Boekenplank:
Kies

Boeken van James Corey

James Corey (officieel James S.A. Corey) bestaat uit het schrijversduo Daniel Abraham (1969) en Ty Franck (1969).

Meer over James Corey

Genre: Fantasy / SF

Pseudoniem (van): Daniel Abraham, Ty Franck

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: James Corey


The Expanse

  1. Leviathan ontwaakt - Leviathan wakes
  2. Calibans strijd - Caliban's war

gedetailleerd overzicht

The ExpanseLeviathan ontwaakt

De mensheid heeft de planeten gekoloniseerd. Van interstellaire reizen durft men slechts te dromen, maar het zonnestelsel vormt inmiddels een dicht netwerk van koloniën. Spanningen zijn er in overvloed en de mineraalrijke asteroïden gaan gebukt onder het gezag van machthebbers van de corporaties op Aarde en Mars. Hun lange arm reikt tot diep in de Gordel, zelfs tot ver daarbuiten...

In de immense wildernis van het heelal stuit het ijsmijnschip van kapitein Jim Holden ondertussen op een op drift geraakt ruimteschip. Aan boord ontdekt hij een geheim dat kan leiden tot het uitbreken van een alomvattende oorlog in het universum. Als Holden vervolgens lijkt te worden aangevallen door een schip van de Marsiaanse marine beseft hij dat er niets anders op zit dan het motief van de aanval te achterhalen om een interplanetaire oorlog te voorkomen. Maar hij ontdekt meer, véél meer zelfs... een interstellair complot dat het voortbestaan van de complete mensheid bedreigt!

Schrijver: James Corey
Oorspronkelijke titel: Leviathan wakes
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789024582112
Ebook: 9789024565177
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Calibans strijd

Op Ganymedes, graanschuur van het stelsel van Jupiter, moet een Marsiaanse marinier wanhopig toezien hoe haar peloton wordt afgeslacht door een monsterlijke supersoldaat. Op Aarde probeert een hooggeplaatste politica te voorkomen dat er opnieuw een interplanetaire oorlog uitbreekt. En op Venus veroorzaakt een buitenaardse protomolecule mysterieuze veranderingen die misschien wel effect hebben op het hele zonnestelsel.

Ondertussen, ver weg in de ruimte, bewaren James Holden en zijn crew van de Rocinante nog altijd de vrede voor de Outer Planets Alliance. Maar hun besluit om een wetenschapper op het door oorlog verscheurde Ganymedes te helpen met de zoektocht naar zijn vermiste dochter, loopt anders af dan gepland. Alles lijkt erop dat de toekomst van de complete mensheid afhangt van één schip. Holden en zijn crew vormen nu de laatste verdedigingslinie tegen de invasie van een buitenaards ras... een invasie die waarschijnlijk al begonnen is.

Schrijver: James Corey
Oorspronkelijke titel: Caliban's war
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789024565535
Ebook: 9789024565542
Uitgever: Luitingh-Sijthoff