Boekenplank:
Kies

Boeken van Ruth Druart

Ruth Druart studeerde psychologie aan Leicester University. Sinds 1993 woont Druart in Parijs, Frankrijk waar ze les geeft en haar Masters haalde in Internationaal lesgeven.

Meer over Ruth Druart

Genre: Roman

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Ruth Druart


Overzicht

  • Afscheid van Parijs - The last hours in Paris
  • Terwijl Parijs sliep - While Paris slept

gedetailleerd overzicht

OverzichtAfscheid van Parijs

De oorlog bracht hen samen. De bevrijding zal hen uiteen drijven...

Parijs 1940. Elise is een jonge Franse vrouw in het verzet in de door de nazi’s bezette stad. Sebastian is een jonge Duitse soldaat die werkt als vertaler. Ze ontmoeten elkaar, worden verliefd en genieten van het onvoorziene geluk dat ze in elkaar hebben gevonden. Na de bevrijding wordt het jonge paar echter op tragische wijze van elkaar gescheiden. Het Franse verzet arresteert Sebastian en ziet Elise als verrader, waardoor ze naar Bretagne vlucht voor haar eigen veiligheid.

Bretagne 1960: Elise en haar achttienjarige dochter Josephine wonen samen met Brigitte, een norse en verbitterde Française die Elise na de oorlog in huis nam. Josephine is altijd verteld dat haar vader een Fransman was die stierf toen ze een baby was. Maar dan ontdekt ze dat ze in feite de dochter is van een Duitse soldaat, en dat hij na de oorlog naar Engeland verhuisde. Ze reist daarheen om meer te weten te komen over haar echte vader en komt erachter dat hij nog leeft. Hij heeft een nieuw bestaan opgebouwd met zijn vrouw Margaret, die niets van zijn verleden weet.

Wanneer Josephine hem vertelt dat haar moeder nog leeft, moet Sebastian de moeilijkste beslissing van zijn leven nemen: zijn plicht jegens zijn nieuwe familie nakomen, of terugkeren naar zijn grote liefde?

Schrijver: Ruth Druart
Oorspronkelijke titel: The last hours in Paris
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789022596487
Ebook: 9789402319361
Uitgever: Boekerij
Terwijl Parijs sliep

Een moeder wordt op transport gezet door de nazi's. In haar wanhoop geeft ze vlak voor vertrek haar baby weg aan een voorbijganger. Zien ze elkaar ooit terug?

Parijs, 1944. Het leven van een jonge vrouw neemt een afschuwelijke wending als ze op een dag van haar bed wordt gelicht. Ze wordt op transport gezet naar Auschwitz. Op het perron neemt ze een levensbepalende beslissing: in haar wanhoop geeft ze haar zoontje, een baby nog, weg aan een wildvreemde man.

Santa Cruz, 1953. Jean-Luc heeft met veel moeite het verleden achter zich gelaten. Getekend door de nazibezetting van Parijs en zijn werk langs de spoorlijnen, waar hij getuige was van de gruwelijkheden die de Duitsers aanrichtten, ontvluchtte hij na de Tweede Wereldoorlog Frankrijk om samen met zijn vrouw en aangenomen zoontje een nieuw leven te beginnen in de Verenigde Staten. Dan wordt op een dag zijn ergste angst werkelijkheid en klopt het verleden volkomen onverwacht op zijn deur.

Schrijver: Ruth Druart
Oorspronkelijke titel: While Paris slept
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789022592380
Ebook: 9789402316230
Uitgever: Boekerij