5039-9
Uitgever: De Bezige Bij