Boekenplank:
Kies

Boeken van Wendy Brokers

Wendy Brokers ging na haar studie werken als kinderverpleegkundige, maar bleef altijd geïnteresseerd in schrijven. In 2012 deed ze voor het eerst mee aan een schrijfwedstrijd, al snel volgden een column en twee korte verhalen. In 2017 verscheen haar debuutroman Geluk bij een ongeluk. Wendy woont met haar gezin in Lopik.

Meer over Wendy Brokers

Genres: Roman (New Adult), Young Adult

Geboorteland: Nederland

Website: Wendy Brokers


Overzicht

 • Geluk bij een ongeluk
 • Liefde op het menu
 • Vertrouwen of verliezen

Eindeloos

 1. Niet zonder jou
 2. Niet zonder ons
 3. Niet zonder mij
 4. Niet zonder liefde

Lize, Sofie en Femke

 1. Baguette met jam voor twee
 2. Leven met een leugen
 3. Omkijken naar morgen

Onvoorwaardelijk

 1. Alles voor jou

Young Adult

 • De laatste halte
 • Schuld
Onvoorwaardelijk

gedetailleerd overzicht

OverzichtGeluk bij een ongeluk

Suus Versluis weigert de gevolgen van een tragisch ongeluk te accepteren. Haar onderlichaam werkt misschien niet meer, haar afweermechanisme des te beter. Jacco Reehorst lijkt de zoveelste hulpverlener die haar wel even zal helpen. En als er iets is wat Suus niet wil, is het geholpen worden.

Jacco blijkt zich echter niet zo maar uit het veld te laten slaan door Suus' gedrag en sarcastische opmerkingen. Integendeel. Zijn gevoelens voor Suus liggen dieper dan zij kan weten. En hij doet er alles aan om haar te bewijzen dat haar handicap voor hem geen beperking is.

Suus is nooit bang geweest voor intimiteit, maar nu heeft ze gelijktijdig te dealen met een sexy man en een onderlichaam dat niet werkt. De ontdekkingsreis waarop Jacco haar meeneemt, leert Suus dat ze in staat is meer te voelen dan ze ooit voor mogelijk hield.

Geluk bij een ongeluk is een sexy liefdesverhaal. Het is een verhaal over een aan een rolstoel gebonden cynicus tegenover een eeuwige optimist, een verhaal over accepteren tegenover veroordelen en vooroordelen. Een verhaal over vriendschap en vergeving. Maar bovenal is Geluk bij een ongeluk een absoluut niet zoetsappig verhaal over liefde.

Schrijver: Wendy Brokers
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789492507044
Ebook: 1230003125311
Uitgever: Tinteling Romance
Liefde op het menu

Als de onzekere Julie het restaurant van Mark binnenstapt, weet ze niet goed wat ze aan moet met de zelfverzekerde restauranthouder. Zeker niet als Mark erop staat haar 's avonds na haar dienst thuis te brengen.

Julie en Mark groeien naar elkaar toe en met iedere toenadering van Mark, voelt Julie zich sterker worden. Zo sterk zelfs, dat ze zich eindelijk op haar gemak begint te voelen bij een man. Zeker als die man in kwestie haar laat zien dat je perfect kunt zijn, juist met al je imperfecties.

Schrijver: Wendy Brokers
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789492507136
Ebook: 1230003125304
Uitgever: Tinteling Romance
Vertrouwen of verliezen

Soms lijkt het geluk als los zand tussen je vingers door te glippen. Maar verlies je ooit definitief je geloof in de liefde?

Het is niet zo dat Noortje echt ongelukkig is met haar leven, maar single zijn op haar achtentwintigste was niet wat ze voor zichzelf in gedachten had als jong meisje. Een liefde zo groots als die van haar opa en oma; met minder wil ze geen genoegen nemen. Maar op de een of andere manier leiden haar dates niet tot een happily ever after met dé man.

Als de knappe neef van een buurvrouw onverwacht voor haar deur staat en Noortje bij de eerste blik al hartkloppingen bezorgt, lijkt het einde van haar vrijgezellenstatus voorbij. Maar wie is deze Mats eigenlijk echt? Is hij wel zo eerlijk als hij zegt en zo perfect als hij lijkt? Als zijn verleden wordt onthuld en het heden inhaalt, lijkt het geluk opnieuw niet aan Noortjes kant te staan.

In een wereld die om haar as tolt en in haar voegen kraakt, is Noortje de enige die voor hun toekomst kan vechten. Maar is dat ook wat Mats wil?

Schrijver: Wendy Brokers
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789022589984
Ebook: 9789402318319
Uitgever: Boekerij

EindeloosNiet zonder jou

Tess komt uit een welgestelde, maar weinig betrokken familie die net is verhuisd. Haar ouders zijn drukker met hun werk en sociale status dan met hun twee dochters. Als ze op de eerste schooldag van het laatste jaar van de middelbare school Jay ontmoet, is er tussen hen direct een niet te negeren aantrekkingskracht. Ze wordt voor hem gewaarschuwd: Jay is een ruig type uit een probleemgezin. Toch bloeit er tussen de twee iets moois op.

Jay kan binnen het gezin waarin hij is opgegroeid maar net het hoofd boven water houden. Tess is de eerste in zijn leven bij wie hij open durft te zijn. Zij komt er al snel achter hoe moeilijk het is om te houden van iemand die zo door het leven is getekend. Toch neemt ze de ultieme stap binnen hun relatie om hem te vertrouwen. Een stap die niet zonder gevolgen zal blijven...

Schrijver: Wendy Brokers
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789022593745
Ebook: 9781774533857
Uitgever: Boekerij
Niet zonder ons

Jay is erin geslaagd zijn droom waar te maken: hij studeert fysiotherapie en doet zijn senior stage in een kinderziekenhuis in Atlanta. Het valt Tess zwaar dat hij voor minstens vijf maanden in Amerika is. Niet alleen mist ze hem verschrikkelijk, maar zonder hem weet ze ook niet goed wat ze met zichzelf en haar toekomst aan moet. Ze stopt met een derde studie in nog geen vier jaar tijd, tot woede van haar ouders en ook die van Jay.

Tijdens een onverwachte confrontatie in Oostenrijk loopt de spanning zo hoog op dat Jay geen andere mogelijkheid ziet dan voor zichzelf te kiezen. Kunnen Jay en Tess elkaar nog terugvinden of is er te veel beschadigd?

Schrijver: Wendy Brokers
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789022593752
Ebook: 9781774533871
Uitgever: Boekerij
Niet zonder mij

Wessel is alles wat advocate Lotte niet in een man zoekt. Maar aangezien hij de beste vriend is van haar zwager Jay, wordt ze vaker dan haar lief is met hem geconfronteerd. En niet alleen dat; ze blijkt hem ook nog eens nodig te hebben in een strafzaak.

Wessel begrijpt niet waarom zijn hart steeds weer sneller gaat kloppen van de ijzige en hooghartige Lotte. Toch doet hij haar een voorstel waarbij zij hem dichterbij moet laten komen dan ze wil. Tot zijn verrassing stemt ze ermee in en ze merken ze dat ze misschien toch niet zo ongeschikt voor elkaar zijn als ze dachten.

Maar voor een echte relatie hebben ze nog wel de nodige obstakels te overwinnen - niet in de laatste plaats hun eigen angsten.

Schrijver: Wendy Brokers
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789022593769
Ebook: 9781774533895
Uitgever: Boekerij
Niet zonder liefde

Irritant. Onvolwassen. Arrogant. Onuitstaanbaar. Dat is wat Guusje van haar ex-zwager vindt. De aantrekkingskracht die ze vijf jaar geleden al voelde moet ze gewoon negeren, want Luuk zal nooit relatiemateriaal zijn. En daarbij komt dat ze weigert zich voor de zoveelste keer in haar leven te laten kwetsen door een man.

Luuk leeft voor slechts één ding: muziek. Om zijn droom te realiseren kan hij zich door niets laten afleiden en al helemaal niet door Guusje. Toch blijkt het onmogelijk om uit haar buurt te blijven. Als zijn leven in een emotionele rollercoaster verandert en dit hem dwingt te kijken wie hij is en waarvoor hij staat, lijkt Guusje zijn enige redding. Maar wil hij dat wel?

Schrijver: Wendy Brokers
Eerste uitgave: 2022
Ebook: 9781774537176
Uitgever: Kobo Originals

Lize, Sofie en FemkeBaguette met jam voor twee

Je kunt de waarheid wel ontkennen, maar dat kan je de liefde van je leven kosten...

Lize de Ruiter heeft na de dood van haar vader zo haar redenen om Nederland tijdelijk te verruilen voor het zonnige Zuid-Frankrijk. Een zomer lang werken op de camping van een vroegere vriend van haar vader lijkt haar een ideale manier om haar problemen even te vergeten en haar leven weer op de rit te krijgen. Mannen zijn voorlopig uit den boze.

Maar de onwaarschijnlijk knappe sportinstructeur van de camping steekt zijn interesse niet onder stoelen of banken, net zo min als de charmante zoon van de campingeigenaar. En als de persoon die ze het hardst probeerde te ontvluchten dan ook nog ineens voor haar neus staat, kan Lize er niet langer onderuit: je kunt de waarheid wel ontkennen en ervoor weglopen, maar die struisvogeltactiek kan je zomaar de liefde van je leven kosten.

Schrijver: Wendy Brokers
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789022584217
Ebook: 9789402308396
Uitgever: Boekerij
Leven met een leugen

Als het verleden je in zijn greep houdt, is er dan nog ruimte voor liefde?

Sofie Wolters houdt haar halve leven al van Jelle, een vriend van haar tweelingbroer Nate, maar voor hem was zij nooit meer dan het kleine zusje dat hij gewoon voor lief nam. In hun puberteit maakte een dramatische gebeurtenis een einde aan hun jeugd en onschuld. En toen ze daarna toch een keer met elkaar in bed belandden, liet Jelle vervolgens niets meer van zich horen. Dus sindsdien haat Sofie hem, en gaat ze hem het liefst uit de weg.

Jaren later, als ze met een vriendin op skivakantie is in de Franse Alpen, blijkt Jelle een van de plaatselijke skileraren te zijn. Hij steekt zijn hernieuwde interesse in Sofie niet onder stoelen of banken en is niet van plan zich door haar te laten afpoeieren. Sofie heeft het knap lastig met haar verwarrende gevoelens voor hem, en ook moet ze erkennen dat Jelle niet meer de hartenbreker lijkt te zijn die hij eens was.

Als ze samen in een skihut ingesneeuwd raken, is hem ontlopen geen optie meer. Afgesloten van de buitenwereld komen er van beide kanten geheimen en leugens boven tafel die zelfs gevolgen zullen hebben voor hun beide families. Is er ruimte voor een nieuw begin of heeft het verleden te diepe littekens achtergelaten?

Schrijver: Wendy Brokers
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789022587348
Ebook: 9789402313352
Uitgever: Boekerij
Omkijken naar morgen

Femke Martens lijkt alles mee te hebben: ze is jong, mooi, heeft een fijne baan waarvoor ze door heel Europa reist, en nooit gebrek aan aandacht van mannen. Huisje, boompje, beestje is aan haar niet besteed.

Maar er is ook een keerzijde. Niemand kent de echte Femke of neemt de moeite om haar te leren kennen. Verklaart dat de sluimerende onrust waardoor ze zichzelf steeds vaker tegenkomt en ze diep vanbinnen zo ongelukkig is? Als haar huisarts aan de noodrem trekt en haar werkgever haar op non-actief stelt, komt ze terug naar Nederland, waar ze een groot deel van haar jeugd heeft doorgebracht.

Het lijkt hét moment om schoon schip te maken en onder ogen te zien wat ze zo wanhopig graag wil vergeten, maar hoe? En als ze dan voor het eerst in haar leven een connectie voelt met een man, waarom is het dan iemand die ze onder andere omstandigheden geen tweede blik zou gunnen en wiens privéleven al reden genoeg is om voor op de vlucht te gaan?

Schrijver: Wendy Brokers
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789022588109
Ebook: 9789402313796
Uitgever: Boekerij

OnvoorwaardelijkAlles voor jou

Bibi heeft één onvoorwaardelijke liefde in haar leven: haar zoontje Kai van bijna zes. Met zijn verwekker heeft ze geen contact meer, maar als tienermoeder kon ze gelukkig rekenen op de steun van haar familie. Mannen hebben Bibi alleen maar teleurgesteld. Ze heeft nu haar handen vol aan het opvoeden van Kai en het runnen van de lunchroom Knus, samen met haar beste vriendin. Toch knaagt het dat er niemand is met wie ze lief en leed kan delen.

Lars is op zijn dertigste opnieuw single na een lange relatie. Zijn werk als ambulanceverpleegkundige is al net zo passé. Hij is niet op zoek naar een nieuwe liefde, daarvoor zal hij eerst zichzelf moeten terugvinden. Als hij komt lunchen bij Knus loopt hij Bibi, letterlijk, tegen het lijf. Waarom maakt deze jonge moeder zo veel in hem los? Kan Bibi het antwoord zijn op de issues die hij met zich meedraagt? En is hem die kans op liefde gegund?

Schrijver: Wendy Brokers
Eerste uitgave: 2023
Ebook: 9781774539163
Uitgever: Kobo Originals

Young AdultDe laatste halte

Jonas, Loïs, Naima en Ralph gaan met hun havo 4-klassen op werkweek naar Londen. Ze hebben tot nu toe eigenlijk nooit zoveel met elkaar te maken gehad. Loïs heeft stiekem een oogje op Jonas, maar ziet geen reden om hem dat te vertellen. Ralph heeft het juist niet zo op Naima en blijft het liefst bij haar uit de buurt. Als de vier in hetzelfde groepje worden ingedeeld, móéten ze elkaar wel beter leren kennen.

Terwijl ze Londen doorkruisen van de ene naar de andere bezienswaardigheid, ontstaat er een bijzondere vriendschap. Maar wanneer ze op de metro wachten gebeurt er iets wat niemand ooit had kunnen voorzien. Ze moeten zichzelf in veiligheid zien te brengen, terwijl de straten van Londen een terroristisch toneel zijn geworden.

De laatste halte is een beklemmende thriller, over vier tieners die worstelen met hun eigen problemen en in een allesomvattende nachtmerrie belanden.

Schrijver: Wendy Brokers
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789000364169
Ebook: 9789000364176
Uitgever: Van Goor
Schuld

Hoe ver ga jij voor vriendschap?

Esmay heeft het niet makkelijk thuis, met ouders die op het punt staan om te gaan scheiden. Gelukkig kan ze altijd terecht bij Sam, haar beste vriend.

Maar dan, na een uit de hand gelopen avond, gebeurt er iets wat het leven van Sam en Esmay op zijn kop zet. Ze zijn compleet in paniek, al is Sam de enige die zich nog kan herinneren wat er precies is gebeurd. Hij wil koste wat het kost zwijgen over het incident terwijl Esmay wordt verscheurd door schuldgevoel. Als ook Sams broer Lenn zich ermee gaat bemoeien, dreigt de situatie helemaal te escaleren.

Hoe gaat Esmay zich hieruit redden en hoe ver gaat ze in haar vriendschap voor Sam?

Schrijver: Wendy Brokers
Eerste uitgave: 2024
ISBN/EAN: 9789000391721
Ebook: 9789000391738
Uitgever: Van Goor