Boekenplank:
Kies
  • Home
  • Blog
  • Brief voor de koning van Tonke Dragt

Brief voor de koning van Tonke Dragt

Brief voor de koning van Tonke Dragt

Mijn eerste Blog op deze website kan natuurlijk maar over één ding gaan, namelijk hoe het allemaal is begonnen…

Ik was 10 jaar toen de juffrouw op school iedere dag, het laatste kwartier, voorlas uit het boek Brief voor de koning van Tonke Dragt. Een ontzettend spannend verhaal over ridders, verraad, een onmogelijke opdracht en een held tegen wil en dank.

Maar een kwartier per dag schiet natuurlijk niet erg op als je wil weten hoe het verhaal verder gaat, dus haalde ik het boek bij de bibliotheek, las het in één ruk uit en een levenslange leesverslaving was geboren.

Toen ik 34 jaar werd, kreeg ik het boek van mijn moeder voor mijn verjaardag en weer las ik het in één keer uit. Wat een geweldig  en tijdloos boek! Ondanks dat ik nu volwassen was, was het boek nog steeds heel spannend en ontzettend goed geschreven. Het boek begint met een groot moreel dilemma voor de jonge held wat uiteraard de vraag oproept: wat zou jij doen?

Mocht je het boek niet kennen of nooit gelezen hebben, dan kan ik je aanraden dat alsnog te doen, hoe jong of oud je ook bent. Dit boek heeft niet voor niets in 2004 de Griffel der Griffels gekregen.

Petra, 31 mei 2018


Reacties

Aad Vlag - Terneuzen (18 Juli 2019) schreef:
Ik heb net jouw website ontdekt. Complimenten.
Het tweede dat mij aansprak is dat de brief voor de koning jouw stimulans tot lezen is geweest. Bij mij ook! Niet te vergeten het vervolg: Geheimen van het wilde woud.

Het lezen heeft mij verder zo gestimuleerd dat ik later zelf thrillers ben gaan schrijven. Daar is een jaar geleden een heimelijke wens bij uitgekomen: Het schrijven van een Science Fiction-Thriller
Na 10 publicaties voel ik mij een echte schrijver.

Gr. Aad Vlag - Terneuzen -

J.M. - Achterhoek (24 September 2018) schreef:
Inderdaad!
Laatst door je blog aan begonnen (43) en is echt leuk om te lezen.
Beetje jeugdsentiment ;-)
Ga je blog zeker volgen.

Mvg J.M.