Boekenplank:
Kies

Boeken van Anna Levander

Anna Levander was het pseudoniem van het journalisten- en schrijversechtpaar Dominique van der Heyde en Annet de Jong. Gezamenlijk schreven zij de Morten Trilogie. Sinds hun scheiding in 2017 publiceert Annet de Jong solo onder het pseudoniem.

Meer over Anna Levander

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Pseudoniem (van): Annet de Jong, Dominique van der Heyde

Geboorteland: Nederland

Website: Anna Levander


Overzicht

  • Doodsmak

De Morten Trilogie

  1. Morten
  2. Mo
  3. M
Overzicht
De Morten Trilogie

gedetailleerd overzicht

OverzichtDoodsmak

In Doodsmak volgen we de personages vierentwintig beslissende uren lang. Een radicaal etmaal, waarin alles kantelt, alles draait en alles eindigt.

Het had een hartstochtelijke liefdeszomer moeten worden, maar tijdens een hittegolf op een Zuid-Europees schiereiland neemt de vakantie van geliefden Maartje en Robin een dramatische wending. Robin vertrekt van het ene op het andere moment en geeft zich over aan Cassandra, een aspirant-politica en fanatiek wielrenster die al een tijd achter haar aanzit en niet geheel toevallig in de buurt verblijft.

Maartje, de wanhoop nabij, denkt haar toekomst veilig te kunnen stellen door een smak geld te verdienen in het casino. Ondertussen geeft Robin op aandringen van haar kersverse geliefde het wielrennen een kans, maar naarmate de tocht vordert begint ze zich af te vragen of Cassandra wel oprecht is over haar gevoelens en bedoelingen.

Schrijver: Anna Levander
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789021405438
Ebook: 9789021405445
Uitgever: Querido

De Morten TrilogieMorten

De ambitieuze politicus Morten Mathijsen stevent af op een glorieuze verkiezingsoverwinning. Zijn partij, De Nieuwe Liberalen, gaat verrassend aan kop in de peilingen. Mathijsen is de tweede man van de partij en wil leider worden.

Dan dreigt een duistere zaak uit het verleden zijn reputatie te schaden. Met de briljante spindoctor Evelien Bax aan zijn zijde gaat Morten tot het uiterste om het onheil af te wenden. De machtsstrijd maakt meerdere slachtoffers.

Schrijver: Anna Levander
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789021457734
Ebook: 9789021455907
Uitgever: Querido
Mo

De kersverse premier Morten Mathijsen doet alles wat in zijn macht ligt om de laffe moord op zijn spindoctor op te lossen. Door zijn obsessieve klopjacht op de dader laat hij steken vallen als eerste minister. Intussen leggen interne ruzies bij De Nieuwe Liberalen een bom onder het kabinet.

De getalenteerde politicus Mo Limam is de gedoodverfde nieuwe fractievoorzitter, maar hij komt keihard in botsing met Mathijsen over de anti-terreurwetgeving. De nieuwe Islamitische Partij Nederland spint garen bij het conflict en bij de toenemende polarisatie in de samenleving. Escalatie dreigt.

Schrijver: Anna Levander
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789021456706
Ebook: 9789021456713
Uitgever: Querido
M

Premier Morten Mathijsen wendt al zijn macht aan om de publicatie van het schandaalboek van zijn voormalige spindoctor Marijn te voorkomen. Hij breekt genadeloos reputaties, maar de vrouwen die hij heeft beschadigd zinnen op wraak.

Mortens ex-vrouw Esther, die in de gevangenis zit, krijgt de rechters op haar hand. De fractie van De Nieuwe Liberalen is gespleten. Een premiercrisis lijkt onafwendbaar. Weet Morten het tij nog te keren?

Schrijver: Anna Levander
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789021457710
Ebook: 9789021457727
Uitgever: Querido