Boekenplank:
Kies

Boeken van Nevada Barr

Meer over Nevada Barr

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1952

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

  • 13 ½ - 13 ½

Anna Pigeon

  1. Het spoor van de kat - Track of the cat
  2. Een superieure dood - A superior death
  3. Tot op het bot - Ill wind
  4. Bedreigde diersoorten - Endangered species
  5. Afdaling - Blind descent
  6. Het diepe zuiden - Deep south
  7. Bloedspoor - Blood lure
Overzicht

gedetailleerd overzicht

Overzicht13 ½
Wat gebeurt er als alles wat je over jezelf weet niet waar is?

Dylan Raines ('Butcher Boy') heeft zijn ouders en zusje vermoord toen hij elf jaar oud was. Zijn broer Richard, de enige die het gezinsdrama heeft overleefd, heeft hem altijd beschermd. Wanneer Dylan vrijkomt, maken ze in New Orleans een nieuwe start onder een nieuwe identiteit.

Polly Deschamps heeft zich omhoog gewerkt uit de armoede. Ze is lerares en heeft een eigen huis, waar ze woont met haar twee dochters. Polly heeft geen enkele reden om te twijfelen aan het verleden van haar nieuwe vriend...

* 13 ½ is een gevangenis-tatoeage die staat voor: 1 rechter + 12 juryleden + half a chance (een halve kans).
Schrijver: Nevada Barr
Oorspronkelijke titel: 13 ½
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789032512231
Uitgever: De Kern

Anna PigeonHet spoor van de kat
De herinnering aan geweld en verdriet heeft Anna Pigeon de stad uit gedreven om rust te vinden in de wildernis van West-Texas. Als ranger in één van Amerika's nationale parken is Anna één met de natuur en haar serene, onvervuilde pracht.

Maar de beestachtige dood van een collega-parkwachter in het afgelegen binnenland van Texas - vermoedelijk is zij aangevallen door een poema - verstoort de rust. Anna gelooft niet dat de dodelijke wonden door een poema zijn gemaakt. Ze denkt aan moord.

Hoewel de autoriteiten het niet goedkeuren, besluit Anna op onderzoek uit te gaan. Het spoor leidt haar door gevaarlijk gebied en Anna wordt geconfronteerd met de duistere kant van de woestijn... en van het menselijk hart.
Schrijver: Nevada Barr
Oorspronkelijke titel: Track of the cat
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 9789025412616
Uitgever: Atlas Contact
Een superieure dood
Ranger Ann Pigeon is overgeplaatst naar het nationale park aan de oevers van het immense Lake Superior in het noorden van de Verenigde Staten. Op de bodem van het meer liggen al 70 jaar de wrakstukken van een oud vrachtschip. Het wrak herbergt de verdronken bemanningsleden die nooit geborgen zijn en wier lijken door het ijskoude water al die jaren intact gebleven zijn.

Wanneer er tijdens een routineduik opeens een nieuw lijk wordt ontdekt, is dat het begin van een adembenemende nachtmerrie.

Langzaam komt Anna achter het geheim van Lake Superior. Zij raakt betrokken bij een moordzaak waarbij hebzucht één van de belangrijkste motieven is.
Schrijver: Nevada Barr
Oorspronkelijke titel: A superior death
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 9789025422912
Uitgever: Atlas Contact
Tot op het bot
Na haar speurwerk in de schroeiendhete woestijn van West-Texas en de ijzingwekkende diepte van Lake Superior waagt parkwachter Anna Pigeon zich dit keer in de gebergten en ravijnen van Mesa Verde National Park in Colorado; een mysterieuze omgeving waar de oorspronkelijke bewoners van Amerika honderden jaren geleden hun woningen uit de rotsen hakten.

Anna krijgt niet alleen te maken met de aanleg van een nieuwe waterleiding, maar ook met activisten die hoe dan ook willen voorkomen dat er iets van Mesa Verdes archeologische schatten verloren gaat. Er wordt sabotage gepleegd, maar door wie?

In deze grimmige atmosfeer zoekt Anna steun bij Stacy Meyers, een collega-parkwachter voor wie ze steeds meer genegenheid opvat, ook al is ze getrouwd.

Maar dan wordt Stacy's lijk gevonden. Hij ligt in foetushouding in een oeroude vuurput, en zijn schoenen staan netjes naast hem. Anna is ervan overtuigd dat het moord is en gaat op zoek naar de dader. Ze neemt zich vast voor de moordenaar tot een confrontatie te dwingen.
Schrijver: Nevada Barr
Oorspronkelijke titel: Ill wind
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 9789045001319
Uitgever: Atlas Contact
Bedreigde diersoorten
In het Cumberland National Park aan de kust van de Amerikaanse staat Georgia stort een klein vliegtuigje neer. Wat aanvankelijk een ongeluk lijkt, blijkt al spoedig een duistere achtergrond te hebben.

Parkranger Anna Pigeon, gedetacheerd in het park om bosbranden te helpen voorkomen, onderzoekt de zaak en ontdekt dat de dood van haar collega-ranger en een drugsagent die aan boord waren, niet toevallig was: het vliegtuig was gesaboteerd.

Anna wordt meegesleurd in een maalstroom van gebeurtenissen in het verlaten reservaat. Ze komt op het spoor van drugssmokkel, hebzucht en oude geheimen en deze brengen haar dichter bij de oplossing van de moordaanslag...
Schrijver: Nevada Barr
Oorspronkelijke titel: Endangered species
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 9789045007137
Uitgever: Atlas Contact
Afdaling
Een vriendin en collega-parkranger van Anna Pigeon komt beklemd te zitten in een diepe, lastig te bereiken grot. Hoewel Anna claustrofobisch is, spoedt ze zich naar Carlsbad Caverns in New Mexico om haar vriendin te redden. Maar al snel raakt ze betrokken bij twee moorden en wordt, eenmaal bovengronds, het doelwit van een sluipschutter.

Naarmate ze verder komt met haar onderzoek raakt ze meer en meer verstrikt in de schimmige geheimen en het nietsontziende geweld van de mensen die door de ondergrondse wereld dwalen.

Voor de oplossing van deze nachtmerrie zal Anna de confrontatie met haar eigen angsten moeten aangaan, diep onder de grond in het beklemmende gangenstelsel van de eindeloze grotten van New Mexico.
Schrijver: Nevada Barr
Oorspronkelijke titel: Blind descent
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789045003498
Uitgever: Atlas Contact


Het diepe zuiden
Met haar overplaatsing naar het Natchez Trace Parkway in Mississippi gaat voor parkranger Anna Pigeon niet alleen een oude wens in vervulling, ze zal zich in het conservatieve diepe Zuiden van Amerika ook meer dan ooit moeten bewijzen als de eerste vrouwelijke parkranger van dit National Park.

Nauwelijks is ze gearriveerd of een jonge vrouw wordt vermoord en over de moord hangt de onaangename schaduw van de Ku Klux Klan. Merkwaardig, want het slachtoffer, Danielle Posey, is blank.

Tijdens het onderzoek stuit Anna op de geslotenheid van de mensen uit de omgeving van Danielle Posey, maar het is haar al snel duidelijk dat er een aantal zeer duistere zaken wordt verhuld...
Schrijver: Nevada Barr
Oorspronkelijke titel: Deep south
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789045011578
Uitgever: Atlas Contact
Bloedspoor
Het ongerepte Glacier National Park in het Noorden van Amerika, net onder de grens met Canada, is de nieuwe werkplek van parkranger Anna Pigeon. Dit park is het jachtterrein van de grizzlybeer, een prachtig dier dat beschermd wordt maar dat tegelijk een geducht gevaar voor de mensen in dit natuurgebied kan zijn.

Als Anna wordt geconfronteerd met het verminkte lijk van de stiefmoeder van een van de werknemers in het park, lijkt een aanval van een beer dan ook de enige verklaring. Maar dan blijkt dat de dader dichterbij gezocht moet worden dan aanvankelijk werd gedacht...
Schrijver: Nevada Barr
Oorspronkelijke titel: Blood lure
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789045011479
Uitgever: Atlas Contact