Boekenplank:
Kies

Boeken van Kelly Jones

Meer over Kelly Jones

Genre: Roman

Geboren: 1948

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Kelly Jones


Overzicht

De zevende eenhoorn
Alexandra Pellier, conservator in het Cluny Museum in Parijs, wijdt na het overlijden van haar echtgenoot al haar energie en aandacht aan haar werk.

Wanneer ze tijdens een opdracht in het klooster van Sainte Blandine in Zuid-Frankrijk enkele tapijten onderzoekt, ontdekt Alex een schets van een nog niet eerder ontdekt middeleeuws tapijt. Zou dit tapijt ergens verborgen kunnen liggen in het klooster?

Alex is ervan overtuigd dat het tapijt onderdeel is van de beroemde De dame met de eenhoorn-serie, die al in haar museum hangt. Ze wil dit tapijt dan ook bemachtigen voordat anderen haar voor zijn.

De enigen die haar in de weg staan, zijn de aartsbisschop van Lyon, die het op instorten staande klooster in een hotel wil veranderen, en de ambitieuze conservator van een Amerikaans museum.

Maar er staat nog meer op het spel: Jacob Bowman, een Amerikaanse vriend van de kunstacademie, is teruggekeerd naar Parijs en raakt betrokken bij het drama. Zal Alex’ vastbeslotenheid om het tapijt in handen te krijgen haar uiteindelijk haar laatste kans op liefde kosten?
Schrijver: Kelly Jones
Oorspronkelijke titel: The seventh unicorn
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789058313539
Uitgever: Sirene