Boekenplank:
Kies

Boeken van Nicolas Barreau

Nicolas Barreau besloot na zijn studie aan de Sorbonne zijn leven te wijden aan het schrijverschap. Hij houdt van koken, gelooft in het lot en wil absoluut niet in het voetlicht treden. Nicolas Barreau is dan ook een pseudoniem van een Frans-Duitse schrijver.

Meer over Nicolas Barreau

Genre: Roman

Geboorteland: Frankrijk


Overzicht

  • De glimlach van Aurélie - Das Lächeln der Frauen
  • De vrouw van mijn leven - Die Frau meines Lebens
  • Je vindt me aan het einde van de wereld - Du findest mich am Ende der Welt

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe glimlach van Aurélie

Aurélie heeft een restaurantje in Parijs en is in de steek gelaten door haar amour. Ongelukkig dwaalt ze door de stad en stuit in een boekwinkel op een mysterieuze roman. Als ze begint te lezen ontdekt ze dat zijzelf de bruisende hoofdpersoon is in het verhaal.

Ze wordt razend nieuwsgierig naar de onbekende schrijver en probeert met hem in contact te komen. Tevergeefs. Maar Aurélie weigert op te geven en op een dag vindt ze eindelijk een aanknopingspunt.

Schrijver: Nicolas Barreau
Oorspronkelijke titel: Das Lächeln der Frauen
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789044348460
Uitgever: The House of Books
De vrouw van mijn leven

Vandaag ben ik de vrouw van mijn leven tegengekomen. Ze zat helemaal achter in mijn lievelingscafé, aan de houten tafel bij de spiegelwand, en lachte naar me. Helaas was ze niet alleen. Een man zat naast haar en hield haar hand vast. Ik keek alleen maar naar haar, roerde in mijn koffie en smeekte de voorzienigheid om een wonder.

En toen gebeurde het. De vrouw van mijn leven stond op en ging naar het toilet. Toen ze terugkwam, knipoogde ze naar me en liet met een verrassende beweging een kaartje op mijn bord vallen, waarop een naam en een telefoonnummer stond. Verder niets. Mijn hart maakte een sprongetje van blijdschap. En zo begonnen de opwindendste vierentwintig uur van mijn leven...

De vrouw van mijn leven is een vrolijke, vederlichte roman over een man die de liefde van zijn leven achterna gaat.

Schrijver: Nicolas Barreau
Oorspronkelijke titel: Die Frau meines Lebens
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789069749808
Uitgever: Arena
Je vindt me aan het einde van de wereld

Lieve Duc,

Ik waarschuw je, als je die knappe Amerikaanse nog een keer kust, zullen we verder van onze briefwisseling af moeten zien... Ik heb genoeg gezien en ik maak dat ik wegkom.

Je boze Principessa

Als de galeriehouder Jean-Luc, bijgenaamd Duc, op een ochtend een liefdesbrief van een onbekende in de post vindt, kan hij nog niet vermoeden dat zijn rustige leventje op dat moment volledig op zijn kop wordt gezet. Want vanaf dan heeft Jean-Luc nog maar één doel: hij wil deze doortastende onbekende vrouw, die zich 'Principessa' noemt en de meest meeslepende liefdesbrieven schrijft, zo snel mogelijk vinden. Wie is toch de raadselachtige vrouw, die in zijn dromen eigenlijk te mooi is om niet waar te zijn?

In Je vindt me aan het einde van de wereld zet een man alles op alles om de liefde van zijn leven te vinden - maar zal hij haar herkennen als hij haar ziet?

Schrijver: Nicolas Barreau
Oorspronkelijke titel: Du findest mich am Ende der Welt
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789089901040
Uitgever: Arena