Boekenplank:
Kies

Boeken van Roel van Espen

Roel van Espen is naast muzikant en producer ook copywriter en redacteur voor diverse non-fictiepublicaties.

Meer over Roel van Espen

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1970

Geboorteland: België


Overzicht

Dood spoor

Een slaperig grensstadje, ergens voorbij de rand van de marginaliteit, wordt opgeschrikt door een vlaag van zelfmoorden in het lokale treinstation. Kaartjesknipper Felix maakt zich vooral druk om de daaruit voortvloeiende vertragingen op het spoor. Door te infiltreren in het gangstergezelschap Gare Terminus, ontdekt hij dat de wanhoopsdaden eigenlijk afrekeningen zijn.

Felix besluit om, als oude rot in het spoorwegverkeer, zijn diensten aan te bieden aan de bende. Want die blinkt volgens hem toch vooral uit in middelmatigheid. Zo krijgt Felix’ leven, dat al jarenlang gebukt gaat onder het gewicht van de dagelijkse kost, weer wat zin. Bovendien slaagt hij er wonderwel in om zijn omgeving op een dwaalspoor te zetten.

Deze thriller met een vette knipoog neemt u mee op een dolle treinrit doorheen het moordende misdaadmilieu. Het is een verhaal vol humor over een zachtaardige conducteur die zich, tegen wil en dank, ontpopt tot een koelbloedige killer. Maar dan wel een op kousenvoeten. Noem Dood spoor gerust een stationsroman voor gevorderden.

Schrijver: Roel van Espen
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789463962629
Ebook: 9789463962636
Uitgever: Horizon