Boekenplank:
Kies
  • Home
  • B
  • Lina Bengtsdotter

Boeken van Lina Bengtsdotter

Lina Bengtsdotter is geboren in Gullspång (Zweden) en woont nu met haar drie kinderen nabij Stockholm. Ze is lerares Zweeds en psychologie en heeft reeds meerdere korte verhalen gepubliceerd. De vrouw die terug moest werd in Zweden uitgeroepen tot beste thrillerdebuut én was het bestverkochte debuut van het jaar.

Meer over Lina Bengtsdotter

Geboren: 1977

Overzicht

De vrouw die terug moest

Op een warme zomeravond verdwijnt de zeventienjarige Annabelle uit het afgelegen dorpje Gullspång. De politie kan geen enkele aanwijzing vinden, haar ouders zijn radeloos.
In Stockholm krijgt de ervaren rechercheur Charline 'Charlie' Lager te horen dat zij op de zaak wordt gezet. Met tegenzin gaat Charlie naar Gullspång - het dorp waar ze is geboren. Ze is er sinds haar veertiende niet meer geweest, en met reden. Charlie gedraagt zich namelijk niet zoals men van vrouwen verwacht: veel korte seksuele relaties, geen kinderwens en niet bezig met wat anderen van haar vinden.
Tijdens haar zoektocht naar de waarheid over Annabelle wordt ze hardhandig geconfronteerd met haar eigen verleden, en de geheimen die in Gullspång altijd diep weggestopt werden. Kan ze iets voor de verdwenen Annabelle doen? En kan Charlie zelf nog wel geholpen worden?

Schrijver: Lina Bengtsdotter
Oorspronkelijke titel: Annabelle
Eerste uitgave: 2017
ISBN: 9789402700985
Uitgever: HarperCollins