Boekenplank:
Kies
  • Home
  • C
  • Janet Skeslien Charles

Boeken van Janet Skeslien Charles

Meer over Janet Skeslien Charles

Genre: Roman

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Janet Skeslien Charles


Overzicht

  • Bruid op bestelling - Moonlight in Odessa
  • De bibliotheek van Parijs - The Paris library

gedetailleerd overzicht

OverzichtBruid op bestelling

De Oekraïense Daria Kirilenko is jong, mooi en intelligent, maar ondanks dat lukt het haar nauwelijks een normaal bestaan op te bouwen in Odessa. Ze droomt van Amerika, maar voorlopig woont ze nog bij haar armlastige oma en kan ze haar baas maar nauwelijks van het lijf houden. Ze is dan ook blij als ze aan de slag kan bij een datingbureau dat rijke Amerikanen koppelt aan Oekraïense vrouwen.

Wanneer de lokale maffiabaas Vlad een oogje op Daria laat vallen, ziet zij maar één uitweg: zelf een rijke Amerikaan trouwen. Eenmaal in Amerika blijkt dat een grote fout. Daria is echter vastbesloten te blijven en te slagen. Geen eenvoudige opgave voor een vrouw uit Odessa zonder verblijfsvergunning...

Schrijver: Janet Skeslien Charles
Oorspronkelijke titel: Moonlight in Odessa
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789045800783
Uitgever: Atlas Contact
De bibliotheek van Parijs

Parijs 1939: De ambitieuze Odile Souchet is net begonnen aan haar droombaan bij de Amerikaanse bibliotheek in Parijs wanneer de nazi’s de lichtstad bezetten. Van de ene dag op de andere verandert alles.

De bibliotheek blijft open, maar de Joodse bezoekers zijn niet meer welkom. Odile en haar collega’s riskeren hun leven door hun Joodse abonnees zelf de boeken te brengen. Maar wanneer Odile ontdekt dat haar vader, een politieman, nauw betrokken is bij het handhaven van het naziregime, raakt zij in een groot persoonlijk conflict. Heeft zij de moed om de juiste keuzes maken?

Schrijver: Janet Skeslien Charles
Oorspronkelijke titel: The Paris library
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789024587087
Ebook: 9789024587094
Uitgever: Luitingh-Sijthoff