Boekenplank:
Kies

Boeken van Germano Almeida


Overzicht

  • Aan de familie Trago - A família Trago
  • Het testament van Senhor Araújo - O testamento do Sr. Napumocenoda Silva Araújo

gedetailleerd overzicht

OverzichtAan de familie Trago
Een lid van de vijfde generatie van de familie Trago krijgt kort na het overleden van Pedro Trago - de mythische stichter van de familie - opdracht om diens biografie te schrijven.
De biograaf gaat nauwkeurig te werk en ondervraagt verschillende familieleden over hun relatie met Pedro. Stuk voor stuk plaatsen ze hun verstandhouding met de patriarch in een gunstig daglicht. Uiteraard spreken de getuigenissen elkaar soms duchtig tegen, waaruit blijkt hoe selectief het geheugen te werk gaat.
Zelf doet de biograaf tijdens zijn onderzoek enkele verrassende ontdekkingen. Sommige daarvan zouden tot een schandaal kunnen leiden.
Schrijver: Germano Almeida
Oorspronkelijke titel: A família Trago
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 90-5226-922-X
Uitgever: De Geus
Het testament van Senhor Araújo
Van 1462 tot 1975 hoorde Kaapverdië bij Portugal. In 1975 werd de eilandengroep onafhankelijk. Het testament van senhor Araújo is Almeida's ironische portret van de Kaapverdische gemeenschap voor en na de onafhankelijkheid.
Na de dood van de rijke alleenstaande zakenman senhor Napumoceno da Silva Araújo komen de erfgenamen bij de notaris voor de lezing van het testament. Niemand betwijfelt dat neef Carlos het grootste erfdeel wacht.
De uitkomst van het testament is echter ontgoochelend anders. Het document onthult dat de overledene een buitenechtelijke dochter heeft, Maria da Graça. Uit nieuwsgierigheid naar de man die haar vader is geweest, duikt Maria in zijn verleden en ontdekt de nodige persoonlijke en politieke geheimen.
Schrijver: Germano Almeida
Oorspronkelijke titel: O testamento do Sr. Napumocenoda Silva Araújo
Eerste uitgave: 1991
ISBN/EAN: 90-5226-643-3
Uitgever: De Geus