Boekenplank:
Kies

Boeken van Ruth Druart

Ruth Druart studeerde psychologie aan Leicester University. Sinds 1993 woont Druart in Parijs, Frankrijk waar ze les geeft en haar Masters haalde in Internationaal lesgeven.

Meer over Ruth Druart

Genre: Roman

Verenigd Koninkrijk


Overzicht

Terwijl Parijs sliep

Een moeder wordt op transport gezet door de nazi's. In haar wanhoop geeft ze vlak voor vertrek haar baby weg aan een voorbijganger. Zien ze elkaar ooit terug?

Parijs, 1944. Het leven van een jonge vrouw neemt een afschuwelijke wending als ze op een dag van haar bed wordt gelicht. Ze wordt op transport gezet naar Auschwitz. Op het perron neemt ze een levensbepalende beslissing: in haar wanhoop geeft ze haar zoontje, een baby nog, weg aan een wildvreemde man.

Santa Cruz, 1953. Jean-Luc heeft met veel moeite het verleden achter zich gelaten. Getekend door de nazibezetting van Parijs en zijn werk langs de spoorlijnen, waar hij getuige was van de gruwelijkheden die de Duitsers aanrichtten, ontvluchtte hij na de Tweede Wereldoorlog Frankrijk om samen met zijn vrouw en aangenomen zoontje een nieuw leven te beginnen in de Verenigde Staten. Dan wordt op een dag zijn ergste angst werkelijkheid en klopt het verleden volkomen onverwacht op zijn deur.

Schrijver: Ruth Druart
Oorspronkelijke titel: While Paris slept
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789022592380
Ebook: 9789402316230
Uitgever: Boekerij