Boekenplank:
Kies

Boeken van Karin Hazendonk

Karin Hazendonk kreeg het lezen van boeken met de paplepel ingegoten. Door het plezier in lezen, kwamen de verhalen al op jonge leeftijd in haar hoofd. Na jarenlang te hebben gewerkt in het bedrijfsleven, besloot ze in 2013 iets met die verhalen te gaan doen.

Meer over Karin Hazendonk

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1961

Geboorteland: Nederland


Overzicht

  • Blun
  • De dood heeft blauwe ogen
  • Handelswaar
  • Obscuur
  • Ongenadig
  • Waanidee

gedetailleerd overzicht

OverzichtBlun

John Linders is een man zonder zelfbeheersing. Dat brengt hem regelmatig in de problemen, zowel zakelijk als privé. Nadat hij in de zoveelste vlaag van woede zijn vrouw slaat, besluit ze bij hem weg te gaan. Hij rolt in een wereld vol afpersing en duistere geheimen en start zijn carrière als koerier van de onderwereld.

Wanneer John een enveloppe vol geld wil afleveren bij zijn kroegmaatje, komt hij erachter dat de bende niet terugdeinst voor moord. Hij besluit te vluchten. Terwijl de criminele organisatie naar John zoekt, geniet hij van een makkelijk leven van het gestolen geld. Dan ontmoet hij Linda, een beeldschone, roodharige vrouw. Maar is zij wel wie ze zegt dat ze is? Of draagt zij een geheim met zich mee dat wel eens het grootste gevaar voor John zou kunnen zijn...

Schrijver: Karin Hazendonk
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789491884108
Uitgever: Scelta
De dood heeft blauwe ogen

Jan van Dijk heeft een saaie baan en zit gevangen in zijn huwelijk met Martine waarin sleur en vastgeroeste gewoontes de boventoon voeren. De enige die kleur aan zijn bestaan geeft, is zijn dochter Hannah. Als Hannah spoorloos verdwijnt, verandert zijn leven in een hel.

De verdwijning van hun dochter maakt de scheurtjes in het huwelijk van Jan en Martine groter en zichtbaar voor de buitenwereld. Leugens die diep begraven liggen in het leven van Martine, komen langzaam maar zeker aan de oppervlakte.

De vermissing van Hannah van Dijk is de eerste zaak die Loes de Koning krijgt in haar hoedanigheid van familierechercheur. Ze worstelt met de minachting van haar directe chef, onzekerheid en haar persoonlijke betrokkenheid bij deze zaak. Als echter zwaar verminkte mannen worden gevonden, komt haar vechtlust terug en bijt ze zich vast in het onderzoek. Iemand is heel erg kwaad en alle sporen leiden naar één persoon...

Schrijver: Karin Hazendonk
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789491875571
Uitgever: LetterRijn
Handelswaar

Twaalf moorden in twaalf dagen...
Vierentwintig uren in een dag...
Vierentwintig ledematen...
Zestig minuten in een uur, zestig...

Een jeugdpsychologe en een bankmedewerkster worden levenloos in een foetushouding aangetroffen. Op klaarlichte dag wordt de hand van een Engelse studente afgehakt. Monique van Dijk, net afgestudeerd forensisch rechercheur en haar collega Herman de Waal worden op deze zaak gezet. Als de patiëntgegevens van de dode psychologe onderzocht worden, blijkt dat het dossier van de zestienjarige Lisa van Veen een schat aan informatie bevat. Wat is er met Lisa gebeurd? Loopt er een gevaarlijke gek rond of is de zaak groter dan zij ooit konden vermoeden?

Schrijver: Karin Hazendonk
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789491884184
Uitgever: Scelta
Obscuur

Geloof jij in het pure kwaad?

Na zijn bijna fatale hartaanval krijgt Richard de Vries een tweede kans. Nadat hij hiervan is opgeknapt, wil hij alles uit het leven halen en gaat hij zijn droom achterna: het runnen van een camping samen met zijn vrouw, Alice. Dan stuit Richard op een advertentie: een kleine, vervallen camping wordt te koop aangeboden in een klein boerendorp. De voorwaarden zijn te mooi om waar te zijn. Wat Richard niet weet is dat er achter de verlaten camping afgrijselijke geheimen schuilgaan.

Pas wanneer hij opmerkt dat de dorpsbewoners het liefst zo ver mogelijk bij de camping vandaan blijven en zijn vrouw een glimp opvangt van een sinistere man, begint een reeks lugubere gebeurtenissen.

Schrijver: Karin Hazendonk
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789491884146
Uitgever: Scelta
Ongenadig

Anouk raakt tijdens een personeelsfeest aan de praat met Sven. Ze is gecharmeerd van hem en de aantrekkingskracht blijkt wederzijds. Sven leest iedere wens uit haar ogen en Anouk is ervan overtuigd dat hij de ideale man is. Als Sven na een paar maanden vraagt met hem te gaan samenwonen, zet de onzekere Anouk, aangemoedigd door haar tweelingzus Miranda, haar twijfels aan de kant en trekt bij hem in.

Al snel ontstaat er een scheurtje in de perfecte relatie. Sven heeft zijn eigenaardigheden en een bizarre hobby. Anouk probeert uit alle macht daarmee om te gaan. Na een ongelukje lijkt Sven twee gezichten te hebben. Zijn onverschillige kant laat Anouk aan haar lot over, terwijl zijn zorgzame kant haar het volgende moment liefdevol verzorgt.

Zo ook die ene avond. Anouk slikt de medicijnen die Sven haar heeft gebracht en ze valt in slaap. Ze wordt echter niet wakker in de slaapkamer en lijkt overgeleverd aan de morbide plannen van Sven.

Schrijver: Karin Hazendonk
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789491875878
Uitgever: LetterRijn


Waanidee

Als Victor Bronckhorst op elfjarige leeftijd zijn ouders verliest, wordt hij door zijn grootouders in huis genomen. Ondanks het leeftijdsverschil en de sadistische karaktertrekken die zijn opa blijkt te hebben, ontstaat er een hechte band tussen de twee. Opa noemt hem de uitverkorene die een belangrijke taak heeft te vervullen.

Bronckhorst ontplooit zich tot een succesvol zakenman, maar de band met zijn grootvader blijft ook na diens dood bestaan. De gesprekken tussen beiden gaan door en ook geeft opa nog regelmatig advies, al speelt dit alles zich nu nog slechts in Victors hoofd af...

Victor ontwikkelt een idee waarmee hij de door opa gegeven taak kan volbrengen. Hij verzamelt een kleine groep mensen om zich heen die hem met hun specifieke kennis van dienst kunnen en zullen zijn. Twee jaar later wordt het land in de greep gehouden door een golf van onverklaarbare sterfgevallen. De chaos is compleet en het land verandert in een puinhoop met overal mensen die op de vlucht slaan. De geschiedenis lijkt zich te herhalen.

Schrijver: Karin Hazendonk
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789491875397
Uitgever: LetterRijn