Boekenplank:
Kies

Boeken van Eugenio Fuentes


Overzicht

  • Het woud - El interior del bosque
  • Het bloed van engelen - La sangre de los ángeles
  • De handen van de pianist - Las manos del pianista

gedetailleerd overzicht

OverzichtHet woud
Als privé-detective Ricardo Cupido de opdracht krijgt om de moordenaar van de Madrileense schilderes Gloria te vinden, raakt hij volkomen in de ban van deze vrouw, die op iedereen een onuitwisbare indruk maakte. Het lijkt er aanvankelijk op dat de moordenaar een bekende moet zijn geweest, iemand die het niet kon verkroppen dat Gloria zo gesteld was op haar onafhankelijkheid. Maar deze veronderstelling vervalt als een tweede vrouw op precies dezelfde wijze wordt vermoord - in hetzelfde natuurgebied. Alles wijst er nu op dat een of andere gek aan het moorden is geslagen.
Schrijver: Eugenio Fuentes
Oorspronkelijke titel: El interior del bosque
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 90-445-0548-3
Uitgever: De Geus
Het bloed van engelen
Julian Monasterio heeft zware klappen te verduren: zijn vrouw heeft hem verlaten, zijn moeder is onlangs overleden en zijn zesjarige dochtertje Alba hult zich in stilzwijgen en plast weer in bed, allebei tekenen van emotionele problemen. Wanneer hij een oud pistool vindt in zijn moeders appartement, geeft hij het niet aan, maar verbergt hij het in zijn bankkluisje. Dezelfde dag raakt het echter zoek en kort daarop wordt op de school van zijn dochtertje Laba de sympathieke gymleraar vermoord. De Guardia Civil onderzoekt de zaak, maar Julian roept de hulp in van vriend en privédetective Ricardo Cupido om op discrete wijze uit te zoeken waar het pistool gebleven is. Terwijl Cupido zich verdiept in het onderwijsmilieu maakt Julian Rita, de logopediste, het hof.
Schrijver: Eugenio Fuentes
Oorspronkelijke titel: La sangre de los ángeles
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 978-90-445-0775-1
Uitgever: De Geus
De handen van de pianist
Miranda heeft schoon genoeg van de parkduiven die haar balkon bevuilen. Ze roept de hulp in van een armlastige pianist die wat bijverdient met het doden van overlast veroorzakende dieren. Als hij de klus op efficiënte wijze geklaard heeft, zegt ze dat hij vast ook wel haar zakenpartner uit de weg kan ruimen...
Schrijver: Eugenio Fuentes
Oorspronkelijke titel: Las manos del pianista
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 978-90-445-0776-8
Uitgever: De Geus