Boekenplank:
Kies

Nederlandse schrijvers

Nederlandse schrijvers

Gisteren is de schrijver Maarten Biesheuvel overleden. Een bekend Nederlands schrijver, maar (nog) niet opgenomen op deze website. De reden hiervoor is dat het meestal vrij moeizaam is om een overzicht samen te stellen van ál het werk van Nederlandse schrijvers, zeker als het gaat om de oudere schrijvers. Het Nederlands taalgebied is niet erg groot, dus om een boterham te verdienen moe(s)ten schrijvers vaak wat bijschnabbelen. Het gevolg is een boekje in opdracht van een koffiemerk, een bierbrouwerij of een jubileum van die of gene. Dit zijn allemaal titels die moeten worden opgezocht, nagekeken en beschreven. Meestal een zeer tijdrovend werk.

Ik moet steeds keuzes maken. Ik wil de website up-to-date houden met nieuw te verschijnen boeken, ik wil het oeuvre per schrijver compleet hebben en houden, ik wil schrijvers toevoegen die al lang op mijn lijst staan of waar speciaal om wordt gevraagd, ik wil de schrijvers die - bij het overzetten van de oude naar de nieuwe website - door elkaar gehusseld zijn, bijwerken (voorbeeld: alle dubbel uitgegeven titels zijn met de omzetting verloren gegaan) en zo is er nog veel meer dat ik wil doen en doe.

Dus moet ik kiezen tussen het toevoegen van nieuwe schrijvers die veel werk vragen of het bijhouden van schrijvers die al op de website staan. Ik lever liever een compleet beeld per schrijver dan een beetje per vele schrijvers, dus vandaar dat sommige schrijvers zoals Maarten Biesheuvel, Remco Campert, Godfried Bomans, Jan Wolkers, etc. (nog) niet op de website staan. Ik wil wel, maar ook mijn dagen bestaan uit 24 uur en een leven naast de website.

Er zijn alsnog veel Nederlandse schrijvers wel te vinden op de website, zoals Herman Koch, Gerda van Wageningen, Maarten 't Hart, etc.

Als laatste wil ik iedereen bedanken voor de leuke opmerkingen en complimentjes, tips en aanvullingen. Ze helpen mij enorm!

Geniet van het mooie weer, pak er een fijn boek bij en blijf gezond!

Petra, 31 juli 2020


Reacties

Geen reacties nog
 

Reactie