Boekenplank:
Kies

Boeken van Chloe Benjamin

Chloe Benjamin studeerde aan het Vassar College en de University of Wisconsin. Naast het schrijven geeft ze workshops op het gebied van publiceren, van het schrijven van een boek tot het vinden van een publiciteitsagent.

Meer over Chloe Benjamin

Genre: Roman

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Chloe Benjamin


Overzicht

  • De anatomie van dromen - The anatomy of dreams
  • De onsterfelijken - The immortalists

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe anatomie van dromen

Wanneer Sylvie Patterson, een leerling van een kostschool in Californië, verliefd wordt op Gabe, een levendige maar ongrijpbare klasgenoot, wordt ze meegezogen in een experiment dat haar leven voorgoed verandert. Het schoolhoofd, dr. Adrian Keller, is een charismatische wetenschapper die alles in de waagschaal stelt voor het onderzoek naar lucide dromen, en de mogelijke therapeutische werking ervan.

In de zes jaar die volgen worden Sylvie en Gabe opgeslokt door het werk van deze Keller, en zij volgen hem door het hele land. Als het onderzoek hen naar het Midwesten voert, raken ze verwikkeld in een complexe verhouding met hun mysterieuze buren, en Sylvie begint te twijfelen aan de ethische bedoelingen van Keller. Als ze de grens onderzoekt tussen wat echt is en wat niet, ontdekt ze dat ze niemand kan vertrouwen - ook zichzelf niet.

Schrijver: Chloe Benjamin
Oorspronkelijke titel: The anatomy of dreams
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789029094474
Ebook: 9789402316285
Uitgever: Meulenhoff
De onsterfelijken

New York, 1969. De broers en zussen Gold krijgen als kind hun sterfdatum te horen van een helderziende.

De voorspelling heeft grote gevolgen voor hen in de vijftig jaar die volgen en allevier proberen ze op eigen wijze het lot te bezweren: oogappel Simon vlucht naar de westkust, op zoek naar de liefde in het San Francisco van de jaren tachtig. De dromerige Klara wordt illusionist in Las Vegas, geobsedeerd door de grens tussen werkelijkheid en fantasie. Oudste zoon Daniel zoekt naar zekerheid als legerarts in de jaren na 9/11, hopend aan het lot te kunnen ontkomen. En de serieuze Varya probeert de grens tussen de wetenschap en onsterfelijkheid te breken.

Schrijver: Chloe Benjamin
Oorspronkelijke titel: The immortalists
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789029092739
Ebook: 9789402311266
Uitgever: Meulenhoff