Boekenplank:
Kies
  • Home
  • B
  • Lina Bengtsdotter

Boeken van Lina Bengtsdotter

Lina Bengtsdotter is lerares Zweeds en psychologie en heeft reeds meerdere korte verhalen gepubliceerd. De vrouw die terug moest werd in Zweden uitgeroepen tot beste thrillerdebuut én was het bestverkochte debuut van het jaar.

Meer over Lina Bengtsdotter

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1977

Geboorteland: Zweden


Charlie Lager

  1. De vrouw die terug moest - Annabelle
  2. De kinderen die het bos in gingen - Francesca
  3. De man die een vreemde was - Beatrice

gedetailleerd overzicht

Charlie LagerDe vrouw die terug moest

Op een warme zomeravond verdwijnt de zeventienjarige Annabelle uit het afgelegen dorpje Gullspång. De politie kan geen enkele aanwijzing vinden, haar ouders zijn radeloos.

In Stockholm krijgt de ervaren rechercheur Charline 'Charlie' Lager te horen dat zij op de zaak wordt gezet. Met tegenzin gaat Charlie naar Gullspång - het dorp waar ze is geboren. Ze is er sinds haar veertiende niet meer geweest, en met reden. Charlie gedraagt zich namelijk niet zoals men van vrouwen verwacht: veel korte seksuele relaties, geen kinderwens en niet bezig met wat anderen van haar vinden.

Tijdens haar zoektocht naar de waarheid over Annabelle wordt ze hardhandig geconfronteerd met haar eigen verleden, en de geheimen die in Gullspång altijd diep weggestopt werden. Kan ze iets voor de verdwenen Annabelle doen? En kan Charlie zelf nog wel geholpen worden?

Schrijver: Lina Bengtsdotter
Oorspronkelijke titel: Annabelle
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789402700985
Ebook: 9789402755183
Uitgever: HarperCollins
De kinderen die het bos in gingen

De tegendraadse detective Charlie Lager moet terug naar haar geboortedorp, het ingeslapen dorp Gullspång. De laatste tijd heeft ze vreemde terugkerende dromen over nachtelijke wandelingen met haar moeder. Steeds weer keert een beeld van een landhuis terug, een landhuis dat een grote rol blijkt te spelen in de cold case waar Charlie op is gezet.

Dertig jaar geleden verdween een jong meisje, Francesca, uit Gullspång. Het lijkt erop dat ze teveel wist over de dood van een klasgenootje. Omdat Francesca zelf nogal een buitenbeentje was in het kleine dorp, geloofde niemand haar aanvankelijk. Totdat ze plotseling zelf verdween.

Samen met journalist Johan Ro duikt Charlie Lager in de als verloren beschouwde zaak. Maar dan komen ze iemand op het spoor voor wie het verleden nog altijd leeft, iemand die de waarheid koste wat kost verborgen wil houden...

Schrijver: Lina Bengtsdotter
Oorspronkelijke titel: Francesca
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789402702699
Uitgever: HarperCollins
De man die een vreemde was

Als de tegendraadse rechercheur Charlie Lager wakker wordt, kan ze zich de vorige avond nauwelijks herinneren. Toch heeft ze het gevoel dat haar iets ergs is overkomen. Tijd om de puzzelstukjes in elkaar te passen heeft ze echter niet, want ze moet halsoverkop vertrekken naar Karlstad om zich op de vermissing van de negen maanden oude Beatrice te storten.

Beatrice’ ouders verkeren in shock en de media duiken boven op het nieuws. Als de eerste aanwijzingen nergens toe leiden, krijgt Charlie het idee dat niemand de waarheid spreekt. Met elk uur dat verstrijkt is de kans kleiner dat de baby levend wordt teruggevonden. En dan, zonder dat Charlie het doorheeft, komt haar leven ook in gevaar.

Schrijver: Lina Bengtsdotter
Oorspronkelijke titel: Beatrice
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789402708295
Ebook: 9789402762167
Uitgever: HarperCollins