Boekenplank:
Kies

Boeken van Emma Cline

Meer over Emma Cline

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1989

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Emma Cline


Overzicht

  • Daddy - Daddy
  • De meisjes - The girls

gedetailleerd overzicht

OverzichtDaddy

Een jonge vrouw verkoopt haar ondergoed aan vreemden. Een vader haalt zijn zoon op van school na een vreselijk geweldsincident. De nanny van een beroemde familie verstopt zich na een schandaal voor de pers.

Net als in haar veelgeroemde debuutroman De meisjes verkent Emma Cline in deze verhalen de schaduwkant van de mens. Met buitengewoon inzicht en scherpte toont ze alledaagse misverstanden met perverse, gewelddadige en levensveranderende gevolgen. Voortdurend belicht ze de schurende interactie tussen mannen en vrouwen, ouders en kinderen waarbij vergeefs toenadering wordt gezocht.

Daddy bevestigt Clines reputatie als een van de grootste talenten van de hedendaagse literatuur.

Schrijver: Emma Cline
Oorspronkelijke titel: Daddy
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789048856329
Ebook: 9789048856336
Uitgever: Lebowski
De meisjes

Californië, 1969. De veertienjarige Evie is sinds de scheiding van haar ouders neerslachtig en rusteloos. Aan het begin van de zomer maakt ze kennis met een groepje jonge vrouwen, die alles belichamen wat ze zelf zou willen zijn: zorgeloos, onafhankelijk en, voor alles, vrij.

Ze raakt bevriend met de negentienjarige Suzanne, die zich zusterlijk over haar ontfermt. Eindelijk ziet iemand haar staan. Evie sluit zich aan bij de commune waar Suzanne woont, en net als de andere meisjes raakt ze al snel in de ban van diens charismatische maar meedogenloze leider.

Langzaam maar onherroepelijk stevent de zomer af op een gewelddadige climax.

Schrijver: Emma Cline
Oorspronkelijke titel: The girls
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789048839162
Ebook: 9789048826155
Uitgever: Lebowski