Boekenplank:
Kies

Boeken van Paola Kaufmann

Paola Kaufmann was biologe en schrijver. Ze overleed op 37-jarige leeftijd aan de gevolgen van een hersentumor.

Meer over Paola Kaufmann

Genre: Roman

Geboren: 1969 / Overleden: 2006

Geboorteland: Argentinië


Overzicht

  • Het meer - El lago
  • Mijn zuster Emily - La hermana

gedetailleerd overzicht

OverzichtHet meer
Ana Mullín woont diep in Patagonië in een door haar vader gebouwd huis aan een meer, samen met haar surrogaatouders Ilse en Lanz, Joods-Hongaarse emigranten. In zijn niet-aflatende obsessie om het monster te vinden, liet haar vader haar in de steek. Ana volgt hem in die obsessie en hoopt het bestaan van het beest in het meer te bewijzen.

Ana's leven verandert op de dag dat zij en Lanz zien hoe een man uit een auto wordt geduwd, zwaargewond en bewusteloos - een slachtoffer van het regime. Ze vindt een verkreukeld, bebloed papiertje met een straatnaam en een huisnummer, vermoedelijk in Buenos Aires. Samen met een vriend reist ze daarheen, een tocht die eindigt in een nachtmerrie.

De oppermachtige natuur van Patagonië én de sinistere politieke omstandigheden in Argentinië in de jaren zeventig vormen een uiterst sterke achtergrond voor een beklemmend verhaal waarin het monster en de waarheid niet uitsluitend op de bodem van het meer gezocht moeten worden.
Schrijver: Paola Kaufmann
Oorspronkelijke titel: El lago
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789056722289
Uitgever: Signatuur
Mijn zuster Emily
Na de dood van de Amerikaanse dichteres Emily Dickinson (1830-1886) vond haar zuster Lavinia een kist vol gedichten. Emily liet meer dan 1700 gedichten na, waarvan er tijdens haar leven maar tien werden gepubliceerd. Lavinia heeft zich de rest van haar leven toegelegd op het publiceren van de gedichten van haar zus. En met succes. Inmiddels wordt Emily Dickinson beschouwd als de belangrijkste Amerikaanse dichteres van de negentiende eeuw.

Het algemeen heersende beeld van Emily Dickinson is dat van een eenzame, verlegen vrouw, opgesloten in haar kamer, onvermoeibaar schrijvend, geïsoleerd van de wereld om haar heen, alleen met haar literatuur...

In Mijn zuster Emily herschept Paola Kaufmann het leven van 'De schoonheid van Amherst', en beschrijft ze vanuit het gezichtspunt van Emily's zuster Lavinia het dagelijks leven van de dichteres - een excentrieke vrouw met een buitengewoon gevoel voor humor, die er nooit van had durven dromen dat zij wereldwijd erkenning zou krijgen.
Schrijver: Paola Kaufmann
Oorspronkelijke titel: La hermana
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789058313676
Uitgever: Sirene