Boekenplank:
Kies
  • Home
  • B
  • Bernard du Boucheron

Boeken van Bernard du Boucheron

Bernard du Boucheron studeerde politieke wetenschappen, maakte carrière in het bedrijfsleven en is nu gepensioneerd.

Meer over Bernard du Boucheron

Genre: Roman

Geboren: 1928

Geboorteland: Frankrijk


Overzicht

  • Slangenkoers - Court serpent
  • Zweepslag - Coup-de-fouet

gedetailleerd overzicht

OverzichtSlangenkoers
In de veertiende eeuw gaan geruchten dat op het eiland Nieuwe Thule in het verre Noorden alles gebeurt wat God verboden heeft. Priester Montanus zet met een schip koers naar Nieuwe Thule om daar zielen te redden.

Na maanden van ontberingen op de ijskoude zee komt het schip aan. Montanus treft er een volk dat leeft zoals in het einde der tijden. Hem wacht de zware taak om van de eilandbewoners, die jarenlang afgesloten zijn geweest van de buitenwereld, een godvruchtig volk te maken en de bandeloosheid te beteugelen. Maar kan de priester zelf de vleselijke verleidingen weerstaan?
Schrijver: Bernard du Boucheron
Oorspronkelijke titel: Court serpent
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789044506228
Uitgever: De Geus
Zweepslag
Jérôme Hardouin, bijgenaamd Zweepslag, is een voortreffelijk ruiter en jager, en onafscheidelijk verbonden met zijn paard Zwarte Diamant en zijn lievelingshond Rafale. Zijn meedogenloze rivaal is Hugo de Waligny, een jonge luitenant bij de cavalerie. Hij is eveneens een zeer bedreven ruiter en jager en neemt geregeld deel aan jachtpartijen met windhonden, waarvoor hij wordt uitgenodigd door graaf de Castellblanch.

De graaf heeft een dochter, Aella, een temperamentvolle jonge vrouw, die dol is op mannen en geld. Hoewel De Waligny haar het hof maakt, hopend op de adellijke titel en de grafelijke bezittingen die zij hem zou kunnen bezorgen, heeft Aella haar oog laten vallen op Jérôme, jagermeester in dienst van haar vader.

De dodelijke rivaliteit tussen de beide mannen krijgt op het slagveld een dramatisch vervolg wanneer de Eerste Wereldoorlog uitbreekt en Jérôme in het regiment huzaren terechtkomt dat onder bevel staat van De Waligny.
Schrijver: Bernard du Boucheron
Oorspronkelijke titel: Coup-de-fouet
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789044509427
Uitgever: De Geus