Boekenplank:
Kies
  • Home
  • E
  • Thomas Engström

Boeken van Thomas Engström


Ludwig Licht

  1. Ten westen van de vrijheid - Väster om friheten
  2. Ten zuiden van de hel - Söder om helvetet
  3. Ten noorden van het paradijs - Norr om paradiset
  4. Ten oosten van de afgrond - Öster om avgrunden

gedetailleerd overzicht

Ludwig LichtTen westen van de vrijheid
Marrakech, juli 2011. In een kapperszaak worden drie Amerikaanse burgers bruut geëxecuteerd. Een week later belt een Amerikaanse vrouw de ambassade in Berlijn met meer informatie. De CIA-top in Berlijn vangt het bericht op en vermoedt een groot complot.

Oud-agent en -spion Ludwig Licht wordt ingeschakeld om de vrouw op te sporen, en daarmee begint de jacht op Amerika’s gezworen vijanden. Marrakech, Berlijn en Amerika: plaatsen waar de oude wereld in botsing komt met de moderne. Wie zijn vijanden, wie zijn bondgenoten en wie beschermt onze vrijheid?

Schrijver: Thomas Engström
Oorspronkelijke titel: Väster om friheten
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789026333026
Uitgever: Ambo | Anthos
Ten zuiden van de hel
Pennsylvania, USA, verkiezingen 2012. Een jongeman wordt dood gevonden in een vervallen motel, met een brief waarin hij politicus Ron Harriman ervan beschuldigt zijn hart te hebben gebroken. Ludwig Licht wordt ingehuurd om te achterhalen wat er is gebeurd.

Zodra hij ter plaatse is, ontdekt Licht een complot. Naarmate hij dieper infiltreert in de groep die achter de samenzwering zit, worden zijn vermoedens over een onafwendbaar dodelijke afloop steeds sterker.

Schrijver: Thomas Engström
Oorspronkelijke titel: Söder om helvetet
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789026333040
Uitgever: Ambo | Anthos
Ten noorden van het paradijs
Miami, 2014. In Little Havana ontploffen naast een legendarisch restaurant twee autobommen. De slachtoffers zijn prominente figuren binnen de anti-Castrobeweging in Cuba.

Wanneer Ludwig Licht samen met de FBI de aanslag onderzoekt, wordt hij een samenzwering ingetrokken die al vijftig jaar bestaat: een die directe gevolgen kan hebben voor de diplomatieke relaties tussen de Verenigde Staten, Havana en Moskou. Het machtsspel om Cuba is begonnen.

Schrijver: Thomas Engström
Oorspronkelijke titel: Norr om paradiset
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789026333088
Uitgever: Ambo | Anthos
Ten oosten van de afgrond
Tbilisi, juli 2016. Zakenvrouw Pauline Hollister draagt een aantal duistere geheimen met zich mee. Ze wendt zich tot Ludwig Licht, die nu werkt voor een bewakingsdienst in Georgië. Maar voor ze iets kan onthullen, verdwijnt ze. Tegelijkertijd brokkelt de Kaukasische republiek af. Terroristische aanslagen treffen de hoofdstad, en de dreiging van het machtige Rusland wordt steeds groter. Wat wilde Hollister vertellen? Welke krachten heeft ze in gang gezet?

Op het kruispunt tussen Oost en West, Noord en Zuid, het christendom en de islam wordt Ludwig geconfronteerd met zijn meest rücksichtslose vijand ooit: een van zijn voormalige chefs van de Oost-Duitse Stasi. Het is tijd voor een laatste, wanhopige strijd.

Schrijver: Thomas Engström
Oorspronkelijke titel: Öster om avgrunden
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789026333064
Uitgever: Ambo | Anthos