Boekenplank:
Kies
  • Home
  • B
  • Maria Blumencron

Boeken van Maria Blumencron

Meer over Maria Blumencron

Genres: Non-Fictie, Roman

Geboren: 1965

Geboorteland: Oostenrijk

Website: Maria Blumencron


Overzicht

  • Portret van Alja - Das Wunder von St. Petersburg
  • Vlucht over de Himalaya - Flucht über den Himalaya

gedetailleerd overzicht

OverzichtPortret van Alja

Anna en haar zesjarige dochter Alja wonen in een armoedige kommunalka - een gemeenschapswoning - in St. Petersburg. Ze hebben een kamertje voor zichzelf. De keuken en badkamer delen ze met gekken, alcoholisten en dieven. Anna leerde in haar jeugd op hoog niveau musiceren, maar door de Perestrojka heeft ze nooit de vruchten van haar voortijdig afgebroken opleiding kunnen plukken. Nu maakt ze 's nachts kantoren schoon om eten en viltstiften voor haar dochter te kunnen kopen.

De kleine Alja heeft het artistieke talent van haar moeder geërfd en kan uitzonderlijk goed tekenen en schilderen. Als zesjarige is ze de jongste leerling op de kinderacademie van de Hermitage. Om te ontsnappen aan het leven van alledag creëert Alja het kattenrijk Fix Lux, een imaginaire wereld waar ze niet over uitgepraat raakt en waar ze als een bezetene over schildert.

Portret van Alja is het ontroerende verhaal van het wonderkind Alja, dat met goedkope viltstiften haar eigen fantasiewereld tekent. Maar het is ook het schrijnende verhaal van haar moeder Anna en haar dagelijkse strijd tegen de armoede en de honger.

Schrijver: Maria Blumencron
Oorspronkelijke titel: Das Wunder von St. Petersburg
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789049999674
Uitgever: Truth & Dare
Vlucht over de Himalaya

Elk jaar vluchten duizenden kinderen over de Himalaya om aan de Chinese onderdrukking te ontvluchten. Hun doel is de dalai lama te zien en een toekomst in India of het Westen op te bouwen waar ze ruimte hebben om te leven. De kinderen zijn vaak niet ouder dan 5, 6, of 8 jaar en nauwelijks opgewassen tegen de vlucht over sneeuw en ijs langs de toppen van de Himalaya.

Vlucht over de Himalaya is de geschiedenis van Little Pema, Chime, Dolker en nog drie kinderen die over een 6000 meter hoge pas moeten vluchten met Chinese militairen altijd in hun spoor. Deze keer ging het goed, maar een plotseling opstekende blizzard had zeer snel een einde kunnen maken aan de jonge levens van de vluchtelingen.

Maria Blumencron schreef een indrukwekkend boek waarin het drama van de kinderen zich afwisselt met zeer humoristische scènes.

Schrijver: Maria Blumencron
Oorspronkelijke titel: Flucht über den Himalaya
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789054664949
Uitgever: Byblos/Roularta Books